• BIST 9524.59
  • Altın 2489.275
  • Dolar 32.4975
  • Euro 34.7568
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Fenerbahçe otobüsüne saldırıyla ilgili iki zanlı yakalandı

Fenerbahçe otobüsüne saldırıyla ilgili iki zanlı yakalandı
Fenerbahçe kafilesinin, Çaykur Rizespor karşılaşmasından sonra otobüsle Trabzon Havaalanına giderken Sürmene ilçesinde saldırıya uğraması ile ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Vali Öz, düzenlediği basın toplantısında, sarı-lacivertlileri taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırıyla ilgili, sabaha doğru iki kişi üzerine yoğunlaştıklarını belirtti.

Öz, "Rize'den intikal eden konvoyda bir kişi, bir kişi de silahlı saldırıyı yapan kişi yönünde bulgular vardı. Bu kişileri aldık, delillerle bulgular ve diğer ilk emareler alan çalışması, bu iki kişiyi doğruyor" dedi.

Konuyla ilgili adli sürecin devam ettiğini belirten Trabzon Valisi Öz'ün açıklamasından satırbaşları;  4 Nisan akşamı ilimizde Fenerbahçe'ye silahlı saldırı oldu. Şoförümüzün sağlık durumunu kontrol edip sağlığına kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz. Şoförümüzün durumunu inceledim. Çekilen tomografide bunun silahlı saldırı olduğu şeklinde açıklamamızı yapmıştık. Kameralardan tekrar durumu izlediğimizde 2 el av tüfeği ile ateş edildiği belirlenmiştir.

Suçluları bulmak için aralıksız çalıştık. Bölgede arama tarama işlemleri içinde bölgede hem av tüfeği hem de fişekler bulunmuştur. Dün akşam itibariyle 3 vatandaşımızın bilgisine ulaşmak için aldık. Sabaha doğru 2 kişi üzerinde yoğunlaştık. Deliller bulgular ve alan çalışmaları bu iki kişiyi doğruluyor. Adli süreç devam ediyor. Önümüzdeki süreçte sonuçlandırılacaktır

TERÖR BOYUTUNA BAKILIYOR AMA OLAY YEREL GİBİ

Olayın terör bağlantısı değil yerel bir olay olduğu doğrulanıyor. Ancak yine de adli süreç sonuçlanmadan birşey dememek gerek ama olaylar yerel bir durum olduğunu gösteriyor. Görgü tanıkları da olayı teyit etmiş durumda.

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim