• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Fenerbahçe'nin kararının perde arkası

Fenerbahçe'nin kararının perde arkası
Fenerbahçe maçlara yeniden çıkma kararı aldığını açıkladı. Ancak bu karar süreci yönetim için yorucu bir periyot oldu.

Kulüp tarihinde ilk kez böylesine ciddi bir saldırıyla karşılaşılmasının ardından sarı lacivertli camianın yöneticileri süreci yönetebilmek için sürekli toplantı halindeydi. Maçların ertelenmesiyle birlikte yönetimin yaptığı basın açıklamasında olayın çözülmemesi halinde maçlara çıkılmayacağı söyleniyordu.

Bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkan Aziz Yıldırım'ı, teknik direktör İsmail Kartal'ı ve takım kaptanı Emre Belözoğlu'nu araması ve olayın çözülmesiyle ilgili güvence vermesi sarı lacivertlileri rahatlattı. Erdoğan'ın takım kaptanlarını makamında ağırlaması ve onlara bu güvenceyi yeniden ifade etmesi de Fenerbahçe yönetiminin maçlara çıkmama kararını yeniden gözden geçirmesine sebep oldu.

Yönetim Kurulu bu kararı almak için iki gündür toplantı halindeydi. İlk gün Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün de katıldığı toplantıdan Divan üyelerine de durumun danışılması kararı çıktı. Bu strateji doğrultusunda Vefa Küçük, üyelerle görüşmeler yaptı.

Toplantıların ikinci gününde yönetim kuruluna divan kurulundan bir tavsiye mektubu ulaştı. Vefa Küçük imzalı mektupta maçlara çıkma yönünde bir mesaj yer alıyordu. Son kararı verecek olan yönetim kurulu, bu mektubun içeriği dahil birçok seçeneği tartıştı. Tescilin askıya alınması yani olay çözülene kadar maçlara çıkmama kararı da bu toplantılarda konuşuldu. Ancak devletten gelen güvencenin etkisi, kulüp üyelerinin maçlara çıkılsın talebi ve yönetim kurulunun değerlendirmeleri sonucunda yeniden sahalara dönülmesi kararı alındı. Buna göre Fenerbahçe Perşembe akşamı oynayacağı Mersin İdman Yurdu maçıyla futbol oynamaya devam edecek.

Ancak yönetim bundan sonrası için soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdürecek. Tüm maçlara yönetim kurulunun tam kadro gitmesi kararlaştırılırken, bir daha bu tip bir olayın yaşanması halindeyse daha sert uygulamalar yapılması gerektiği konuşuldu. Yönetim, teknik ekip, sporcu veya taraftar farketmeksizin yaşanılan en basit şiddet olayı karşısında takımı tamamen sahadan çekme ve tescilin dondurulması tekrar gündeme gelecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim