• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Fethiye’de İzciler Yemin Etti

Fethiye’de İzciler Yemin Etti
Fethiye'de adaylık dönemini tamamlayan Çalıca İlköğretim Okulu'nda eğitim gören yavru kurtlar yemin ederek izci oldu.

Fethiye'de adaylık dönemini tamamlayan Çalıca İlköğretim Okulu'nda eğitim gören yavru kurtlar yemin ederek izci oldu.

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü salonunda yapılan yemin töreni ile 22 yavru kurt yemin ederek izci oldu. Yemin törenine Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır, Okul Müdürü Yunus Akkuş Fethiye Gençlik Hizmetleri Müdürü Harun Yiğit ve çok sayıda davetli katıldı. Yemin ederek izci olan Çalıca ilköğretim Okulu öğrencileri katılımcılara izci şarkıları söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Çalıca İlköğretim Okulu izci Lidersi Üzeyir Çetin "Türkiye izcilik Federasyonu 1991 yılında kuruldu. 2005 yılında Türkiye İzcilik Federasyonu çık hızlı bir şekilde gelişti. 2006 yılında özerk bir kuruluş haline geldi. Aday olan izci ant içerek, izci olur. Aday izciler ilk üç ay içinde izci olacak davranışlar sergilemek zorundadır. Ayrıca izci andını ezberlemek zorun dadıdır. 7 yıldan buyana devem eden izcilik faaliyetlerine destek veren okul yönetimine, okul aile birliğine, ilçe gençlik hizmetleri müdürümüze ve sivil toplum kuruluşu başkanlarına teşekkür ederiz" dedi.

Çalıca İlköğretim Okulu Müdürü Yunus Akkuş da, "Okulumuza izcilik bundan tam 7 yıl önce Üzeyir Çetin öğretmenimizin göreve başlaması ile geldi. Böyle bir faaliyeti içtenlikle ve samimiyetle yaptığı için kendisine teşekkür ediyorum. Bu gün yavru kurtlarımızın yemin töreni için toplandık. Yavru kurtlarımız yeni bir göreve adım atacaklar" dedi.

Fethiye Gençlik Hizmetleri Müdürü Harun Yiğit ise, "Bu gün yavru kurtların izci yemini için bir araya geldik. Bu öğrencilerimiz artık izci olacaklar ve bu yeminin ne anlama geldiğini çok iyi biliyorlar. Biz sizler için elimizden gelen herşeyi yapmaya hazırız. Biz her zaman sizlerin yanındayız" dedi.

Çalıca İlköğretim Okulundan mezun olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır da, "Okulumun bütün etkinliklerine katılmaya çalışıyorum. Ben hep söylüyorum. Her okula bir Üzeyir Çetin hoca lazım. Şimdide her ilçeye bir Üzeyir çetin lazım diyorum. Baktığımız zaman yakın ilçelerimizde en yakın Fethiye'de bu izcilik faaliyeti var. Bu faaliyetler gönüllük esasına göre yapılıyor. Hiç bir öğretmen gafta sonu gelerek bu faaliyetle uğraşmak istemez. Üzeyir Hocam bunu tamamen içinden gelerek yapıyor. Üzeyir hocama görevinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Fethiye’de İzciler Yemin Etti

Fethiye’de İzciler Yemin Etti

Fethiye’de İzciler Yemin Etti

Fethiye’de İzciler Yemin Etti

Fethiye’de İzciler Yemin Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim