• BIST 9451.72
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Fenerbahçe fırsat tepti

Fenerbahçe fırsat tepti
Maç boyunca etkisiz bir oyun sergileyen, kaleye isabetli şut dahi çekemeyen sarı-lacivertliler, 33’te Mustafa Yumlu'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. 80'de Emre Güral'ın müthiş golü maça eşitlik getirdi. Ligde 3 maçlık galibiyet serisi Eskişe

Süper Lig'de geçen hafta liderliği ele geçiren Fenerbahçe, deplasmanda Eskişehirspor ile berabere kalarak şampiyonluk yarışında büyük bir avantajı elinden kaçırdı: 1-1. Sarı-lacivertliler, geçen hafta Bursaspor karşısında galibiyeti getiren kurguyla maça başladı. Hasan Ali savunmanın solunda, Caner orta alanda görev yaptı. 14. dakikada Gökhan Gönül'ün getirdiği topa, Sow istediği gibi vuramadı. 33. dakikada orta alanda Alper'in Lawal'dan kaptığı topla başlattığı atakta topla buluşan Hasan Ali'nin soldan ortasını Sezgin uzaklaştırmak istedi; Mustafa Yumlu'ya çarpan top kendi ağlarıyla buluştu: 0-1. İkinci yarıyı sağlı sollu ataklarla başlayan Eskişehir, üst üste kazandığı kornerden sonuç alamadı. 59. dakika Mustafa'nın kafasını Volkan çizgi üzerinde kontrol etti. 67. dakikada Causic'in vuruşunda Volkan, topu son anda kornere tokatladı. 80. dakikada ceza alanın 10 metre dışında topla buluşan Emre, müthiş bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-1. 90'da Serdar'ın vuruşu dışarı gitti. Sahadan 1 puanla yarılan F.Bahçe'nin 3 haftalık galibiyet serisi son bulmuş oldu.
Şampiyonluk yolunda 1 puan aldık
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 1-1 sona eren Eskişehirspor maçını değerlendirirken, “Şampiyonluk yolunda bir puan aldık” dedi. İlk kez Fenerbahçe'nin bir maçta rakip kaleye isabetli şut çekememesinin sorulması üzerine Kartal, “Rakip de pozisyon bulamadı, biz de üretken değildik. İkinci yarı çok iyi oynadığımız söylenemez. Şampiyonluğa oynayan takımın daha iyi mücadele etmesi gerekiyordu” diye konuştu. Kadro tercihleri sorulan genç çalıştırıcı, “Bir hafta kazandık, bir hafta berabere kaldık diye kendimizi eleştirmekten geri kalmayacağız. Kendimizi tabi ki eleştireceğiz” yanıtını verdi.
TFF'ye şikayet yanlış anlaşılmaymış
İki aylık alacağının ödenmediği gerekçesiyle F.Bahçe'yi Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) şikayet eden Diego Ribas, ilk kez konuştu ve ilginç açıklamalarda bulundu. F.Bahçe Kulübü ile yaşadığı olaya açıklık getiren Brezilyalı yıldız, “İki taraf arasında bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Daha sonra başkanımızla küçük bir toplantı yaptık ve her şey çözüldü. Şu anda buradayım ve takımıma katkı sağlamak için çalışıyorum” ifadelerini kullandı. “Şu anda yüzde 100 motive ve hazır durumdayım” diyen yıldız oyuncu, “Fenerbahçe gibi bir takımın parçasıyım ve bu bile bir motivasyon sebebi. Sevdiğim işi yapıyorum. Elimden geleni yapmak için uğraşacağım” şeklinde konuştu. Ligdeki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Diego, “Sezon sonuna kadar maç maç düşünüp bunları kazanmak zorundayız. Oynayacağımız her maç bir final niteliğinde” diye konuştu. Teknik direktör İsmail Kartal kupada Mersin İdmanyurdu maçı kadrosuna almadığı Brezilyalı yıldızı Bursaspor karşılaşmasında da 18 dışında bırakmış ve bu kararını “Tamamen benim tercihim” diyerek açıklamıştı.
Volkan rekora ortak oldu
Kaleci Volkan Demirel F.Bahçe formasıyla sarı-lacivertlilerin efsane kalecisi Rüştü Reçber'in rekoruna ortak oldu. Eskişehirspor maçıyla birlikte oynadığı maç sayısını 294'e yükselten Volkan, böylece F.Bahçe adına en çok lig maçında görev yapan kaleci Rüştü'yü yakaladı. Volkan, toplam resmi maç sayısında ise selefini geride bıraktı. Rüştü, F.Bahçe formasıyla toplamda 381 maça çıkarken Volkan ise 388. kez formayı giydi. Bu arada F.Bahçe'de, Caner 200., Sow ise 100. lig maçına çıktı.
Futbolcular yağmur yağsın diye dua etti
Fenerbahçeli Bekir ve Alves maç sonunda yaptıkları açıklamada saha zemininden dert yandı. İki oyuncu şu ifadeleri kullandı: "Zemin çok sertti. Yağmur yağsın diye dua ettik. Kalitesi yüksek bir oyun çıkarmak böyle sahalarda zor oluyor."
Bu sezon ilk kez puan kaybetti
Eskişehir'deki beraberlikle liderliği ateşe atan Fenerbahçe bu sezon bir ilki de yaşadı. Sarı-lacivertliler bu sezon ilk kez öne geçtiği bir maçı kazanamadı. Fenerbahçe bu sezon ilk golü attığı maçlarda Karabük'ü 3-2 ve 2-1, Gaziantepspor'u 1-0 ve 5-0, Konyaspor'u 2-1, Gençlerbirliği'ni 2-1, Beşiktaş'ı 2-0 ve 1-0, Balıkesirspor'u 1-0, Sivasspor'u 4-1, Erciyesspor'u 1-0, Mersin İdmanyurdu'nu 1-0, İstanbul Başakşehir'i 2-0, Kasımpaşa'yı 3-0, Galatasaray'ı 1-0, Çaykur Rizespor'u 5-1, Bursaspor'u da 1-0 mağlup etmişti.
Borç alacak farkı 289.5 milyon lira
F.Bahçe Yüksek Divan Kurulu seçimli toplantısında denetim kurulu raporunu okuyan Cengiz Oral, kulübün toplam borcunun 304 milyon 789 bin 432 lira, alacağının ise 15 milyon 210 bin 279 lira olduğunu aktarırken, konsolide borç alacak farkının 289 milyon 579 bin 154 lira olarak gerçekleştiğini açıkladı. Divan Kurulu Başkanlığı seçiminde ise tek başkan adayı olan Vefa Küçük, oy birliğiyle 3 yıl daha bu göreve getirildi.

Etiketler:
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim