• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Fenerbahçe'den TFF'ye şok başvuru

Fenerbahçe'den TFF'ye şok başvuru
Fenerbahçe Türkiye Futbol Federasyonu'na Trabzonspor hakkında soruşturma açılması için başvuruda bulundu.

Fenerbahçe Yönetimi, Trabzonspor’a disiplin soruşturması açılması için Türkiye Futbol Federasyonu’na dün resmen başvurdu. Sarı-Lacivertli yöneticiler buna gerekçe olarak da Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın 25 Mayıs’ta gerçekleştirilen olağan genel kurulda yaptığı konuşmayı gerekçe gösterdiler.

Hatırlanacağı gibi Odyakmaz konuşmasında, 19 Mayıs 2011 Perşembe günü Mehmet Yıldız’ın yanına gelerek Trabzon’dan bazı kişilerin 1 milyon dolar teşvik primi vaadettiklerini söylediğini iddia etmişti. Odyakmaz ayrıca Bordo-Mavili eski futbolcu Semavi aracılığıyla Trabzonsporlu yönetici Recep Denizer’in teşvik primi teklifinde bulunduğunu ve bunu da futbolcuları Abdurrahman Dereli’nin kendisine söylediğini dile getirmişti.

BAŞVURU YAPILDI
13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yeniden yargılama kararı almasının ardından her alanda haklılığını ortaya koymak isteyen Fenerbahçe Yönetimi, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın bu iddiaları üzerine harekete geçti. Sarı-Lacivertli yöneticiler, dün TFF’ye yaptıkları başvuruda, Başkan Odyakmaz’ın konuşmasını gerekçe göstererek Trabzonspor hakkında disiplin soruşturması başlatılmasını istedi. Federasyon’un bu başvuru ile ilgili olarak ne gibi adımlar atacağı şimdiden merak konusu oldu.

MECNUN ODYAKMAZ NE SÖYLEMİŞTİ?
"19 Mayıs 2011 Perşembe günü Mehmet Yıldız, ‘Başkanım görüşebilir miyiz’ dedi. Odama geçtik. ‘Başkanım ben takım kaptanıyım. Bunu sana söylemek zorundayım. Ama bana nereden duyduğumu sorma. Benden isim isteme’ dedi. Trabzon’dan birilerinin, bazı arkadaşlara geldiklerini ve kendilerini şampiyon yapacak skoru elde ettikleri takdirde 1 milyon dolar teşvik primi vermeyi vaat ettiklerini söyledi."

"Kendilerinin ise böyle bir işe girişemeyeceklerini, çıkıp onurları için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını, bunu söylememiş olarak farz edeceklerini ifade ederek, konuyu kapattıklarını belirtti. Ama yine de Zeki Mazlum’u aradım, konuyu anlattım. Bunlar tapelerde mevcut. Ceza evinden çıktıktan sonra Erdal Sarılar, o hafta Abdurrahman Dereli’nin yanında Trabzonsporlu eski futbolcu Semavi’nin olabileceğini söyledi.

"Orduspor maçında Dereli’ye sordum. Semavi’nin 1 milyon dolar teşvik teklif ettiğini, Recep Denizer tarafından yollandığını söyledi. Bu konu aramızda kalacaktı fakat gelişen olaylar beni açıklama yapmak zorunda bıraktı. O sene Sivasspor-Trabzonspor maçından önceki akşam Trabzonspor yönetimine yemek verdik. Bunu Sadri Şener, Hasan Yener, Nevzat Şakar, Zeki Mazlum ve Volkan Aydın ile bizim yöneticilerimizin olduğu bir ortamda Sadri Şener’e söyledim. İki şehrin arasındaki gerginliği azaltacak açıklamalar yapmasını, birinin burnu kanasa sorumlu olacağımızı ifade ettim."

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim