• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Fethiye Saniye Saniye İzleniyor

Fethiye Saniye Saniye İzleniyor
Fethiye Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Merkezi tarafından kentteki 19 noktaya yerleştirilen kameralarla izlenirken trafik kurallarına uymayan araçların...

Fethiye Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Merkezi tarafından kentteki 19 noktaya yerleştirilen kameralarla izlenirken trafik kurallarına uymayan araçların plakalarına ceza yazma işlemleri de başlatıldı.

19 noktada 28 kamerayla kask takmayan sürücüden, kırmızı ışıkta geçen sürücüye ayrıca yaya geçitine yapılan ve her türlü hatalı parka cezai işlem uygulanmaya başladı. Kent Güvenlik Merkezinde kayıtlardan fotoğrafları çekilen araçların fotoğrafları ile birlikte ceza tutanakları adreslerine gönderiliyor.

Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Güleç, Fethiye'de 19 noktada Kent Güvenlik Merkezi" sisteminin hizmete girdiğini söyledi.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında yapılan ve Şubat ayında faaliyete sokulan "Kent Güvenlik Merkezi', Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Güleç tarafından basına tanıtıldı.

Fethiye'de mobese kameralarının trafiğin ve insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlere yerleştirildiğini ifade eden Güleç, "Halk arasında mobese olarak bilinen Kent Güvenliği Yönetim sistemi KGS olarak adlandırdığımız kamerayla izleme, görüntü alma güvenlik sistemleri Şubat ayından itibaren 19 noktada 28 kamerayla Kent Güvenliği Yönetim Sistemi hizmete girdi. O günden beri görüntülerimiz alınmakta ve kaydedilmekte. Ayrıca savunma sanayi müsteşarlığıyla birlikte yürüttüğümüz genişletme projelerinde ihale aşamasında olan 66 noktamız daha var. En kısa sürede bunlarında ihalesi yapılıp Fethiyelilerin hizmetine sunulacaktır" dedi.

Trafik kurallarını ihlal etmiş araçları Mobese sistemiyle rahatlıkla görüntüleyeceklerini belirten Güleç, hatalı parklar, motosiklet kullanırken kask kullanmamak gibi tespitlerinin de ceza tutanağı haline getirdiklerini söyledi. Kameralarının çözünürlüklerinin oldukça yüksek olduğunu ve çok uzak noktalardan rahatlıkla görüntü alabildiklerini kaydeden Güleç şunları söyledi: "Bir suç işlendiğinde aracın plakasını daha önce 55 noktadan görüntü almamıza rağmen tespit edememiş olmamız bu konudaki yatırımlarımızı hızlandırmaya yöneltmişti. Şimdi çok uzak mesafelerden de görüntü alsak, arabayı nokta olarak bile görsek çözünürlüğümüzün sayesinde plakayı okuyabiliyoruz. Artık bu sistemle Fethiye daha güvende."

HANGİ NOKTALARDA MOBESE VAR?

Şehir giriş ve çıkışlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Güleç, mobeselerin hizmete girdiği noktalaı da söyleyerek "İlk olarak analizlerimiz sonucu suçların en fazla işlendiği yerlere kameralar yerleşti. Beşkaza Meydanı, Köprü Başı Mevkii, Kandönmezler Kavşağı, Çalış Köprüsünün üzeri, şehir girişinde, Muğla makası, Çarşı Caddesi, Salı pazarı meydanı, Fethiye Müzesinin olduğu sokak, Kaya yoluna giden bölgede özellikle şehrin hem insan hem de araç trafiğinin yoğun olduğu noktalarda bulunuyor" dedi.

Fethiye Saniye Saniye İzleniyor

Fethiye Saniye Saniye İzleniyor

Fethiye Saniye Saniye İzleniyor

Fethiye Saniye Saniye İzleniyor

Fethiye Saniye Saniye İzleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim