• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Fenerbahçe taraftarı isyanda

Fenerbahçe'nin taraftar gruplarından Genç Fenerbahçeliler, sarı lacivertli takımın Kasımpaşa ile oynayacağı maçın yüksek bilet fiyatları nedeniyle bir açıklama yaptı.
Genç Fenerbahçeliler tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
 
"Spor Toto Süper Lig'in 4. haftası kapsamında hafta sonu Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynayacağımız müsabakanın biletleri tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sezon da rakip takımın yönetimi tarafından, tamamen taraftarı sömürme amacıyla fahiş bir fiyattan satışa sunulmuştur. Defalarca farklı kişi ve kuruluşlara bu konuda yaptığımız yasal başvuruların sonuçsuz kaldığını ve futbolun en önemli öznesi olan taraftarın cebindeki son kuruşa kadar göz dikmiş bu endüstriyel düzenin artık değiştirilemeyecek bir boyuta geldiğini maalesef defalarca yaşayarak öğrendik. Bu sebeple Türkiye'nin sosyo ekonomik gerçeklerinden tamamen kopuk bilet fiyatlarıyla ilgili uzun bir açıklama yapmayacağız.
 
Bu konuyla bağlantılı olarak kamuoyunu bilgilendirmek istediğimiz asıl mesele, Türk futboluna bu sömürü düzenini taşıyan ve yerleşik hale gelmesini sağlayan Aziz Yıldırım başkanlığındaki Fenerbahçe yönetiminin, bu karşılaşmanın biletleri konusundaki tutumuyla ilgili olacak. Hafta sonu karşılaşacağımız Kasımpaşa Spor Kulübü'nün geçmiş yıllardaki açgözlü tutumunu bilen 100'lerce üyemiz belirlenen fahiş fiyatlar konusunda öngörülü davranarak ekonomik durumunu buna göre ayarlamış ve büyük bir özlemle biletlerin satışa çıkmasını beklemeye başlamıştır. Ancak karşılaşmanın Fenerbahçe taraftarına ayrılan deplasman tribünü biletlerine yürürlükte olan 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesin Dair Kanun'a tamamen aykırı bir şekilde ilgili firma tarafından satışa sunulmadan doğrudan Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından el konulmuştur.
 
Bu uygulamanın mevcut yasalar kapsamında suç olduğunu tüm kamuoyunun ve ilgili devlet görevlilerin bildiğini varsayıyor, bu kapsamda gerekli soruşturmanın ivedilikle yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz. Ayrıca Fenerbahçe tribünlerinin lider grubu olarak mevcut yasalara yönelik aykırı davranışları sonucu kulübü ve taraftarı defalarca mağdur etmiş olan Aziz Yıldırım ve yönetiminin yeni bir mağduriyete yol açacak bu pervasız tutumunu da büyük bir hayretle izliyoruz. Aziz Yıldırım başkanlığındaki Fenerbahçe yönetiminin tamamen yasalara aykırı şekilde doğrudan Kasımpaşa Spor Kulübü ile iletişime geçerek piyasaya sürülmeden topladığı biletler ilgili de bir takım bilgilere ulaşmış bulunuyoruz.  Kulüp tarafından el konulan biletlerin, içeriğine bakılmadan kendilerinin her türlü icraatına onay gösteren bir takım gruplara yine yasalara aykırı bir şekilde bedelsiz olarak dağıtıldığı bilgisi tarafımıza dostlarımız tarafından iletilmiştir.
 
Aynı şekilde mevcut biletlerin bir kısmı da bazı derneklere üzerinde yazan satış bedelinin yarı fiyatı karşılığında toplu olarak gönderilmiştir. Tribünlerde binlerce taraftar tarafından protesto edilen Aziz Yıldırım artık görevini yapamayacak noktada kişisel hırslarına yenik düşmüş, bu kapsamda da mevcut hukuk dışı davranışlarına bir yenisini daha eklemiştir. Ancak kendisine yönelik sürdürülen ve herhangi bir yasal suç teşkil etmeyen protestoları bu şekilde engelleyememiş ve sadece 1 hafta süreyle ertelemiştir. Büyük Fenerbahçe camiasına, daha önce defalarca kez başımıza gelmiş olduğu üzere bir kez daha paramızla bilet alamadığımız için Kasımpaşa deplasmanında yer alamayacağımızı da bu vesileyle ifade etmek istiyoruz."
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim