• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Fenerbahçe için ortak tavır

Fenerbahçe için ortak tavır
Kulüpler Birliği protesto amacıyla liglerin bir hafta ertelenmesini istedi, Futbol Federasyonu kabul etti.

TFF Başkanı Demirören, Spor Bakanı Kılıç ve kulüp temsilcileri ile yaptıkları toplantı sonrası, “Özellikle söylüyorum, bu kararın alınmasının tek sebebi, bütün kulüp başkanlarımızın Türk futboluna ve Fenerbahçemize yapılan olaya tepki olarak bir arada aldıkları ortak karardır” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarıyla, Spor Toto Süper Lig’de bu hafta oynanacak 27. hafta karşılaşmalarının ertelendiğini açıkladı.

Fenerbahçe Futbol Takımı kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Yıldırım  Demirören’in katıldığı toplantıda, Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri, olağanüstü gündemle Riva’da bir araya geldi.

Sözlerinin başında Fenerbahçe camiasına “geçmiş olsun” dileklerinde bulunan Demirören, “Tabii ki, herkesin bildiği gibi Fenerbahçe’nin kupa maçı ve  önümüzdeki hafta oynayacağı Bursaspor maçını zaten dün iptal etmiştik. İptal sebebinin nedeni, yaşanan olayın bir terör olayı olduğuna inanmamız. İkincisi de  futbolcularımızın psikolojik durumlarını önem vererek yaptık” dedi.

TEK VÜCUT

Demirören, toplantıda Türk futbolu adına güzel şeylerin yaşandığını kaydederek, şunları söyledi:

“Bütün kulüp başkanlarımız önümüzdeki hafta oynanacak lig maçlarının kaydırılmasını talep etti. Bunun tek sebebi, yapılan olayı protesto etmek. Daha doğrusu tepki göstermek. Türk futbolu için çok önemli bir gelişme. Yani yarından itibaren oynanacak kupa maçlarının tamamı ve önümüzdeki hafta oynanacak lig  maçlarının hepsi bir hafta kaydırılmıştır.”

Alınan bu karardan dolayı kulüp başkanlarına teşekkür eden Yıldırım Demirören, “Biz federasyon olarak maçların tamamının ertelenmesine sıcak bakmıyorduk. Bu olayı yapan kişinin ödül almış gibi gözükmesinden ve ülkemizde güvenlik sorunu varmış gibi gözükmesinden... Özellikle söylüyorum, bu kararın alınmasının tek sebebi, bütün kulüp başkanlarımızın Türk futboluna ve Fenerbahçemize yapılan bu olaya tepki olarak bir arada aldıkları ortak karardır. İnşallah bu yaşanan son olay olur diyorum” diye konuştu.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da “Bu ara, futbol kulüplerinin hepsinin bu olayda tek vücut olduğunu göstermek için. Yoksa herhangi güvenlik  anlamında sıkıntımız yoktur. Bu haftayı boş geçmek istiyoruz. Herkes bunu derin derin düşünmeli, futbolun paydaşları bundan ders çıkarmalı” diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim