• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

FETÖ davalarını takip eden avukata dolandırıcılık suçlaması

FETÖ davalarını takip eden avukata dolandırıcılık suçlaması
Mersin'de FETÖ'cülere karşı verdiği mücadele ile öne çıkan avukata, cezaevinde tutuklu bulunan bir FETÖ zanlısının iddiaları üzerine "dolandırıcılık"...

Mersin'de FETÖ'cülere karşı verdiği mücadele ile öne çıkan avukata, cezaevinde tutuklu bulunan bir FETÖ zanlısının iddiaları üzerine "dolandırıcılık" suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

İddiaya göre, FETÖ/PDY'ye finans sağladığı iddiasıyla tutuklanan işadamı M.H., tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile ifade verdi. İfadesinde, firmasının adının FETÖ/PDY'ye finans sağlayan firmalar arasında gösterilmesi üzerine cezaevine girmeden önce Avukat Murat Altındere'nin kendisini telefonla arayarak emniyette, MİT'te ve medyada tanıdıkları olduğunu, 1 milyon TL vermesi halinde kendisini kurtaracağını söylediğini iddia etti. M.H., bu konuda anlaştığı avukata bir miktar para verdiğini, ancak kendisini kurtarmadığını belirterek dolandırdığını ileri sürdü.

FETÖ zanlısının iddiaları üzerine Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma sonrası Avukat Murat Altındere için "Kamu kurum ve kuruluşların, tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık" iddiasıyla iddianame hazırlandı.

Altındere: "FETÖ'nün yeni kumpas biçimi; mücadele edenleri iftira ile itibarsızlaştırma"

Olayın medyada yer alması üzerine konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Avukat Murat Altındere, hakkında bir kısım basın ve sosyal medyada çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan M.H.'nin, cezaevinde birlikte yattığı FETÖ'cülerin ve dışarıdaki bazı kişilerin etkisi altında kalarak, FETÖ ile açıktan hukuki anlamda mücadele eden şahsına karşı iftiralarda bulunduğunu hatırlatan Altındere, "M.H., sözde kendisini tahliye etmem karşılığında menfaat talep ettiğim şeklinde asılsız iddialarda bulunmuştur. Ancak bu ifadesinin hemen akabinde bu kez yine Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadesinde ise ilk ifadesini bazı kişilerin etkisi altında kalarak ve özellikle şahsımın FETÖ ile açıktan mücadele etmesi ve birçok kişiyi şikâyet ederek tutuklanmalarına sebep olmam nedeniyle kendisinin de benden dolayı içeri girmiş olabileceğini düşünerek bu şikâyeti yaptığını ama aslında sonradan gerçekleri öğrendiğini ve bana asılsız iddialarda bulunduğunu savcılık huzurunda kabul ve ikrar etmiştir. Hakkımda şahsın iftira içerikli ilk ifadesiyle düzenlenen iddianame mahkemece kabul edilmeyerek savcılığa iade edilmiş ve devamında da dosya şu anda kanun yararına bozma itirazı aşamasındadır. Bahse konu iddialar tümüyle soyut ve gerçeği yansıtmamakta olup, bu iddialarla ilgili aleyhime herhangi bir mahkeme kararı bulunmamaktadır" diye konuştu.

Bu iddiaların ortaya atılmasının tek sebebinin, geçmişte kendisinin ve ailesinin FETÖ tarafından uğratıldığı haksızlık ve zararlara karşı bu hain örgütle açıktan yıllardır yürüttüğü ve sadece Mersin kamuoyunda değil ülke çapında bilinen hukuki mücadelesi olduğunu savunan Altındere, şöyle devam etti:

"Amaçları, devam eden FETÖ davalarında şikayetçi veya şikayetçi vekili olarak bulunan şahsımı, mahkemeler önünde itibarsızlaştırmak, mücadelemi sekteye uğratmak ve şahsımı itibarsızlaştırmaktır. Bu gerçek dışı ve maksatlı iddialara itibar edilmemesini belirtir, bu hainlere karşı yürüttüğüm mücadelemde geri adım atmama sebep olmayacağını, aksine bu hain terör örgütüne ve üye teröristlerine karşı mücadelemi daha azimli, daha kararlı ve daha güçlü yürüteceğimi kamuoyunun bilgisine sunarım."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim