• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Fenerbahçe lideri devirdi!

Fenerbahçe lideri devirdi!
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, lider Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, lider Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup etti.

İlk yarı

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında yapılan Fenerbahçe-Medipol Başakşehir maçının ilk yarısı, ev sahibi takımın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

16. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahası dışından şutunda, top üstten auta çıktı.28. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta, Alper Potuk'un pasına aut çizgisi üzerinde son anda yetişen Hasan Ali Kaldırım'ın ortasında Salih Uçan, pasını ceza yayı üzerindeki Ozan Tufan'a aktardı. Ozan'ın şutunda Emre Belözoğlu'na çarpan top, kaleci Volkan Babacan'ı yanılttı ve filelere gitti: 1-0.

32. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golüne yaklaştı. Mossoro'nun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Visca bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top yan ağlarda kaldı.

Mücadelenin ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

50. dakikada Caiçara'nın sağdan pasında Visca, penaltı noktasının gerisinden bekletmeden topa vurdu. Kaleci Volkan Demirel, yatarak sağına gelen meşin yuvarlağa sahip oldu.55. dakikada ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Cengiz Ünder, açısını düzelttikten sonra plase bir şut çıkardı. Kaleci Volkan Demirel, sağına gelen meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

72. dakikada Fenerbahçe, penaltı kazandı. Medipol Başakşehir ceza sahasında Eren Albayrak ile Fernandao'nun girdiği ikili mücadelede hakem Bülent Yıldırım, turuncu-lacivertli futbolcunun faul yaptığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi. 74'üncü dakikada Fernandao'nun kullandığı penaltıda kaleci Volkan Babacan, soluna gelen topun filelere gitmesini önledi. Pozisyonun devamında Medipol Başakşehir savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.75. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı serbest vuruşta, Kjaer'in uzaklaştırmak istediği top az farkla uzak direğin yanından kornere gitti.

Mücadelenin kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve sarı-lacivertli ekip, karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Puan farkı 4'e indi

Spor Toto Süper Lig'de 18. haftaya Beşiktaş'ın 1 puan önünde lider giren Medipol Başakşehir, Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olarak, bu sezon ilk yenilgisini aldı.Bu sonuçla turuncu-lacivertliler 39 puanda kaldı. Medipol Başakşehir, Beşiktaş'ın, Aytemiz Alanyaspor'u mağlup etmesi durumunda 14 haftadır oturduğu liderlik koltuğundaki yerini kaybedecek.

Medipol Başakşehir'in, Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı da 4'e indi.

Medipol Başakşehir 316 gün sonra yenildi

Fenerbahçe'ye kaybeden Medipol Başakşehir, ligde 316 gün sonra sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 

Bu sezon oynadığı 18 maçın 11'ini kazanan, 6'sından beraberlikle ayrılan turuncu-lacivertliler, ilk yenilgisini aldı. Abdullah Avcı'nın ekibi geride kalan sezonun son 9 müsabakasında da 5 galibiyet ve 4 beraberlik almıştı. Medipol Başakşehir ligde 26 maç sonra yenilgiyle tanıştı. 

İstanbul ekibi, bu maça kadar ligdeki son yenilgisini geçen sezonun 25. haftasında Osmanlıspor'a karşı 3-2'lik skorla yaşamıştı.

Medipol Başakşehir Kadıköy'de yine kazanamadı

Eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir, Süper Lig'de Fenerbahçe ile Kadıköy'de yaptığı 9. maçı da kazanamadı. 

Evinde yaptığı maçlarda rakibine büyük üstünlük kuran turuncu-lacivertli ekip, deplasmanda ise 3 puana ulaşamadı. Taraflar arasında Kadıköy'deki ilk maç berabere bitti, son 8 müsabakayı ise Fenerbahçe kazandı. Ülker Stadı'nda Fenerbahçe 17, Medipol Başakşehir 5 gol attı.

Caiçara ilk lig maçına çıktı

Medipol Başakşehir'in yeni transferi Junior Caiçara, ilk kez bir lig maçında turuncu-lacivertli formayı giydi. 

Teknik direktör Abdullah Avcı, mücadelenin 46. dakikasında Uğur Uçar'ın yerine, Caiçara'yı oyuna sürdü.

Caiçara, İstanbul ekibindeki ilk resmi maçına hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Yeni Amasyaspor karşılaşmasında çıkmıştı.

Fernandao penaltı kaçırdı

Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Jose Fernandao, kazanılan penaltı atışından yararlanamadı.

Müsabakanın 72. dakikasında kendi girdiği pozisyonda takımına penaltı kazandıran Fernandao, 74. dakikada penaltıyı kullanmak için topun başına geçti. Brezilyalı golcünün vuruşunda, Medipol Başakşehir kalecisi Volkan Babacan, soluna gelen topun filelere gitmesine engel oldu.Öte yandan Fenerbahçe bu sezon 6. kez geldiği penaltı noktasında ilk kez gol çıkaramadı.

Ozan Tufan'dan 125 gün sonra gol
Fenerbahçe'nin genç orta saha oyuncusu Ozan Tufan, ligde 125 gün sonra gol sevinci yaşadı.

Medipol Başakşehir maçının 28. dakikasında fileleri havalandırarak takımına galibiyeti getiren Ozan, ligdeki gol sayısını 3'e çıkardı. 

Ligde son golünü 19 Eylül 2016'da yapılan Kasımpaşa karşılaşmasında atan Ozan Tufan, sarı-lacivertli formayla 125 gün sonra gol kaydetti.

De Souza ve Lens'e itirazdan kart

Fenerbahçe'de Josef de Souza ve Jeremain Lens, maçta yaptıkları itiraz nedeniyle sarı kart gördü.

Hakem Bülent Yıldırım, mücadelenin 4. dakikasında De Souza ve 23. dakikasında ise Lens'i, kararlarına yoğun şekilde itiraz ettikleri için sarı kartla cezalandırdı.

Taraftarlardan hakeme tepki

Fenerbahçe taraftarlar, karşılaşmada hakem Bülent Yıldırım'ın verdiği bazı kararlara tepki gösterdi.

Taraftarlar, ayrıca Medipol Başakşehir kalecisi Volkan Babacan'ın bulunduğu yere yabancı madde attı. Kaleci Volkan, bu nedenle aut atışını kullanamazken, tribün önüne gelen Alper Potuk, taraftarlarını yabancı madde atmaması için uyardı.

Advocaat: Galibiyetin çok önemli olduğu bir maça çıktık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup ettikleri maçta galibiyetin iyi oyundan daha önemli olduğunu söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Advocaat, takım olarak çok iyi bir performans ortaya koyduklarını belirtti.

"Tüm oyuncularımız, iyi bir sonuç almamız için büyük bir mücadele örneği gösterdi." sözlerini kullanan Hollandalı teknik adam, şöyle konuştu:

"Herkesin en iyi maçı değildi ama bu akşam galibiyetin çok önemli olduğu bir maça çıktık. Maçın başından itibaren oyuncularımız buna inandıklarını gösterdi. Çoğu oyuncumuz iyi bir performans ortaya koydu, bazılarının daha fazlasını vermesi gerekiyordu. Rakibimize tek pozisyon verdik, 3-4 pozisyon bulduk. Hücum anlamında en iyi maçımız değildi."

"Yeni bir oyuncuya ihtiyacımız var"

Advocaat, yalnızca bu sezonu değil, gelecek sezonu da düşündüğünü aktararak, "Aldığımız galibiyetle yaptığımız transfer çalışmalarının alakası yok. Bu maçtan önce de uzun zamandır, kadroya yeni transferler yapmamız gerektiğini söylüyorum. Hala da aynı fikirdeyim, Yeni bir oyuncuya ihtiyacımız var. Biz önümüzdeki maçları hatta önümüzdeki sezonu planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Dick Advocaat, alt sıralardaki takımlara çok puan verdiklerini ve bunun iyi bir görüntü olmadığını da sözlerine ekledi.

Avcı: Fenerbahçe final maçı havasında sahaya çıktı

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, sahada kaos futbolunun oynandığını ve sonucunda kaybettiklerini söyledi.

Abdullah Avcı, Ülker Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kötü futbol nedeniyle futbolseverlerden özür diledi.

"Fenerbahçe final maçı havasında sahaya çıktı." diyen Abdullah Avcı, şöyle konuştu:

"Bizim maçımız, rakibimiz adına finalse bu bizim adımıza çok önemli. Bu algının Fenerbahçe adına yanlış olduğunu düşünüyorum. Saha içinde yalnızca kaosun oynandığı bir maçtı. Havada çarpışmaların, düşen topların, faullerin olduğu bir kaos oyunu oynandı. Bu ortamda golü yedik. Mossoro'nun baskıdan çıkıp top almasıyla opsiyonlarımızı geliştirmeye 35'ten sonra başladık. İkinci yarı rakip sahada biraz daha oynadık, opsiyonları denedik. 52 dakika top oyunda kalmış, ligin tepesideki iki takımın karşı karşıya geldiği bir maçta oyun kalitesi son derece düşüktü. Seyircilere düşük kalitede bir oyun seyrettirdik. Bunun için özür dileriz."

"Bir gün bir yerde kaybedecektik, burada kaybettik"

Yarışın kendileri için devam ettiğinin altını çizen Avcı, "Kazanmak için her yol mübah sözü, bizim ülkemizin gerçeği. Bir gün bir yerde kaybedecektik, burada kaybettik. Sonuna kadar oyunun içinde olduk. Son bölümde Fenerbahçe vakit geçirmek için baya bir bekledi, bu da bizim iyi bir takım olduğumuzu gösterir. Rakibimizi tebrik ediyoruz, biz yolumuza devam ediyoruz. Rakip bize çok üstünlük mü sağladı, hayır, biz mi sağladık, hayır. Kaos oyunu vardı, bunun içinden ne çıkabilirdi, atan kazandı. Biz atsaydık, biz kazanabilirdik." ifadelerini kullandı.

"Şampiyonluktan hiç bahsetmedim"

Lig yarışında ilk 4 içinde olmalarının da çok önemli olduğunu vurgulayan deneyimli teknik adam, "Şampiyonluktan hiç bahsetmedim. Bugün burada kazansak ve puan farkı 10 olsaydı da şampiyonluk kelimesini benden duymayacaktınız. Bizim gördüğümüz saygı, şampiyonluktan daha değerli." değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim