• BIST 9569.07
  • Altın 2476.936
  • Dolar 32.4902
  • Euro 34.5932
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Fethi Yaşar: Teröre karşı dik durmak yurtseverlik görevidir

Fethi Yaşar: Teröre karşı dik durmak yurtseverlik görevidir
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, dün akşam Ankara'da ve Diyarbakır'da gerçekleşen terör saldırılarını lanetleyerek, "Terörün en çirkin yüzünü...

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, dün akşam Ankara'da ve Diyarbakır'da gerçekleşen terör saldırılarını lanetleyerek, "Terörün en çirkin yüzünü bir kez daha gördük" dedi.

Son günlerde artarak devam eden terör olaylarının Türk ulusunu derinden yaraladığını ifade eden Yaşar, "Terörün, çirkin yüzünü bir kez daha en açık şekilde gösterdiği, üstelik hem askerlerimizi, hem de sivil vatandaşlarımızı hedef alan bu ve benzeri saldırılar, ülkemizin ve milletimizin huzuruna, ortak yaşama kültürümüze karşı gerçekleştirilen bir insanlık suçudur. Terör bir insanlık suçudur ve teröre karşı dimdik durmak bu ülkeyi seven tüm yurtseverlerin asli görevidir." ifadelerini kullandı.

Türk ulusu olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta barış cihanda barış" anlayışının kıymetini bugün daha çok anladıklarını kaydeden Yaşar, şunları söyledi: "Karanlık eller bilmelidir ki hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Ulusça büyük üzüntü ve keder içindeyiz. Lakin terörün de amacı halkta korku, yılgınlık, umutsuzluk ve kaos ortamı yaratmaktır. Böyle haince saldırılardan medet bekleyenler, sonuç alacaklarını umanlar gaflet, dalalet hatta hıyanet içerisindedirler. Saldırıların üzüntüsünü yaşarken kirli emellerin bizi ayırma girişimlerine karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz. Farklılıkların yüzyıllarca kardeşçe hüküm sürdüğü coğrafyamızda beraberliğimizi bozmaya çalışan herkese kardeş kalacağımızı bir kez daha göstereceğiz."

Teröre karşı başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan iktidar ve muhalefet partileri olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin tek yürek olması gerektiğini belirten Yaşar, "Toplumun tüm kesimlerini terörü lanetlemeye, ortak çözüm üretmeye çağrılmasının da bir yurtseverlik görevi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Fethi Yaşar: Teröre karşı dik durmak yurtseverlik görevidir

Fethi Yaşar: Teröre karşı dik durmak yurtseverlik görevidir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim