• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Fetih Şenlikleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Fetih Şenlikleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Osmangazi Belediyesi'nin bu yıl 12'ncisini düzenlediği "Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri" kapsamında, geleneklerin yaşatılması amacıyla...

Osmangazi Belediyesi'nin bu yıl 12'ncisini düzenlediği "Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri" kapsamında, geleneklerin yaşatılması amacıyla eski geleneklere uygun köy düğünü canlandırıldı.

Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında geleneklerin yaşatılması amacıyla gerçekleştirilen köy düğünü, Seçköy ve Avdancık mahallelerinde yapıldı. Kız evi olması nedeniyle Seçköy Mahallesi'nde başlayan etkinlikler, düğün alayının köy meydanında toplanıp kız evine gidip gelin almasıyla başladı.

Davetlilerin toplandığı köy meydanında, gelin alayının kız evine hareketinden önce konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Köylerimizde unutulmaya yüz tutmuş adetlerimiz yeniden hatırlamak ve yaşatmak için bu tür etkinlikleri yapıyoruz. Köy düğünü adı altında iki köyümüzle bir araya geliyoruz. Tarihçilerimiz ve hocalarımız köyleri gezip tarihleri ve kültürel yaşamları hakkında bilgiler elde ettiler. Ve bu bilgiler kitap haline getirildi. Bugün burada bir düğünü canlandıracağız. Bu bir eğlence ve bir araya gelip birlik olduğumuzu gösteriyor. Bu etkinlikler vasıtasıyla tüm Bursa bir arada. Bu kültür bizim ortak değerimiz. Biz bu ortak kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Buradan bu vermiş olduğumuz birlik ve beraberlik görüntüsünü ülkemize, bayrağımıza karşı duran hainlere de göstermek istiyoruz" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın konuşmasının ardından gelin alma töreni ile düğün başladı. Düğüne katılan yerli ve yabancı konuklar yağan yağmura rağmen kız evine gitti. Düğün sahibi olarak gelini evden çıkartma görevi kendisine verilen Dündar'ı burada sürprizler karşıladı. Dündar'a evin kapısını açmayan gelinin arkadaşları, başkandan daha fazla hizmet sözü aldıktan sonra kapıyı açtı. Yapılan duanın ardından gelin ata bindirilerek düğün alayı eşliğinde köy dışına kadar çıkartıldı.

NİKAHI DÜNDAR KIYDI

Seçköy Mahallesi'ndeki gelin alma töreninin ardından şenliğin ikinci adresi, damat evinin bulunduğu Avdancık Mahallesi oldu. Köy meydanına akın eden vatandaşlar gelin ve damadı beklemeye başladı. At üzerinde köy meydanına gelen gelin coşkuyla karşılandı. Köy meydanında düzenlenen törende, gelin ve damadın nikahlarını Başkan Mustafa Dündar kıyarken, gelin ve damadın şahitliklerini Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü ve Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz yaptı.

Törenin ardından şenliğe katılanlara pilav ve kavurma ikram edildi.

Fetih Şenlikleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Fetih Şenlikleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Fetih Şenlikleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Fetih Şenlikleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Fetih Şenlikleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim