• BIST 9548.09
  • Altın 2492.474
  • Dolar 32.4886
  • Euro 34.4751
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Fethi Yaşar, Başarı Dolu 7 Yılını Anlattı

Fethi Yaşar, Başarı Dolu 7 Yılını Anlattı
Yenimahalle'yi modern bir ilçe haline dönüştüren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun...

Yenimahalle'yi modern bir ilçe haline dönüştüren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla 2009 tarihinden itibaren yaptığı hizmetleri ve hayata geçireceği projeleri, 7'inci yıl Değerlendirme ve Tanıtım Programıyla vatandaşlara anlattı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleşen programda vatandaşlara tek tek projeler hakkında bilgi veren Yaşar, hizmet yolunda 7'inci gurur yılını görkemli bir programla Yenimahalleliyle paylaştı.

YENİMAHALLE'DE UNUTULMAZ BİR GÖRSEL ŞÖLEN

Salonda Yaşar'ı, CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Tekin Bingöl, Seyit Torun, CHP Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, CHP Ankara İl Başkanı, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel-İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, CHP Yenimahalle, Çankaya, Etimesgut ilçe başkanları, Yenimahalle Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar yalnız bırakmadı.

Kılıçdaroğlu ve Yaşar'ın salona girmesiyle coşkunun zirve yaptığı programda 740 belediye çalışanının bir araya gelerek oluşturduğu 7'inci Yıl logosunun yazıldığı Teaser konuklardan büyük alkış aldı. Görsel bir şölene dönüşen 7'inci Gurur Yılı Değerlendirme Toplantısı için salon dışında kalanlar için de ekran kuruldu.

"DOĞRU İŞ SİYASETİN VE SİYASETÇİLERİN KALİTESİNİ YÜKSELTİR"

Göreve geldiği 2009 tarihinden sonra yapılan çalışmaları anlatan Başkan Yaşar, "Halka hizmet için yapılan iş, doğru iş ise hem siyasetin hem de siyasetçilerin kalitesini yükseltir. Şuan Yenimahalle, Ankara'nın gözde ilçelerinden biri haline geldi. Vatandaş tarafından en çok tercih edilen bir ilçe haline geldi. Bu sadece benim değil çalışanlarımın sayesinde. Bu hepimizin gururu. Bu yüzden geçen iki seçimde de seçilmeyeceğim hiç aklıma gelmedi. Çünkü Yenimahalleli beni tanıyordu ben de Yenimahalleliyi tanıyordum. Yenimahalle Cumhuriyetin ilçesidir" dedi.

"TORBA YASA'DAN YARARLANAMADIM ÇÜNKÜ BORCUM YOK"

Yenimahalle Belediyesini 140 milyon borçla devraldığını dile getiren Yaşar, şöyle konuştu: "Belediyeyi kiralık araçlarla, kapalı hizmet alanlarıyla devraldım. Göreve geldiğimde hem borçları ödedim hem de dev yatırım yaptım. Yenimahalle Belediyesi bugün borçlarını gününde ödeyen, itibarı yüksek ve dev yatırımlar yapan bir kurum haline geldi. İddia ediyorum işçisine maaşını gününde veren, altyapısı en güçlü ve hiçbir kuruma borcu olmayan tek belediyeyiz. Torba Yasa'dan yararlanamayan tek belediyeyiz çünkü borcumuz yok. Geldiğimde Yenimahalle'de yüzde 65 kaldırım vardı. Bugün yüzde 90'nın üzerinde. Bu dönemde ne yapılmamış bir park, ne yapılmamış bir kaldırım kalacak. 1,5 milyon metrekare olarak aldığımız yeşil alana 7 senede 1 milyon 600 bin metrekare, 176 parkla yeşil alan ilave ettik. Biz geldiğimizde 20 parkta koşu yolu ve spor aletleri vardı. Bugün 200 parkımızda koşu yolu ve spor aletleri var. Temizlikte de öncüyüz. Ankara'yı yer altı konteynerleriyle biz tanıştırdık."

"BAŞKAN YAŞAR SİZE HER KURUŞUN HESABINI VERDİ"

Programın sonunda bunu ben tek yapmadım çalışanlarımızla birlikte yaptım diyen Başkan Yaşar, personelini ve Kılıçdaroğlu'nu sahneye davet etti.

Yaşar'ı tebrik eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şunları söyledi: "Eğer siz Cumhuriyete ve onun oluşturduğu değerlere bağlıysanız, ülkenizi seviyorsanız, ayrımcılık yapmıyorsanız, inancı kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun herkesi kucaklıyorsanız farklı bir şey yapamazsınız. Başkan Yaşar sizlere her kuruşun hesabını verdi. "Belediyeyi borçla devraldım ve bu projelerin tamamını yaparken hiçbir şekilde borç almadım, borçlanmadım" dedi. Eğer biz bu yönetim anlayışını Türkiye'nin anlayışına dönüştürebilirsek, işte o zaman Türkiye kurtulacak. Bunun mücadelesini veriyoruz. Haksızlık yapanların yükseldiği değil ahlaki düzeyi yüksek olanların yükseldiği bir Cumhuriyeti inşa etmek istiyoruz. Cumhuriyet olmasaydı kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde doğan Kemal Kılıçdaroğlu, ne devlette ne de siyasette belli bir makama gelirdi."

"LİYAKAT SİSTEMİNİN DİBİNE DİNAMİT KOYDULAR"

Cumhuriyetin kazandırdığı en büyük değerin herkese eşit davranmak olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi bu değerlerden uzaklaşan bir Türkiye var. Yaşar "bütün bunları tek başına yapmadım" dedi. "Arkadaşlarımızla beraber yaptık'dedi. Bunun anlamı yönetimde liyakattir. O işi en iyi yapan kişiyi getireceksiniz ve işi ehline teslim edeceksiniz. Liyakat sisteminin de dibine dinamit koydular. Bu yakınım, bu akrabam bu gelsin bunlarla devlet yönetilmez, belediye yönetilmez. Devlet akılla, mantıkla, ilimle, irfanla, bilgiyle, beceriyle tecrübeliyle yönetilir. Onun için çok çalışmaya ve düşünmeye ihtiyacımız var. Bunu birlikte aşacağız. Bizim seçim vaatlerimizde yoksulluğu tarihe gömmek vardı. Bunu ilk Fethi Başkan yaptı. Yenikartla bunu yaptı. CHP bunu söylüyor yapabilir mi dediler, niye yapamayalım işte Yenimahalle'de yaptık. Demek ki yapılabilir. Sorunlar bizi korkutmasın. Bizi korkutan tek şey sorunlara sağlıklı teşhis koyamayan politikacıların devleti yönetmesidir. Hepinizin huzurunda 7 yıl da gösterdiği çaba dolayısıyla Fethi Yaşar'ı yürekten tebrik ediyorum."

Fethi Yaşar, Başarı Dolu 7 Yılını Anlattı

Fethi Yaşar, Başarı Dolu 7 Yılını Anlattı

Fethi Yaşar, Başarı Dolu 7 Yılını Anlattı

Fethi Yaşar, Başarı Dolu 7 Yılını Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim