• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Fethiye, Marmaris Ve Bodrum’da Göç İdaresi Temsilciliği Açılıyor

Fethiye, Marmaris Ve Bodrum’da Göç İdaresi Temsilciliği Açılıyor
Uluslar arası Göçmenler Günü kapsamında Muğla'nın değişik ilçelerinde yaşayan yerleşik yabancılar ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan...

Uluslar arası Göçmenler Günü kapsamında Muğla'nın değişik ilçelerinde yaşayan yerleşik yabancılar ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan yabancı öğrenciler, Muğla valisi Amir Çiçek'i ziyaret etti. Ziyarette Vali Yardımcıları Ekrem Aylanç ve Kamil Köten, Danimarka, Norveç, Kanada, İngiltere vatandaşları ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde eğitim alan Pakistan, Afganistan, Suriye ve Mısırlı öğrencilerden oluşan bir heyet hazır bulundu.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Çiçek, "Dünyanın farklı yerlerinden gelerek ilimizde yaşamanız, sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Sizlerin hayatlarını ve resmi işlemlerinizi kolaylaştırmak için il merkezinin dışında yabancı vatandaşlarımızın yoğunlukla yaşadığı Bodrum, Fethiye ve Marmaris ilçelerimizde Göç İdaresi İl Müdürlüğü'ne bağlı temsilcilikler açılması konusunda çalışmalara başladık. Yakın zamanda bu merkezlerimizden hizmet alınması sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Her yıl 18 Aralık'ta kutlanan Uluslararası Göçmenler Günü ile dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda farkındalık oluşturmanın hedeflendiğini belirten Göç İdaresi Müdürü Recep Batu, "Dünyanın en önemli göç rotalarından biri üzerinde yer alan ülkemiz çok büyük göç süreçlerine tanıklık etmiş, ev sahipliği yapmaktadır. Bu kapsamda göç alanına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek, göç politika ve stratejilerini uygulamak üzere İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kurularak etkin ve verimli hizmet verilmektedir" dedi.

Ziyarette yaptığı açıklamada 8 yıl önce turist olarak Türkiye'ye geldiğini belirten Danimarkalı Ole Olesen ise, "Türkiye'ye gelmeden önce tereddütlerim vardı. Bodrum'a gerçekleştirdiğim ziyaretin ardından Bodrum'a aşık oldum ve hayatımın geri kalanını burada geçirmeye karar verdim. Burada çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Fethiye, Marmaris Ve Bodrum’da Göç İdaresi Temsilciliği Açılıyor

Fethiye, Marmaris Ve Bodrum’da Göç İdaresi Temsilciliği Açılıyor

Fethiye, Marmaris Ve Bodrum’da Göç İdaresi Temsilciliği Açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim