• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Fethiye’de Erken Bahar

Fethiye’de Erken Bahar
Türkiye'nin büyük bölümünde kar ve soğuk hava etkisini sürdürürken, Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ndeki badem ağaçları çiçek açtı.

Türkiye'nin büyük bölümünde kar ve soğuk hava etkisini sürdürürken, Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ndeki badem ağaçları çiçek açtı. Kırların papatyalarla süslendiği Fethiye'de, tatilciler Şubat ayında deniz keyfi yaşadı.

Fethiye'de halk arasında sıcak havanın ve baharın müjdesi olarak bilinen badem ağaçlarının çiçek açması ile papatyaların açması erken baharı hatırlattı. 1970 metre yüksekliğindeki Babadağ'da kar hala dururken Ölüdeniz mahallesinde badem ağaçları rengarenk çiçeklerle doldu. Kırlarda papatya toplayan vatandaşların yanı sıra bazı turistlerle vatandaşlar ise deniz kenarlarında güneşlenip Şubat ayı ortasında deniz keyfi yaşadı.

Hava sıcaklığının 21-22 derece ölçüldüğü Fethiye, baharı erken karşılarken Hava sıcaklığını fırsat bilen bazı turistlerle vatandaşlar kendilerini sahil kenarlarına attı. İlçedeki badem ağaçlarında açan çiçekler güzel görüntüler oluştururken, beyaza bürünen ağaçlar ve papatyalarla kaplanan kırlarda vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirdi. Deniz suyu sıcaklığının 17 derece ölçüldüğü Fethiye Ölüdeniz'de sıcak havayı fırsat bilen bazı vatandaşlar da Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belcekız Plajı'nda denize girdi. Vatandaşlardan bazıları kumsalda güneşlenirken bazıları da yürüyüş yaparak kafelerde dinlendi. Macera tutkunları ise Babadağ'ın bin 200 metrelik yamaç paraşütüyle uçuş yaparak Ölüdeniz'i kuş bakışı izleme fırsatı buldu. Sahilde güneşlenenler de paraşütlerin gökyüzündeki görsel şovunu ilgiyle izledi.

Tatil için Çanakkale'den Fethiye'ye gelen Serkan Günüt, Fethiye'de bahar havasının hakim olduğunu söyledi. Şubat ayında sıcak havayı görünce dayanamayarak denize girdiğini anlatan Günüt , "Fethiye'de yaz gibi güneşli havayı görünce arkadaşımla denize girdik. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Böyle güzel bir hava ve deniz yoktur. Şubat ayı ortasında ilk kez denize giriyorum. Deniz suyu da hava gibi oldukça sıcak" dedi.

Fethiye’de Erken Bahar

Fethiye’de Erken Bahar

Fethiye’de Erken Bahar

Fethiye’de Erken Bahar

Fethiye’de Erken Bahar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim