• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Fenomen ’erişteci dede’ şöhretten rahatsız

Fenomen ’erişteci dede’ şöhretten rahatsız
Sivas'ta yaşayan ve 30 yıldır 5 metrekarelik dükkanda erişte kesen 63 yaşındaki Halit Erşan'ın erişte kestiği anlar sosyal medyada paylaşınca büyük...

Sivas'ta yaşayan ve 30 yıldır 5 metrekarelik dükkanda erişte kesen 63 yaşındaki Halit Erşan'ın erişte kestiği anlar sosyal medyada paylaşınca büyük ilgi gördü.

Mısmılırmak Mahallesi'nde evinin alt katında bulunan dükkanda 30 yıldır erişte kesen evli 5 çocuk babası emekli Müezzin Halit Erşan'ın erişte kestiği anları erişte kestirmek için gelen bir müşterisi cep telefonuyla kaydederek sosyal medyada paylaştı. Kısa sürede yaklaşık 1 milyon 700 bin kişi tarafından izlenilen görüntülerin ardından erişteci dede çevresi tarafından tanınan birisi haline geldi. Eylül-Ekim ayları arasında 5 metrekarelik dükkanında erişte kesen ve erişte kestiği makinenin tehlikeli olduğunu düşünenler paylaşılan görüntülere olumsuz yorumlarda bulundu. Erişteci dede görüntüsünün kendisinin bilgisi dahilinde çekildiği ancak sosyal medyada paylaşılmaması gerektiğini söylediğini ifade etti. Görüntünün sosyal medyada paylaşıldıktan sonra herkes tarafından tanınır hale geldiğini fakat görüntülere yapılan olumsuz yorumların kendisinin rahatsız ettiğini söyleyen Erşan, şunları söyledi:

"80'li yıllardan bu yana erişte kesiyorum. Çevremizde böyle makineler vardı. Onlardan gördük. Boş zamanlarımızı değerlendirmek için yaptım. O zaman sanayide Haşim usta vardı. Tornacıydı kendisi. O yapıyordu. O zaman rahmetlik dedemde ondan görmüş. O zaman işte bir makine aldık. Olumsuz yorumlar gerçekten bizi üzdü. Bu bir insanlara hizmettir. Vatandaşın işini kolaylaştırmak için yapılan bir iş. Eylül-Ekim aylarında bir aylık çalıştığımız bir işimiz var. Onun dışında ufak tefek olursa olur olmasa olmaz. Dikkatsiz olursan tehlikeli olabilir. Ama dikkatli çalışacaksın. Bu işler böyle. Hiç bir kazamız olmadı. Çok ufak parmağımın ucundan almıştı başka bir şey yok. Makinenin bir tehlikesi yok. Bıçağa yaklaşmayacaksın."

Fenomen ’erişteci dede’ şöhretten rahatsız

Fenomen ’erişteci dede’ şöhretten rahatsız

Fenomen ’erişteci dede’ şöhretten rahatsız

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim