• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Fethiye’de Çanakkale’den Dağlıca’ya Oyunu Ağlattı

Fethiye’de Çanakkale’den Dağlıca’ya Oyunu Ağlattı
Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Muğla'nın Fethiye İlçesindeki programda lise öğrencilerinin sahneye koyduğu...

Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Muğla'nın Fethiye İlçesindeki programda lise öğrencilerinin sahneye koyduğu Çanakkale'den Dağlıca'ya oyunu izleyenleri göz yaşına boğdu.

Fethiye Belediye Kültür Merkezi Salonunda 18 Mart Şehitler günü nedeniyle düzenlenen programda 8 eylül 2015 tarihinde 16 askerle birlikte Hakkari Dağlıca'da şehit olan Seydikemer'li Adnan Ergen'in sözleşmeli er olarak vatan savunmasına katılıp şehit olmasının anlatıldığı hikaye izleyenleri gözyaşına boğdu. Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı anma programında Çanakkale'den Dağlıca'ya adlı oyun sergilenirken oyunu acılı anne Hacer Ergen ile acılı baba Mehmet Ergen gözyaşları içersinde izledi. Oyunu ayrıca Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Jandarma yarbay Faruk Akıncı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Şahin, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ve çok sayıda vatandaş izlerken önce Çanakkale zaferi ve Mehmetçiğin kahramanlık hikayeleri anlatıldı. Çanakkale zaferi öncesi Sarıkamış'ta yine binlerce askerin donarak şehit olması'da anlatılırken Güneydoğu'da şehit olan öğretmenlerde anlatıldı.

OĞLUNUN HİKAYESİNİ GÖZYAŞLARI İÇERSİNDE İZLEDİ

Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale'den Dağlıca'ya oyununda Hakkari Dağlıca'da şehit olan Seydikemer'li Adnan Ergen'in hikayesi anlatıldı. Öğretmen Şahander Ertemli'nin yazıp yönettiği oyunda Şehit Adnan Ergen'i Tunahan Yılmaz, Babayı Gökhan Çoktez, Anneyi Günnes Huylu, ablayı da Berna Akdemir oynadı. Şehit Adnan Ergen'in sözleşmeli Er olarak Türk Ordusuna katılmak isteyişinden kazandığı parayla alacak olduğu arabaya ve özelliklede asker ocağından ablasını arayıp Seki karpuzunun özlemi ve 16 arkadaşıyla operasyona çıkışı ve şehit haberinin acılı aileye getirilmesi anlatılırken Hacer-Mehmet Ergen ve kardeşlerinin göz yaşı sel oldu. Zaman zaman anne Hacer Ergen'in hıçkırıkları salondaki çok sayıda vatandaşı da gözyaşına boğdu. Törenin ardından sahneye çıkarılan Ergen ailesi oğullarının şehitlik mertebesine ulaşmasının hikayesini anlatan öğrencilere sarılıp bir kez daha gözyaşı döktüler. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık Baba Mehmet Ergen'e Türk Bayrağını öperek teslim ederken ayrıca oğlunun fotoğraflarını da sundu.

Fethiye’de Çanakkale’den Dağlıca’ya Oyunu Ağlattı

Fethiye’de Çanakkale’den Dağlıca’ya Oyunu Ağlattı

Fethiye’de Çanakkale’den Dağlıca’ya Oyunu Ağlattı

Fethiye’de Çanakkale’den Dağlıca’ya Oyunu Ağlattı

Fethiye’de Çanakkale’den Dağlıca’ya Oyunu Ağlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim