• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı kızışıyor!

Fenerbahçe Kulübü başkan adayı Hulusi Belgü, kamuoyunun Fenerbahçe'yi değil Aziz Yıldırım'ı tartıştığını söyledi.
Fenerbahçe'de çoğunluk sağlanırsa 26 Ekim'de çoğunluk sağlanamaz ise 2 Kasım'da yapılacak olan seçimli genel kurul yaklaşırken, başkan adayı olacağını açıklayan Hulusi Belgü, yazılı bir basın açıklamasında bulundu.
 
Belgü, açıklamasında Aziz Yıldırım'ın verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek, "Seçimlerde adettendir. Adaylar, adaylıklarını hep son dakikada açıklar ki, kişilere göre pozisyon alabilsinler. Ben ise, başkanlık sevdasından değil Fenerbahçe sevgimden ötürü adayım. Bu yüzden de kararımızı verir vermez açıkladık. Dikkatli bir Fenerbahçeli olarak, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'nın dünkü Hürriyet Gazetesi'nde çıkan röportajını satır satır, defalarca okudum. Orada diyor ki; Fenerbahçe başkanının ağzından çıkan söz hükümdür. Henüz adaylık hakkımın olmamasına rağmen, Başkan adayı olmamın sebebi Sayın Aziz Yıldırım'ın, aday olmak istediğim takdirde gerekli düzenlemeyi yapacağına dair verdiği sözdür. O sözü tutacağına göre, önümde bir engel de olmayacaktır." diye konuştu.
 
"KORKACAK BİR ŞEY YOK"
 
Fenerbahçe'de bu zamana kadar Başkan Aziz Yıldırım'ın da dönemi dahil olmak üzere hep adil ve usule uygun seçimler yapıldığını kaydeden Belgü, "Doğal olarak şimdi biz de başkanın söylediklerinde samimi, sözlerine sadık olmasını talep ediyoruz. Ancak genel kurul üyelerine gönderilen program gösteriyor ki, sayın başkan aylarca önce verdiği 'tüm cezalıların cezaları kaldırılacaktır' söylemini unuttuğu gibi, başkan adaylarına genel kurulun birinci gününde konuşma hakkı dahi tanımamıştır." diyerek, şu ifadelere yer verdi:
 
"Bu sayın Başkan'ın 'Gazetelere ilan vereceğinize, gelin genel kurullarda, divan kurulunda konuşun' söylemi ile büyük bir çelişki yaratır. Biz, hiç kimsenin sesinin duyurulmasına izin vermeyen bir sistem ile devam etmek istemiyoruz. Kendisi için adalet isterken, sandığın ve demokrasinin kutsallığından bahsederken, kulüp içindeki uygulamaları neden bunun tersini yansıtıyor? Gücün adaletsizliğinden dem vuran ve mağduriyetinden bahseden sayın Başkan bugün Fenerbahçe Başkanlığı gücünü, başkan adaylarını mağdur ederek mi kullanmayı seçiyor? O zaman, her kural sadece benim istediğim zaman ve benim istediğim şekilde mi geçerlidir demek istiyor? Adil bir yarıştan korkan bir başkan istemiyoruz. Aksine 15 yıllık icraatlerinin ve özellikle de son dönemdeki yönetim becerilerinin üyeler ve kamuoyu tarafından test edilmesine cesaret edebilecek, cesur bir Başkan istiyoruz."
 
"15 YILLIK BAŞKAN'A DA SORULUR"
 
Aziz Yıldırım'ın dünkü röportajında, 15 yıllık başkana projelerin sorulamayacağının söylemesine de bir cevap veren Belgü, "15 yıllık başkan'a yeni seçim öncesi projeleri sorulmaz demiş. Ben böyle olmadığını düşünüyorum. Her yeni dönem, yepyeni bir yaklaşımı hak ediyor. Özellikle de bu dönem, çok daha güçlü bir proje sunumunu hak ediyor. Düşünsenize, AK parti de yıllardır iktidarda. Seçim günü, 'Biz bunca yıldır iktidardayız. Yeni projeler sorma hakkınız yok' diyebilir mi? Dediği takdirde seçimlerde ne olur?" serzenişinde bulundu. 
 
Başkan Aziz Yıldırım'ın röportajlarına cevap vermeye devam eden Hulusi Belgü, "Aynı röportajda Sayın Başkanımız, para ve güç Fenerbahçe'de demiş. Mali konularla ilgili detaylı izlenimlerimi önümüzdeki günlerde açıklayacağız ama büyük bir çoğunluğun kabul ettiği üzere, gelir - gider dengemiz gün geçtikçe açılıyor ve finansman yapımız bozuluyor. Avrupa'dan uzak geçirdiğimiz her yılın bize maliyeti ortalama 70 milyon Euro oluyor. Kulübümüzün çok çekici bir marka kimliği olması sebebiyle kasamızdan çok para geçiyor olabilir ama zarar her geçen gün artıyor. Güç konusuna gelince, keşke var olan gücümüzü UEFA ve CAS nezdinde kullanabilseydik. Keşke verilen bu ağır men cezasını 1 yıl olsun azaltabilseydik." şeklinde konuştu.
 
"F.BAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUKTAN BAŞKA ŞANSI YOK"
 
Sarı - lacivertli taraftarları teselli edecek tek şeyin Fenerbahçe'nin bu sene ligi şampiyon olarak bitirmesi olduğunu vurgulayan Belgü, eğer şampiyonlukta olmazsa Fenerbahçe'nin söyleyecek tek bir sözünün bile kalmayacağını belirtti.
 
"TALAT YILMAZ VE YÜKSEL GÜNAY SIRADAN İNSANLAR DEĞİL"
 
İnsanları Fenerbahçe düşmanı ilan etmenin kolay olduğunu ifade eden Fenerbahçe Kulübü başkan adayı Hulusi Belgü, "Zor olan, sizin hoşunuza gitmese de eleştirilere kulak vermek ve Fenerbahçe için doğru olanı yapabilmektir. Talat Yılmaz'a ve Yüksel Günay'a, düşündüklerini söyledikleri için kızamazsınız. Onlar sokaktaki insan değil. Yönetimin içindeki insanlar. Onlar hiç birimizin şahit olmadığı olaylara şahit oldular. Söylediklerini öyle hemen bir kenara atamayız. Tabi ki 'Başkan, yerine bir kukla getirecek' sözü ağır bir söz. Ben Fenerbahçe yönetiminde hiç kimsenin kukla olacağını sanmıyorum." diye konuştu.
 
"BİZ, F.BAHÇE'Yİ DEĞİL A. YILDIRIM'I TARTIŞIYORUZ"
 
Kamuoyunun Fenerbahçe'yi değil Aziz Yıldırım'ı tartıştığını söyleyen Hulusi Belgü, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Bugün seçimlerle ilgili çıkan haberlerin yüzde 90'ına dikkat edin, Aziz Yıldırım'ın uğradığı haksızlıkları, Metris günlerini, o'na biat etmeyen yöneticilerin itibarlarını tartışıyor. Oysa Fenerbahçe'yi tartışmalıyız. Fenerbahçe'nin hakları nasıl savunuldu? Bundan sonra nasıl savunulacak? TFF'nin kapısına kadar yürüyen bir grup Trabzonlu, haftaya yeniden mi yürüyecek? TFF ile ilişki yönetimimiz bizi sürekli mağdur durumda bırakan düzeyde mi ilerleyecek? 
 
Avrupa kupalarına katılamayarak kaybettiğimiz kaynağın yerine ne ve nasıl konacak? Bundan sonraki 18 ayı nasıl yönetmeyi düşünüyoruz? Yeni yatırımlar yapılacak mı? Sportif başarı hep dışarıdan oyuncu ithal ederek mi kazanılacak? Yeni yıldızlar nasıl keşfedilecek? Hasan Yılmaz çok güzel bir sunum yaptı. Kendisini tebrik ediyorum. O sunumda gelirlerimizin 200 milyon liralara çıkacağını söyledi ama giderlerimizle ilgili bir öngörüde bulunulmuyor. Giderlerimiz daha mı az olacak, daha mı fazla olacak? Kısacası konu bir an evvel Fenerbahçe'ye gelse iyi olur. Yoksa bu seçimler asıl misyonuna hizmet etmemiş olacak." 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim