• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Fethiye UMKE’den Köpek Kurtarma Operasyonu

Fethiye UMKE’den Köpek Kurtarma Operasyonu
Muğla'nın Fethiye ilçesinde zincirinin dolanması nedeniyle çıktığı kayalıklarda 4 gün boyunca mahsur kalan Sibirya kurdu cinsi köpek, Ulusal Medikal...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde zincirinin dolanması nedeniyle çıktığı kayalıklarda 4 gün boyunca mahsur kalan Sibirya kurdu cinsi köpek, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından kurtarıldı.

Fethiye'nin Göcek Mahallesi Taşbaşı mevkisindeki kayalıklardan uzun süredir köpek havlaması duyan bir vatandaş, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye, ihbar edilen noktaya çıkış yaparak köpeği aradı. Bir kayalıkta durduğunu fark ettikleri köpeği kurtarmaya çalışan itfaiye köpeğin bulunduğu yere ulaşmak için UMKE'den de yardım istedi.

UMKE, bölgeye ulaşarak köpeğin bulunduğu noktayı tespit etti. Halatlar yardımıyla kurulan istasyon ile güvenlik tedbiri alan ekipler, kayalıkların yaklaşık 200 metresine indi.

Boynundaki zincirin kayalığa sıkışması sonucu mahsur kaldığı görülen köpek, UMKE tarafından kurtarılarak güvenli bir bölgeye taşındı. Kurtarma operasyonunu tamamlayan ekip, köpeği Göcek İtfaiye Amirliği'ne teslim etti.

Burada itfaiye ekiplerince su ve yiyecek verilen köpek için belediye hoparlöründen de sahibinin bulunması için anons yapıldı. Köpeğin sahibi ile ilgili anonsun ardından Ersan Çevik isimli sahıs itfaiye'yi arayıp köpeğin kendisine ait olduğunu söyledi. Köpek itfaiye de bir süre misafir edildikten sonra sahibi Ersan Çevik'e teslim edildi.

UMKE Fethiye ekibi sorumlusu Ergün Kocagöz, yaptığı açıklamada, 112 Komuta Kontrol Merkezi'nden gelen ihbar üzerine Göcek Mahallesi'ndeki Taşbaşı mevkisine çıkış yaptıklarını söyledi. İtfaiye ile 4 gündür kayalıklarda mahsur kalan köpeği kurtarmak için çalışma başlattıklarını kaydeden Kocagöz, "Kayalıkların üst bölgesine ulaştık. Bir vatandaşın yardımıyla köpeğin bulunduğu bölgeye ulaştık. Sağ salim kurtardığımız için mutluyuz. Köpek zincirinin takılması sonucu mahsur kalmış ve hareket edememiş. İlk kez bir hayvan kurtarma operasyonuna katıldık. Bu kadar keyifli olacağını düşünmüyorduk" dedi.

Fethiye UMKE’den Köpek Kurtarma Operasyonu

Fethiye UMKE’den Köpek Kurtarma Operasyonu

Fethiye UMKE’den Köpek Kurtarma Operasyonu

Fethiye UMKE’den Köpek Kurtarma Operasyonu

Fethiye UMKE’den Köpek Kurtarma Operasyonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim