• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Fenerbahçe tur, Beşiktaş ikincilik peşinde!

Fenerbahçe tur, Beşiktaş ikincilik peşinde!
Süper Lig'in 30. haftası Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine sahne oluyor... Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki zorlu randevuda lider Fenerbahçe kazanarak şampiyonluk ipini göğüslemek isterken ev sahibi Beşiktaş ezeli rakibini devirerek ikinciliği perçinleme hedefin

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun son derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe yarın karşı karşıya gelecek.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbiyi hakem Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Ekrem Kan yapacak. Dev maçta dördüncü hakem Mehmet Cem Hanoğlu, beşinci hakem Mustafa İlker Coşkun, altıncı hakem olarak da Mustafa Öğretmenoğlu görev yapacak.

İki takım hazırlıklarını bu akşam yapacakları antrenmanlarla tamamlayacak.

KANARYA ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETME HEDEFİNDE

Lider Fenerbahçe, derbiyi kazanması durumunda sezonun bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

Ligin 30. haftasına 66 puanla, en yakın takipçileri ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 12, üçüncü Galatasaray'ın da 13 puan önünde lider giren sarı-lacivertli ekip, olası derbi galibiyetiyle puanını 69'a yükseltip, bitime 4 hafta kala şampiyonluğu garantileyecek.

Derbide taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında alacağı galibiyetle aynı zamanda, kendisine ait, ligin en erken şampiyonu rekorunu geliştirecek. Lig tarihinde 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime 3 maç kala şampiyon olmayı garantileyen sarı-lacivertli ekip, derbi galibiyeti halinde bu kez 4 maç kala bu unvanı alacak.

KARTAL İKİNCİLİĞİ KORUMA AMACINDA

Derbinin evsahibi Beşiktaş ise şampiyonluğa koşan rakibini yenerek, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım bileti olan lig ikinciliğini korumak amacında.

Siyah-beyazlılar, elektronik bilet uygulamasının devreye girdiği haftada taraftarının desteğiyle bu sezonki ilk derbisini kazanıp, kalan 4 haftada Galatasaray ile giriştiği ikincilik yarışındaki bir puanlık avantajını devam ettirmeye çalışacak.

Derbi öncesi Beşiktaş'ta kart cezalısı oyuncu bulunmazken, sakatlıkları nedeniyle Manuel Fernandes, Ersan Adem Gülüm, Muhammed Demirci, Ömer Şişmanoğlu, Tomas Sivok ve Filip Holosko forma giyemeyecek. Fenerbahçe'de ise sakatlıkları bulunan Pierre Webo, Egemen Korkmaz ve Serdar Kesimal derbide takımlarını yalnız bırakacak.

F.BAHÇE KAZANIRSA REKORUNU GELİŞTİRECEK

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında alacağı galibiyetle aynı zamanda ligde en erken şampiyonluğu ilan etme rekorunu da geliştirmiş olacak.

Lig tarihinde 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime 3 maç kala şampiyon olmayı garantileyen sarı-lacivertli ekip, derbi galibiyetiyle bu kez 4 maç kala kupanın sahibi olacak.

Derbi galibiyeti, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'a kariyerinin ilk, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a da başkanlığı döneminin 6. şampiyonluğunu getirecek. 

FENERBAHÇE MUHTEMEL 11

Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Webo ve Egemen Korkmaz, Beşiktaş mücadelesinde forma giyemeyecek.

Egemen sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı bireysel çalışmalar yaparken, dün antrenmanın ilk bölümünde takım çalışmasına katılan Webo daha sonra kendisi için hazırlanan program doğrultusunda antrenmanı sürdürdü. Dünkü çalışmada Serdar Kesimal de bireysel çalışmalar yapmıştı.

Kart cezaları nedeniyle geçen hafta ligde forma giyemeyen Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Mehmet Topal ve Emenike, Beşiktaş derbisinde forma giyebilecek.

Savunma oyuncusu Kadlec'in, Medical Park Antalyaspor maçındaki başarılı performansı ve attığı 2 golün ardından derbide de ilk 11'de şans bulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknik direktör Ersun Yanal'ın derbide, Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kadlec, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Emre Belözoğlu, Kuyt, Sow ve Emenike 11'ini sahaya sürmesi bekleniyor.

CANER VE KUYT SINIRDA

Fenerbahçe'de Beşiktaş maçı öncesi Kuyt ve Caner Erkin sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Ligde üçer sarı kartları bulunan iki futbolcu yarınki maçta sarı kart görürse, 31. haftada Çaykur Rizespor maçında cezalı duruma düşecek.

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz'ın da ligde 3 sarı kartı var.

BEŞİKTAŞ'TA 4 İSİM CEZA SINIRINDA    

Siyah-beyazlı ekipte Fenerbahçe maçı öncesi 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Pedro Franco, Olcay Şahan, Veli Kavlak ve Jermain Jones, derbide sarı kart görmeleri halinde, deplasmandaki Sivasspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

Kritik bir derbi maçına çıkacak Beşiktaş'ta 6 oyuncunun sakatlığı bulunuyor.

Manuel Fernandes, Ersan Adem Gülüm, Muhammed Demirci, Ömer Şişmanoğlu, Tomas Sivok ve Filip Holosko'nun sakatlığı sürerken, takımın önemli isimlerinden Atiba Hutchinson'ın takımla çalışmalara başlaması teknik heyeti sevindirdi.
     
BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL 11'İ

Beşiktaş'ın yarınki derbiye şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:

Tolga Zengin, Hutchinson, Dany, Franco, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Jones, Olcay, Oğuzhan, Almeida.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim