• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

FETÖ evine 3 kişi getirene para ve altın

FETÖ evine 3 kişi getirene para ve altın
FETÖ itirafçısı İ.G., örgüt evlerinde kaldığını, bu evlere 3 veya daha fazla kişi getirenlerin 150 lira ya da çeyrek altınla ödüllendirildiğini söyledi.

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde FETÖ/PDY'nin  kapatılan dershane ve okullarında çalışan şüpheliler hakkındaki iddianamesini tamamlayan savcı, Bylock kullanıcısı olduğu belirlenen 3'ü firari 7 sanık hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. 

Soruşturma kapsamında tutuklanan ancak etkin pişmanlıktan yaralanarak örgütle ilgili bildiklerini anlatan ve tahliye edilen sanıklardan İ.G. ve M.H.'nin itirafları iddianamede geniş şekilde yer aldı.

ÇEYREK ALTINLA ÖDÜLLENDİRME

İ.G. maddi yetersizlikler nedeniyle öğrenci olduğu dönemde sınıf arkadaşının teklifi üzerine FETÖ evinde kalmaya başladığını söyledi. Eve kabul edilmeden önce sanıklardan Seyithan A.'nın sonra da Fevzi K.'nın yanına götürüldüğünü, şartları kabul ettikten sonra ödüllendirme sistemini öğrendiğini, bunun da 3 kişiyi örgütevine kazandırana 150 lira ya da çeyrek altın olduğunu itiraf etti.

ÖRGÜT MESAJLARI BYLOCK'TAN

İ.G, okulu uzatmasının ardından örgütün ev sorumlusu olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Fevzi K, beni ev başkanı olmam sıfatıyla toplantılara çağırmaya başladı. Her hafta bir evde toplantı yapılıyordu. Bu toplantılara yalnız ev sorumluları ve Fevzi K. dahil oluyordu. Fevzi K. toplantılardan haberdar olmamız amacıyla hattıma ByLock isimli programı kurdu. Burada toplantı yer ve saatlerini göndermeye başladı. 

Yalnız biz bir şey yazmıyorduk. Yalnızca Fevzi K. yazardı biz de giderdik. Sürekli ev değiştirmemizin sebebi basılma endişesindendir. Fevzi K. kendince böyle bir yöntemi uygun görmüştür. Toplantı yer ve zamanları dışında ByLock'tan Fetullah Gülen'e ait sözler de tarafımıza gönderildi. Gönderen şahıs yine Fevzi K'dir hatta bir tanesini net hatırlıyorum. 

17/25 Aralık'tan sonra Fevzi K. şu mesajı paylaşmıştı; 'Sabredin az kaldı, bugünler de geçecek'. Bu mesajın ileride bir darbe teşebbüsü gerçekleşeceğine dair bir mesaj olduğunu şimdi farkına vardım. O günlerde örgüt içerisindeki konumuz nedeniyle sorgulama imkanımız olmadığı için üzerinde hiç düşünmedim."

Hakkında FETÖ'yle ilgili başka bir dosyada soruşturma yürütülen Fevzi K'nin evde konuşulan ve örgütle alakalı hiçbir bilginin dışarı sızmaması gerektiği yönünde kendilerini uyardığını anlatan İ.G'nin, "Kimliklerimizi açık etmememiz gerektiğini ve verilen emirlerin harfiyen yerine getirilmesi gerektiğini sürekli vurgulardı. ByLock'tan önceden Kakao Talk ve Eagle programlarını da kullandık. İçlerinden en güvenilir olanı ByLock olduğu için sanıyorum ki örgüt bu programda karar kıldı." ifadesi de iddianamede aktarıldı.

"AK PARTİ'YE KARŞI OY TOPLAMAMIZ İSTENDİ"

İ.G, evdeki toplantılara öğretmen, esnaf ve bazı meslek grubundakilerin de katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kişiler bizim eve toplantıya geldiklerinde evin asıl sakinlerini odaya kapatırlardı. Kendileri ise salonda toplantılarını gerçekleştirirlerdi. Biz yalnızca mutfakta çayı yapar, toplantının gerçekleştiği salonun önüne bırakır geri odamıza çekilirdik. 

Bahsettiğim gibi gizlilik ve itaat prensibi çerçevesinde bize güvenmedikleri için böyle bir taktik geliştirmişlerdi. 17/25 Aralık'tan sonraki seçimler öncesinde Fevzi K, bizlere üç dört gün memleketlere gitmemiz için izin verdi. 

Gitmeden önce de çevremizden AK Parti'ye karşı en güçlü parti hangi parti ise bulunduğumuz ilin koşullarına göre o partiye oy toplamamızı istedi. Fevzi K, alışveriş yapacağımız yere dahi karışırdı."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim