• BIST 9460.69
  • Altın 2495.18
  • Dolar 32.592
  • Euro 34.7956
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Festival seyircisi“Toz Bezi”ni beğendi

Festival seyircisi“Toz Bezi”ni beğendi
66.Uluslararası Berlin Film Festivali'ne katılan dört Türk filminden biri olan "Toz Bezi" seyirciyle buluştu.

66.Uluslararası Berlin Film Festivali'ne katılan dört Türk filminden biri olan "Toz Bezi" seyirciyle buluştu. Filmde gündelikçi kadınların iç sızlatan çilekeş hayatını konu ediliyor. Yönetmen ve senarist Ahu Öztürk'ün ilk uzun metrajlı filmi "Toz Bezi" Berlin Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı. Festivalin ikinci gününde Forum Bölümü'nde seyirciye sunulan Toz Bezi'ne Berlinli sinemaseverler büyük ilgi gösterdi. Kapasite dolduğu için birçok seyirci sinema salonundan geri dönmek zorunda kaldı.

Toz Bezi İstanbul'da yaşayan iki Kürt gündelikçi kadının hayatını anlatıyor. Farklı karakterlere sahip iki kadının dostluğunu, hayata tutunma çabasını, temizliğe gittikleri evlerde işveren konumundaki kadınlar tarafından ezilmesini, hayallerini konu edildiği Toz Bezi'nde başrolleri Asiye Dinçsoy ile Nazan Kesal paylaşıyor. Diğer rollerde Serra Yılmaz, Didem İnselel, Mehmet Özgür, Gökçe Yanardağ gibi isimler yer alıyor. Film Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Maltepe Belediyesi'nin desteğiyle İstanbul'da çekildi.

Toz Bezi'ne emeği geçen, Serra Yılmaz dışındaki neredeyse tüm ekip Berlin'de bulunuyor. Bütün hayali Moda'da bir ev satın almak olan Hatun'u canlandıran Nazan Kesal ile bir yandan kendisini terk eden kocasını bulmaya çalışan öte yandan maddi çaresizlik içinde kıvranan Nesrin'i canlandıran Asiye Dinçsoy Toz Bezi'nin bir dayanışma filmi olduğunu söyleyerek dünyadaki tüm kadınları birbirleriyle dayanışmaya çağırdılar.

"İYİ BİR FİLM YAPTIK"

Filmin gösteriminin ardından soruları cevaplayan Nazan Kesal "Toz Bezi'nin Berlinale'de seyirciyle buluşması bizi gerçekten gönendirdi. Biz iyi bir film yaptığımızı düşünüyoruz. İyi filmin, iyi festivallerde gösteriliyor olması ve alkış alıyor olması hakikaten mutluluk verici. Çok özel bir film, insanı duygulandırıyor. İnsanı gerçekten biraz acıtan bir film, biraz üzerine düşünmemizi gerektiren bir film, hayatın ve birbirimizin, ilişkilerimizin üzerine düşünmemiz gerektiğini anlatan bir film." dedi.

Asiye Dinçsoy Berlinale'nin kaliteli bir festival olduğunu hatırlatarak Cannes ve Venedik ile birlikte Avrupa'da düzenlenen en iyi üç film festivalinden biri olan Berlinale'de Türkiye'den gelen bir filmin gösteriliyor olmasını "çok iyi" bulduğunu söyledi. Filmdeki karakteri çok severek canlandırdığını belirten Asiye Dinçsoy "Filmi her izlediğimde kendim oynadığım halde, senaryoyu bildiğim halde yine gözlerim doluyor ve Nesrin ile Hatun'un hallerine içim acıyor.

Onların dünyalarının sinemaya yansıması veya bir romana konu olması bence çok önemli ve hayatın kendisi. Sinema, sanat hayatın kendisini yansıtıyor." diye konuştu.

Festival seyircisi“Toz Bezi”ni beğendi

Festival seyircisi“Toz Bezi”ni beğendi

Festival seyircisi“Toz Bezi”ni beğendi

Festival seyircisi“Toz Bezi”ni beğendi

Festival seyircisi“Toz Bezi”ni beğendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim