• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

FETÖ mağduru emekli astsubay, “FETÖ de, PKK da aynı!”

FETÖ mağduru emekli astsubay, “FETÖ de, PKK da aynı!”
2004 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) emekli olan Astsubay Süleyman Üstündağ, FETÖ/PDY mensupları nedeniyle ordu içerisinde yaşadığı sıkıntıları...

2004 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) emekli olan Astsubay Süleyman Üstündağ, FETÖ/PDY mensupları nedeniyle ordu içerisinde yaşadığı sıkıntıları anlattı. FETÖ'cülerin kendilerinden olan askerlere hak etmedikleri halde rütbe verdiklerini söyleyen Üstündağ, personelin emir komuta zinciriyle sürekli mobbinge maruz bırakıldığını söyledi. Süleyman Üstündağ, "FETÖ'nün PKK'dan hiçbir farkı yok. İki terör örgütü de çok sinsi." ifadelerini kullandı.

Emekli Astsubay Süleyman Üstündağ, FETÖ/PDY terör örgütünün PKK'dan hiçbir farkı olmadığını belirterek, "Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile PKK'nın arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum. İkisi de terörist. İki örgütte de gizlenme ve kendini kamufle etme var. İki örgüt de çok sinsi." dedi.

Üstündağ, FETÖ/PDY mensubu askerlerin ordu içerisinde yaptıklarını tek tek anlattı. Üstündağ, FETÖ'cülerin kendilerinden olmayanlara yaşam hakkı tanımadığını söyledi.

"KENDİLERİNİ ÇOK İYİ GİZLİYORLAR"

FETÖ üyelerinin kendilerini çok iyi gizleyerek Kara Harp Okulları'na girmeye başladıklarını anlatan Emekli Astsubay Süleyman Üstündağ, "Ben 1976 yılında Kara Harp Okulu'na girdim. 2004 yılında astsubay olarak emekli oldum. Yaklaşık 28 yıl boyunca TSK'da çalıştım. Göreve başladığım günden itibaren TSK, FETÖ'cülerin orduya sızmasını mümkün olduğunca engellemeye çalıştı, okula girmeleri engellendi ama bu kişiler kendilerini çok iyi gizleyerek askeriyeye sızdılar." dedi.

"DARBECİ TUĞGENERAL OĞLUMU TSK'DAN İSTİFA ETTİRDİ"

Oğlunun, FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişimi sonrası gözaltına alınan Tuzla Piyade Okul Komutanı Tuğgeneral İrfan Can'ın mobbinglerine dayanamadığı için TSK'dan istifa ettiğini öne süren Süleyman Üstündağ, "FETÖ'cüler, kendilerinden olmayan herkesi istifa etmeye zorluyorlardı. Benim oğlum da astsubaydı. 2015 yılının Ocak ayında istifa etti. Oğlumun istifasına neden olan, şu anda da tutuklu Tuğgeneral İrfan Can'dı. Ben aslında rütbesini söylemek istemiyorum, çünkü o bir terörist. Teröristin rütbesi olmaz. İrfan Can isimli şahıs, sırf onlardan olmadığı için oğlumu mobbinge maruz bıraktı ve oğlum çok sevdiğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri'nden istifa etmek zorunda kaldı." diye konuştu.

"EMİRLE MOBBİNG UYGULUYORLARDI"

TSK'da, FETÖ mensubu grubun emirle kendilerinden olmayan askerlere mobbing uyguladığını söyleyen emekli Astsubay Üstündağ, "Bunlar kendinden olmayanlara resmi emir komuta zinciri içerisinde "hayır" denemeyecek görevler verdi. TSK'da subay ve astsubaylar ücretsiz nöbet tutar. Kendilerinden olmayanlara Cumartesi günü nöbet yazarlardı. Cuma akşamı mesaiden gelinmiş, Cumartesi tekrar mesaiye gideceksiniz. Cumartesi'ni Pazar'a bağlayan gece nöbet tutmuşsunuz, Pazar sabahı yine mesaiye gidecekmiş gibi kalkıyorsunuz. O haftanız zaten bitti. Yetmiyor, Pazartesi tekrar nöbet yazıyorlar. Bunun adı emirle mobbingtir. Buna karşı gelemiyorsunuz." dedi.

"KENDİLERİNDEN OLMAYANLARA YAŞAM HAKKI TANIMIYORLAR"

FETÖ'cü askerler nedeniyle görev süresi boyunca hiçbir zaman batı bölgesinde çalışamadığını belirten Süleyman Üstündağ, "Türkiye Cumhuriyeti'nin her yeri benim vatanım ama kendilerinden olanlar Bodrum'da, Ayvalık'ta, Antalya'da görev yaparken, ben batıda hiç görev yapamadım. Ankara'dan batısını görmedim. Bu insanlar kendinden olmayanlara yaşam hakkı tanımıyor." diye konuştu.

"SİCİL PUANIMIZI DÜŞÜK TUTUYORLARDI"

Askeriye içerisinde verilen ödüllerden FETÖ'cüler yüzünden faydalanamadıklarını anlatan emekli astsubay Üstündağ, "Bizler çeşitli şekillerde ödül alırız. Bu tatil ya da para ödülü olur. Bu ödülleri alırken siciliniz, takdirleriniz etkilidir. FETÖ'cüler kendilerinden olanlara 90 sicil verirken, bizlere 60 ile 80 arası sicil verdi. Biz de bu ödülleri hiç kullanamadık. Bu verilen ödüller sayesinde astsubaylar subaylığa geçiş yapabilirler. Astsubayların subaylığa geçişi için 95 ve üzeri sicil puanı gerekiyor. Bana 80'den üzeri sicil puanı vermiyor ki, bu nedenle rütbe de alamadık. Böyle yapa yapa bu rütbelere kendi adamlarını getirdiler." şeklinde konuştu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim