• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

"Fethullah Gülen'den talimat aldınız mı?"

"Fethullah Gülen'den talimat aldınız mı?"
Hüseyin Gülerce dün savcıya ifade verdi. Gülerce'nin ifadesiyle ilgili olarak önemli noktalar ortaya çıktı.

14 Aralık'ta gerçekleştirilen paralel yapı operasyonu kapsamında dün teslim olan ve ifadelerinin ardından serbest bırakılan köşe yazarı Hüseyin Gülerce, savcıların 43’er sorusunu yanıtladı. Fethullah Gülen’i tanıyıp tanımadıkları sorulan Gülerce'ye, yazısını yazarken Gülen’in düşüncelerinden faydalanıp faydalanmadıkları sorusu da yöneltildi.

GÜLERCE: BANA GÖSTERİLEN DELİLLER...

Gülerce ifadesiyle ilgili olarak da şunları anlattı: “Gülen’in sohbetinde Tahşiye kelimesi geçiyor. Bu sohbetin bir paragrafını almışım. Yoksa kendim tahşiye kelimesini kullanmadım. Kendimi böyle savundum. Onlar da inandırıcı buldular. Böyle bir kumpasın içerisinde yer alamayacağımı da söyledim. Hükümetin darbe teşebbüsüyle karşı karşıya olduğunu söylüyorum ben. Ortada ciddi bir mevzu var ve ben bana gösterilen delillerle bir tezgah olabileceğini düşünüyorum. Tezgahtır diyemem, bu yargılamanın sonucunda çıkacak. Yargıya müdahale edemem. Başkaları da yargıya müdahale etmesinler.”

GÜLERCE'YE STV'NİN DİZİLERİ SORULDU

Hüseyin Gülerce’ye de 3 saatlik ifadesi boyunca 43 soru yöneltildi. Gülerce’ye avukatı olmadığı için İstanbul Barosu’na kayıtlı Avuket Fatma Tülek eşlik etti. Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan’ın sorularına yanıt veren Gülerce’ye, 22 sayfalık ifadesinde ilk olarak Fethullah Gülen ile tanışıklığı ve hangi tarihten itibaren tanıştığı soruldu. Gülerce’ye sorulan soruların büyük bir bölümü Samanyolu TV’de yayınlanan Tek Türkiye ve Şefkat Tepe dizisine ilişkin oldu.

GÜLERCE: GÜLEN'İ ÇOK YAKINDAN TAKİP EDERİM

Gülerce’ye, “Sayın Fethullah Gülen ile ilgili demeçleri ve haberleri takip ediyor musunuz?” sorusu yöneltildi. Gülerce bu soruya “Çok yakından takip ederim” yanıtını verdi. Ardından, Gülerce’ye, “Fahri Sarrafoğlu adlı kişiye 2009 yılında herhangi bir talimat verdiniz mi? Herhangi bir mesaj verdiniz mi?”, “Tahşiye adını biliyor musunuz?”, “Anlamını biliyor musunuz?”, “Rahle kelimesinin anlamını biliyor musunuz?, “Tahşiye ve rahle konusunda yazınız oldu mu?” soruları da yöneltildi.

GÜLERCE: DİZİLERİ İZLEMEDİM

Tahşiye Yayınevi’yle bir ilgisinin olup olmadığının da sorulduğu Gülerce, yayıneviyle bir ilgisi olmadığını ve sözü edilen dizileri de izlemediğini belirtti. Tek Türkiye ve Şefkat Tepe dizilerini izleyip izlemediği de sorulan Gülerce, “Tek Türkiye ve Şefkat Tepe’de karar kurulu var. Bu sahnedeki karanlık kurulla ilginiz, bilginiz var mı?”, “Oyuncular arasında geçen konuşmalarla ilginiz var mı?” soruları da yöneltildi.

SORUDAKI DIYALOGLAR

Gülerce’ye yöneltilen sorular arasında Tek Türkiye dizindeki diyaloglar da yer aldı. Sorular aynen şöyle:
“2009 yılının 4’üncü ayında Samanyolu TV’de 64. bölümde Tek Türkiye dizisinde Karanlık Karar Kurulu oyuncuları arasında bir konuşma geçiyor.
X1 erkek: Yeni projemizin adı Tahşiye olacaktır.
Y1 bayan şahıs: Efendim özür dilerim ama bu nasıl bir eylem planı? İlk defa duyuyoruz
X1 erkek şahıs: Bu hareketin silahlı terör örgütü kapsamına alınmasını sağlayacağız
X2 erkek şahıs: Bu yerlere de terör eylemlerinde kullanılmış silahlar ve malzemeler bırakılıp baskınlarla bulunması sağlanacak.
X1 erkek şahıs: Beyler bu Tahşiye planıyla bizim üzerimize yeni dalgalar gelmeden biz onların üzerine irtica dalgalarıyla gideceğiz. şeklinde diyalogların geçtiği tespit edilmişti.
Dizinin 64. bölümünü seyrettiniz mi? Bu diyalogları hatırlıyor musunuz?”
“X1 şahıs: Anlaşılan ülkedeki bütün yapılanmamız anbean takip altına alınmış. Bu durumda deşifre olan şahısların etrafımızdan bir an evvel uzaklaşmasını sağlamalısınız. Selam söyleyin arkadaşlara. Şimdilik tevhitlerini bozmasınlar.
şeklinde diyalogların geçtiği gözlenmiştir. Burada sözü edilmek istenen nedir?”

‘ONAYLAMA VAR MI?’

Gülerce’ye “Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Şahin ve Bugün Gazetesi yazarı Nuh Gönültaş adlı kişilerle tanışıklığınız var mı?” sorusunu da yönelten Savcı Fidan, “Yazınızı yazdıktan sonra herhangi birinin onayına sunuyor musunuz?”, “Köşe yazılarınızı yazarken Fethullah Gülen, Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı adlı kişilerden talimat alır mısınız?” diye de sordu.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim