• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

“Fenerbahçe Otobüsü’ne Saldırıyla İlgili Belli İpuçları Var”

“Fenerbahçe Otobüsü’ne Saldırıyla İlgili Belli İpuçları Var”
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 4 Nisan 2015 tarihinde Çaykur Rizespor ile oynadığı karşılaşma sonrası Trabzon'a dönerken Sürmene ilçesinde Fenerbahçe...

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 4 Nisan 2015 tarihinde Çaykur Rizespor ile oynadığı karşılaşma sonrası Trabzon'a dönerken Sürmene ilçesinde Fenerbahçe kafilesinin silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili adli sürecin devam ettiğini söyledi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Fenerbahçe otobüsüne saldırıyla ilgili belli ipuçlarının olduğunu kaydeden Vali Öz "Fenerbahçe otobüsüne saldırı olayındaki adli süreç devam ediyor. Arkadaşlar çalışıyorlar. Adli ve bölgedeki tanıklarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Belli ipuçları var ancak bunun delillendirilmesi, tanık veya farklı boyutlarıyla ifadeye yansıma konusunda adli çalışmalar devam ediyor. Adli süreç olayı nereye götürür, ne tür bir sonuç çıkar onu bilemiyoruz" dedi.

"SÜMELA MANASTIRI'NIN İHALE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI"

Sümela Manastırı'nda restorasyon sürecinin başladığını söyleyen Vali Öz, "Kültür Bakanlığı'ndan restorasyon ihalesi ile ilgili onay almakta çok geciktik. Zorladık, zorladık ihale onayını aldık. İhale süreci de biraz uzadı. Önceki gün itibariyle ihale sözleşmesini imzaladık. Yer teslimini yaptık. Sümela'da restorasyon süreci başlıyor. İkinci boyutunda ise kaya düşmesiyle ilgili sıkıntımız var. Sümela'nın ziyarete kapatılmasının da sebebi kaya düşmesidir. Kaya düşmesiyle ilgili projeyi önümüzdeki hafta kurula getirip son haliyle arkasından onun uygulama ihalesini yapacağız. Orada kaya düşmesiyle ilgili ciddi bir sıkıntı var. Bunları bir sıkıntı temizlenecek, bir kısmına da çelik hasırlarla tedbir alınacak. İnşallah bu sezon onu yetiştirirsek en kısa zamanda Sümela'nın biz turizme açılmasını amaçlıyoruz. Sümela'da bu süreçte oradaki günü birlik tesislerle ilgili bir yatırım düşüncemiz var. Onu da bu süreçte gerçekleştirelim istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sera Gölü'nün etrafının gezilebilir hale gelmesini planladıklarını vurgulayan Vali Öz, "Sera Gölü'nde bir çalışma oldu. Bir mesafe alındı. Sera Gölü'ndeki ikinci etap çalışmamızda bütün gölün etrafının gezilebilir hale gelmesini hedefliyoruz. Uzungöl'de ise, güney bölümündeki yapılan çalışmayı derenin giriş kısmına doğru geçen yıl genişletmiştik. Son dönemde de ikinci bir dere var Uzungöl'e dökülen onun etrafında da güzel bir rekreasyon alanı oldu. Uzungöl'ün etrafını biraz daha peyzaj yapmış olduk. İkincisi ise o bölgelerdeki işgalleri de belli ölçüde önüne geçilmiş oldu" şeklinde konuştu.

"YAYLALARDA YENİ YAPILANMALARA İZİN VERMEYECEĞİZ"

İhbar ve belirledikleri alanlarla ilgili ecri misil uygulamasına gideceklerini vurgulayan Vali Öz, "Yaylalardaki düşüncemiz yeni yapılanmalara izin vermemek. Bununla ilgili bütün belediyelerimiz, jandarma ve diğer birimlerimiz denetimlerini yapacaklar. Gerek inşaat malzemesi, gerekse yapılaşma sürecini takip edeceğiz. Mera ve gecekondu kanunu gereği yapanların yıkımı konusunda belediyelerde görevlidir. Kıyılarda da benzer boyutlar var. Hem kıyılarda hem de yaylalarda işgallerle ilgili yıkım kararlarını alıp uygulamanın dışında ecri misil uygulaması benim düşüncem şudur; hiçbir devlet malının ortak kişisel kullanımına uygun olmadığını dolayısıyla bunu kullanan kişilerin bedellerini mutlaka ödemeleri gerektiğini düşünüyorum. İhbar ve belirlediğimiz alanlarla ilgili konularda ecri misil uygulamasına gideceğiz. Kişiler kıyıda ve yaylalarda alan çevirmişlerse orayı sahiplenmişlerse bununla ilgili 3091'i uygulayıp men edeceğiz" diye konuştu.

“Fenerbahçe Otobüsü’ne Saldırıyla İlgili Belli İpuçları Var”

“Fenerbahçe Otobüsü’ne Saldırıyla İlgili Belli İpuçları Var”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim