• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Fenerbahçe PFDK için hazırlık yapıyor

Fenerbahçe PFDK için hazırlık yapıyor
FENERBAHÇE, Trabzonspor karşılaşması sonrası ceza kuruluna sevk edilen Volkan, Caner ve Mahmut Uslu’nun savunmaları için hazırlık yapıyor.

Dün sevklerin açıklanması üzerine sarı lacivertli kulübün nasıl bir savunma hazırladığını öğrenmek için telefona sarıldık. Öncelikle Mahmut Uslu’yu aradık ve ceza kuruluna verilmesi ile ilgili düşüncelerini öğrenmeye çalıştık.
Uslu’nun sözleri bir anlamda da savunmasının nasıl olacağı konusunda da ipuçları veriyordu. Uslu, “Ben kötü ve ceza almayı gerektirecek bir şey söylemedim. Rakip 12 kişi ile savunma yaptı dedim. 15 kişi ile savunma yaptı demedim. Diğer hakemleri de içine katmadım. Çünkü Hacıosmanoğlu sadece 1 hakemi aradı” dedi.

‘BÜLENT YILDIRIM ETKİLENDİ’

HAKEMİN telefonla aramasında etkilendiğini söyleyen Mahmut Uslu sözlerine şöyle devam etti; “Hakeme 8.4 puan veriyorlar. Nasıl böyle bir puan verilir? Penaltımız verilmedi. Faullerimiz verilmedi. Rakip her tacı 10 metre ileriden kullandı. Yani hakem taç bile attırmayı beceremedi. Bunları söylemek suç değil“ diye konuştu.

Uslu ceza kuruluna verilmesine tepkili olduğunu söylerken, sarı lacivertli kulübün hukukçuları savunmaları muhtemelen yarın verecek. Mahmut Uslu’nun vereceği savunmada bu konuşmasının özelinde ifadeler kullanılması bekleniyor.

RAPORDA VOLKAN’LA İLGİLİ İFADE YOK

KENDİ KENDİME SÖYLENDİM

Ceza kuruluna verilen bir diğer isim olan Volkan Demirel de savunmasını hukukçular vasıtası ile hazırlıyor. Demirel savunmasında, “Karşılaşma bitiminde soyunma odasına giderken kendi kendime söyleniyordum. Kimseye küfür etmedim” şeklinde yapacak. Maç sonu soyunma odasına doğru yürürken bu şekilde söylendiğini yakınlarına belirten Volkan, “Zaten hakeme yönelik olsa raporuna yazardı. Hakem raporuna yazmamış ve ek rapor istenmiş.  Bu nedenle bir ceza verilmemeli.  Sözlerim hakeme yönelik değildi” diyecek. Sarı lacivertlilerin yıldız futbolcusu önümüzdeki günlerde yapılacak PFDK toplantısında savunmasının ana fikrini bu sözlerle belirtecek.

Volkan Demirel’in savunmasına bir destek de Bülent Yıldırım’ın raporundan gelecek. Volkan’ın sözleri ile ilgili ek rapor istenen Bülent Yıldırım bu sözleri duyduğunu ancak kendisine söylenmediğini vurguladı. Bu rapordan sonra PFDK’yı da bir karmaşa bekliyor. Kime söylendiği belli olmayan bir söze hangi maddeden ceza verileceği tartışma konusu. Eğer Volkan bu sözleri hakeme söyleseydi cezası 3 ila 7 maç arası olacaktı. Ancak sözler hakeme söylenmediği için ceza 1 ila 3 maç arasında değişebilir.
Hacıosmanoğlu ve Cavcav da PFDK’da TFF Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe karşılaşması öncesi yaptığı açıklamalar nedeniyle Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu PFDK’ya (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu) sevk etti. Ayrıca Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav da, “sportmenliğe aykırı açıklamalar” nedeniyle kurula sevk edilen isimler arasında yer aldı. Bu arada Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüpleri de kurula gönderildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim