• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Festivalde spor ve çocuk oyunları heyecanı

Festivalde spor ve çocuk oyunları heyecanı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali'nin bu yılki teması spor ve çocuk oyunları oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali'nin bu yılki teması spor ve çocuk oyunları oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, Uluslararası Fuar Merkezi'nde başladı. 3 gün sürecek fuarın bu yılki teması "Spor ve Çocuk Oyunları" oldu. Spor branşlarının çocuk oyunlarına dönüştürüldüğü devasa alanda Kocaeli'deki çeşitli kurumlarında yer aldığı 26 farklı stant açıldı. Açılan stantlar binlerce ziyaretçi tarafından büyük ilgi gördü.

Türkiye'nin sayılı 23 Nisan etkinlikleri arasında gösterilen Kocaeli Uluslararası Çocuk Festivali'nde geleneksel sporlar, geleneksel çocuk oyunları, macera alanları, spor sahnesi etkinlikleri, sporcu performans test merkezi, turnuva sahası, tanıtım ve bilgilendirme stantları ve özel etkinliklerden oluşan 26 ayrı stant, ziyaretçiler tarafından çok beğenildi.

Türk spor tarihinin efsane isimlerinden, halter sporunun dünyadaki en büyük ismi "Cep Herkülü" lakaplı merhum Naim Süleymanoğlu, 23 Nisan festivalinde unutulmadı. Halter Federasyonu tarafından Süleymanoğlu'nun eşyalarından oluşan bir sergileme alanı oluşturuldu. Alanı ziyaret etmeye gelen çocukların halter kaldırma sevgilerini pekiştiren temsili bir halter düzeneği ve pist kuruldu. Festival boyunca katılımcılara Naim Süleymanoğlu baskılı tişörtler hediye ediliyor.

İl Jandarma Komutanlığı'nın açtığı stant, ziyaretçi akınına uğradı. Kurulan askeri pentatlon alanında fileli tırmanma parkuru, alçak sürünme parkuru, tırmanma duvarı parkuru, kanaldan geçme parkuru, denge parkuru, karşıdan karşıya iple geçme parkuru çocuklar tarafından çok beğenildi. Jandarma motosikletine binen çocuklar çalınan sirenler ile askerleri çok sevdiklerini ve büyüyünce asker olmak istediklerini vurguladı. Parkuru başarıyla tamamlayan çocuklara temsili komando sertifikası takdim edildi.

Çocuk Oyunları ve Spor Konfederasyonu tarafından oluşturulan alanda çocuklar 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Animasyon Showlar, Palyaço, çocuk şarkıları, Dev Şirinler gösterileri oldu. Burayı çok seven çocuklar gün boyunca seksek, mendil kapmaca, ip atlama, halat çekme, çuval yarışı ve yağ satarım bal satarım oyunlarını oynadı. Eş zamanlı başlayan her oyun sonunda öğrencilere hediyeler verildi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından oluşturulan alanda otağ kurgusu da yapılarak ziyaretçilere Türk kültürü hatırlatılıyor. Ziyaretçiler Mas Güreşi, Aşık Oyunu, Mangala Oyunları ile alanda keyifli vakit geçiriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, festivale geleneksel okçuluk, izcilik, masa tenisi, boks, tekvando, bilek güreşi ve sokak basketbolu stantları açarak spor ve çocuk oyunları temasına ortak oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ise eğlenceli atletizm, hemsball, eskrim, mini curling, turnuva sahası, hokey, dart, jimnastik stantlarıyla eğlenmeye gelen çocuklara spor alanında önemli destek verdi. Badminton Federasyonu, Kürek Federasyonu ve Decathlon da açtıkları stantlarla festivale destek verdi.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) festivale zipline parkuru ve kamp çadırı kurdu. Kurulan parkur çocukların büyük ilgisini çekti. Parkur, kamp çadırı ve akut aracı ziyaretçilerin fotoğraf çektirme merkezi olurken stantta kurtarma operasyonlarında kullanılan lojistik malzemelerin ve operasyonların resim sergisi yer aldı.

Çeşitli kurum ve kuruluşların açtığı tanıtım stantlarında en çok ziyaret edilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü'nün Sporcu Performans test merkezi oldu. Sporcu olmak isteyen çocuklar performans testlerine girerek, kemik, kas ve yağ bilgilerini anında öğreniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim