• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Fethullah Gülen hakkında soruşturma açıldı mı?

Fethullah Gülen hakkında soruşturma açıldı mı?
Habertürk gazetesinin haberine göre; Fethullah Gülen hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca bir soruşturma yürütülüyor.

Başbakan Erdoğan’ın, “İadesi için hukuki süreç başlayacak” dediği Fethullah Gülen için Hükümet tarafından hukuki alt yapının adımlarının atıldığı da belirtiliyor.

Cemal Doğan imzalı habere göre Gülen hakkındaki soruşturmanın, 17 Aralık sonrasında kaldırılmadan önce Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne yapılan suç duyuruları üzerine başlatıldığı kaydedildi.
TMK’ların kaldırılmasının ardından, dosyalar yeni oluşturulan “Anayasaya Karşı İşlenen Suçlar” biriminde görevli savcılığa verildi.

SUÇ DUYURULARI, E-POSTA, İHBAR MEKTUPLARI, KİŞİSEL DİLEKÇELER

Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Genelkurmay Başkanlığı’nın “Orduya kumpas kuruldu” ve “Yargıtay İmamı” suç duyurularının yanı sıra, çok sayıda e-posta, ihbar mektubu ile kişisel dilekçeye işlem numarası verilerek soruşturma açıldığı belirtildi.

Yine edinilen bilgiye göre; Gülen ve “paralel yapı” iddiasıyla suçlanan kişilere yönelik soruşturmada suçlamanın, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” ile “Örgüt kurmak ve yönetmek” olduğu belirtildi.

FETHULLAH GÜLEN’İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, Hocaefendi’ye yönelik iade iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu. 

Albayrak, müvekkili hakkında yürütülmekte olan bir ceza soruşturması bulunmadığını belirterek Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs olduğunu kaydetti. Albayrak, “Müvekkilim hakkında yürütülmekte olan bir soruşturma ya da yakalama kararı bulunmamaktadır. Buradaki mahkeme karar verse dahi kararın Adalet Bakanlığı aracılığıyla ABD’li yetkililere iletilmesi gerekiyor. Kararın ABD mahkemelerince yerinde görülmesi lazım. Başbakan’ın açıklamalarının karşılığı adil yargılamayı etkilemeye teşebbüstür. Bunu Başbakan da yapsa Adalet Bakanı da yapsa böyledir. Karar mercii bağımsız mahkemelerdir. Bu açıklama mahkemeler üzerinde baskı oluşturur.” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim