• BIST 9555.63
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Fenerbahçe Üniversitesi için çalışmalar sürüyor

Fenerbahçe Üniversitesi için çalışmalar sürüyor
Fenerbahçe Üniversitesi'nin kuruluş, yönetim ve işleyişine ilişkin Çalıştay, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapıldı.

Fenerbahçe Üniversitesi'nin kuruluş, yönetim ve işleyişine ilişkin Çalıştay, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapıldı.

Organizasyona Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu, Murat Özaydınlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Erkan, Barış Aydil, Genel Koordinatörü Tamer Yelkovan, Yönetim Kurulu Danışmanı Vedat Olcay, eski yöneticiler, Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Adnan Ersan ile Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerden çok sayıda akademisyen katıldı.

Saat 10.30'da başlayıp 15.30'da sona eren Çalıştay'ın açılış konuşmasını Asbaşkan Şekip Mosturoğlu yaptı. Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'dan övgüyle bahseden Şekip Mosturoğlu, "Sayın Başkanımızın yönetiminde Kulübümüz, faaliyette bulunduğu tüm spor dallarında zirveye oynamayı gelenek haline getirmiş, milli takımlara uluslararası yarışmalarda ve olimpiyat oyunlarında en çok sporcu gönderen Kulüp olmuştur." ifadelerini kullandı.

Taraftarların konforlu bir şekilde maçları seyredebilmeleri için stat yapımı ardından da tesisleşme adımlarının hatırlatan Mosturoğlu, "Ekonomik anlamda da önemli gelişmeler yaşanmış; kulübümüzün dönemin başında 21.000.000.-USD olan bütçesi 241.000.000.-USD gibi olağanüstü bir büyüklüğe ulaşmıştır. Büyük Önderimiz Atatürk, 03.05.1918 tarihinde gerçekleşen ziyareti sırasında "asarı mesaisi sebebi" ile "erbabı himmeti" tebrik etmiş duygu ve düşüncelerini kendi el yazısı ile yazmak ve imzalamak suretiyle kulübümüze önemli bir miras bırakmıştır. Tarihi tüzüğümüzde ise kulübün takip ettiği amaç ve gayenin "memlekette bedeni ve fikri terbiyenin yayılmasına çalışmak ve vatan gençlerine vatanın korunmasına zorluklara ve askeri seferberliklere alıştırmak" olduğu yazılıdır. Bu iki husus bir arada değerlendirildiğinde, o tarihteki yöneticilerimize Atatürk tarafından layık görülen bu tebriğin, Fenerbahçe Spor Kulübünün, o dönemde memlekette bedeni ve fikri terbiyenin yayılması hususunda gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerden dolayı da yapılmış olduğu anlaşılmaktadır." şeklinde konuştu.

"Başkanımız çok uzun bir süreden beri vakıf üniversitesi kurma düşüncesini "en büyük hayali" olarak kamuoyu ile paylaşmaktadır. Başkanımızın bu büyük hayali, kuruluş tüzüğümüzde düzenlenen Kulübümüzün amaç ve gayesine uygun olduğu gibi, Atatürk'ün tebriklerine mahzar olan o dönemin yöneticilerinin hizmetlerinin de bir benzeridir." diyen Mosturoğlu, şöyle konuştu:

"Başkanımız, bu düşüncesinin odağına, genelde tüm spor endüstrisine, özelde Fenerbahçe Spor Kulübüne hizmet verecek nitelikli insan yetiştirme amacı koymuştur. Bilimin spor alanına girmesi ile spor sektöründe her aşamada verilen hizmetin kalitesi artacak ve bunun sonucunda bir yandan sportif rekabet gücü gelişecek, bir yandan da spor sektöründe üretilen katma değer yükseltilmek suretiyle güçlü kulüp yapıları ortaya çıkacaktır. Fenerbahçe Üniversitesi bu noktadan hareketle ağırlıklı olarak "tematik" bir üniversite olacaktır.

Gerek Kulübümüzün sahip olduğu imkanlar, gerekse kulübümüzün iştiraki olan şirketlerinin sağlayacağı imkanlar sayesinde Fenerbahçe Üniversitesi öğrencileri eğitim ile uygulamayı aynı anda gerçekleştirmiş olacaktır. Bu noktada önemle belirtmek isteriz ki, Fenerbahçe Üniversitesi'nin gerek kurucu gücü gerekse varlığının devamının dayanağı büyük Fenerbahçe ailesi olmakla birlikte üniversitemiz ulusumuzun bir değeri olacak ve milletimizin tamamına hizmet edecektir."

Başkan Yıldırım'ın büyük bir hayali olan Fenerbahçe Üniversitesi için ilk adımın atılmış olduğunu da kaydeden Mosturoğlu, "Bu aşamadan sonra Üniversitemizin mükemmel bir şekilde eğitim hayatına başlamasını sağlayacak yol haritasının belirlenmesi hususunda siz değerli bilim insanlarının Fenerbahçe Üniversite'ne büyük katkı sağlayacak çok önemli bulduğumuz görüş ve önerilerinin alınması amacı ile bu toplantının yapılmasına karar verilmiştir." dedi.

AZİZ YILDIRIM: YÖK'TEN GİDEN YAZI MECLİSTEN GEÇTİĞİ ZAMAN ÜNİVERSİTEYİ KURMA HAKKINI ALMIŞ OLACAĞIZ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da yaptığı konuşmada, "Şekip Bey'in üniversite ile ilgili anlattığı bütün konular, YÖK'e müracaatın bir sunumudur. Üniversitenin kuruluşu için Milli Eğitim Bakanlığı'na YÖK tarafından yazı gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da bu yazı Bakanlar Kurulu'na ve alt komisyona gitmek üzere Meclis'e gidecek. Meclis'ten geçtiği zaman üniversiteyi kurma hakkını almış olacağız." ifadelerini kullandı.

Bunun için bir süreç olacağının altını çizen Yıldırım, "Buna bir süreç lazım. Sizlerinde kürsüde ifade ettiği gibi bu süreç 2-3 sene değil, belki 3 ay. Haziranda meclis tatile giriyor, tatil dönüşü Eylül ya da Ekim ayında en geç tahminim bu izin çıkacaktır. Şimdi burada yapılacak çalışmaların hepsinde istediğim şu; fiziki yapısıyla ilgili çalışmaları biz başlattık. Sizlerden de destek istiyoruz. Orada yapılacak binaların fiziki yapısı içerisinde bulunması gereken neler var? Odalar, kaç metrekare olmalı? Kaç kişilik olmalı. Kantini, amfisi ne olmalı. Bunların hepsiyle ilgili bir çalışma başlattık. Arkadaşlar Koç üniversitesine gitti. Mimarlar ve mühendislerle beraber Ender bey, Vedat bey gittiler; baktılar. Mimarlar çalışıyorlar. Sonra Sabancı'ya gidecekler. Ardından da Özyeğin Üniversitesi'ne gidecekler ama biz sizlerden de istiyoruz. Hocalar ve öğretim görevlileri için orada ayrı ayrı oda mı olsun? Yoksa hepsi bir arada mı olsun. Hem ayrı hem birlikte olacakları bir mekan mı yaratalım? Her şeyi sizlerden istiyoruz." şeklinde konuştu.

İki çocuğunun da üniversiteden mezun olduğunu ancak mezuniyetlerine gidemediğini anlatan Yıldırım, "Hep Fenerbahçe'nin peşindeydik. Onların hiçbir dersine gitmeyen insanım. Okula gidip de, hocalarıyla görüşen biri değilim. O yüzden benim üniversite kuruluşunda bir katkım olmaz. Bunu bilin yani. O yüzden sizlerden yardım ve destek istiyorum. İlk toplantı bu. Haftaya ilk vakıf toplantısını yaptıracağım. Danışma kurulunun kurulması için yetki çıkacak yönetimden. Zamanımız var. Daha sonra neler yapmamız gerekir; parasal konularda kimsenin çekincesi olmasın. Dedik ki; Hedef 1 Milyon Üye Projesi'nden gelen maddi kazancı biz buraya ayıracağız. Şu anda da bizim vakıfın 18 trilyon nakit, geri kalanı da gayrimenkul olmak üzere; toplam 55 trilyonluk bir yatırımımız var. Bizim yaptığımız hesaplara göre her sene en azından 100 trilyona yakın bir bedel üyelikten gelecek ve buraya aktarılabilir." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Üniversite kurmak önemli. Tabi mesuliyetleri var. Bunların en önemlisi doğru adım atarak; doğru bir şekilde kurulmasını sağlamak. Destek olun. Ne zaman istiyorsanız kulübe gelin; toplantı yapmaya. Sadece Fenerbahçelilerin değil, kulüp tutan tutmayan herkesin eğitim gördüğü bir üniversite olsun. İyiki varsınız."Cihan

Fenerbahçe Üniversitesi için çalışmalar sürüyor

Fenerbahçe Üniversitesi için çalışmalar sürüyor

Fenerbahçe Üniversitesi için çalışmalar sürüyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim