• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Fethullah Gülen'den sabır çağrısı

Dershanelerin kapatılacağı haberleriyle başlayan tartışmada geçtiğimiz hafta hükümeti sert dille eleştiren ve Firavun benzetmesi yapan Fethullah Gülen, yeni videosunda "Çevrenizdeki insanlar Firavun değil" diyerek sabır çağrısı yaptı..

Fırtınalı dönemlerde istikâmet, sabır ve hâcet namazı’ başlığıyla herkul.org sitesinde yayınlanan konuşmasında Fethullah Gülen, bu kez itidalden ayrılmama çağrısı yaptı. “Yollarımız daraltılsa da biz başkalarına karşı yol daraltmasına kalkmamalıyız. Mızraklara karşı iğne bile kullanmamaya karar vermeliyiz.” diyen Gülen, daha önceki sohbetinde dile getirdiği “Firavun aleyhinizdeyse doğru yoldasınız demektir.” sözüne de yeni bir kapı açtı: “Çevrenizdeki insanlar Nemrut değil, Firavun değil. Hele secde eden insanlarsa onlara karşı bize düşen şey saygılı olmak ve cennete beraber girme dilek ve temennisinde bulunmaktır.”

İŞTE GÜLEN'İN AÇIKLAMALARI

MUHALİF RÜZGÂRLAR ESEBİLİR


Muhalif rüzgârlar insanları önüne katıp savurabilir. Olup biten bu şeyler karşısında kat’iyen sarsılmama, ye’se kapılmama ve ezilmeme mü’minin şiarı olmalıdır. İnsanlığın İftihar Tablosu (sallallâhu aleyhi ve sellem) başını yaran, dişini kıran ve yüzünden kanlar akıtan insanlar hakkında “Allah’ım bu etrafımdakileri hidayet eyle; beni bilmiyorlar, bilselerdi yapmazlardı bunu!” diyor. İhtimal bizim bu dostlarımız genelde ruh haletimizi bilemeyerek bu türlü olumsuz şeylere kendilerini saldı. “Allah’ım onların ahvâlini, efkârını, ef’âlini ıslah buyur.” deme yiğitliğini göstermek lazım. Başka türlü davranmak düşmez bize.

ÇUVALDIZ SAPLAYACAKLAR


Mıncıklayacaklar, çuvaldız saplayacaklar, önünüzü kesecekler, gittiğiniz yere gitmenizi istemeyecekler; bazen küfür, bazen haset, bazen hazımsızlık kaynaklı olacak. Bunlar insan ruhunda öyle marazlardır ki, tımarhanelerde dahi tedavisi kâbil değildir. Gelin siz de delice hareket eden bu insanlara küsmeyin, gönül koymayın, hatta Allah’a havale etme gibi şeylere bile gitmeyin. Biz değil çuvaldızlara karşı, mızraklara karşı bile iğne kullanmamaya karar vermeliyiz. Kırılsak da kırmamalıyız. Yollarımız daraltılsa da başkalarına karşı yol daraltmasına kalkmamalıyız. Sana çuvaldız batırmıyorlarsa, “Onlara iğneyle mukabelede bulunmadım!” demenin bir kıymeti yok. Esas, oturup kalkıp sizin için kötülük planlayana karşı, yalan diyene karşı ‘yalan’ deme nezaketsizliğine girmeyecek kadar civanmertçe davranmak lazım.

İŞTE GÜLEN'İN İLK AÇIKLAMASI


ÇEVRENİZDEKİLER FİRAVUN DEĞİL


Cenâb-ı Hak, en sevdiği insanları Firavun’a karşı gönderirken “Yumuşak sözle ona hitapta bulunun, yumuşak bir halle davranın, yumuşak bir düşünceyle karşısına çıkın, incitmeyen sözlerle diyeceğinizi ona deyin” diyor. Sizin çevrenizdeki insanlar Nemrut değil, Firavun değil, Sezar değil, İskender değil, Napolyon değil, deli teke Hitler değil… Hele başları yerde secde eden insanlarsa, onlara karşı bize düşen şey saygılı olmak, takdir etmek ve Cennetü’l-Firdevs’e beraber girme dilek ve temennisinde bulunmaktır.

Secdelerimde, hep hacet duasını okudum, bu üzerimize gelen şiddetli fırtınalar karşısında. Bizim emeğimiz bunda onda birdir, belki de hiç yoktur. Bir asırdan beri adeta baldıran zehri yudumlayarak bu meseleyi götüren kahramanlar, zindanlarda ömür tüketen, dünyada zevk sefa yüzü görmeyen, sürgüne gönderilen, hapishanelerde tecride maruz kalan, defaatle zehirlenen, “bu da vatan evladıdır” denmeyen insanlar var. Bu emekle meydana gelen şey omuzunuzda bir emanettir. “Allah’ım bize muvakkaten yüklediler bunu. Senin emn u emanın bu işin eskortudur; o olmazsa biz bunu götüremeyiz, onu Sana teslim ediyoruz Allah’ım!”

BAZI MİYOPLAR HER ŞEYE EĞRİ BAKIYOR


Bizi yıkabilirsin. Yeryüzünde bir dikili taşım olmadı. Dünyayı teklif ettikleri dönemde, en sevdiklerime karşı, “Çok ciddi hizmetlerin insan beklediği dönemde ayağıma zincir mi vurmak istiyorsunuz? Başka şey düşünmek istemiyorum; sadece O, sadece O!” dedim. Bu meselenin onda birine zarar vermektense, bir günde on defa ölmeye razıyım. Bazı miyoplar, malikânelerde yaşıyor diyebilirler. Ne yapalım, şaşı baktığından dolayı yanlış görebilir. İbrahim Hakkı Hazretleri “Ağvere olma yakın ki sana eğri bakar” diyor. Ağver Allah’a da, Peygamber’e de, dine de eğri bakar; sadece kendisine doğru bakar, o da kendini doğru görür mü, görmez mi?!”

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim