• BIST 9530.47
  • Altın 2470.674
  • Dolar 32.4875
  • Euro 34.7626
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Fenerbahçe finale yükseldi

Fenerbahçe finale yükseldi
Ligde Kadıköy'de mağlup ettiği Bursaspor'u deplasmanda Emenike ve Alves'in golleriyle deviren sarı-lacivertliler turu kolaya aldı.

Şampiyonluk kovalayan Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Bursaspor'a konuk oldu. Sarı-lacivertlilerde Eskişehir beraberliğinin moral bozukluğu, Bursa'da ise önceki hafta Kadıköy'deki mağlubiyetin hırsı olunca ilk dakikalarda yeşil-beyazlılar daha etkili bir görüntü çizdi.

Finalin Bursa'da oynanacak olması da ev sahibine ekstra motivasyon sağlıyordu ancak Fenerbahçe baskıyla baş etmeyi başardı. Caner'i yedeğe çekip Kadlec'e forma vererek savunmasını güçlendiren İsmail Kartal, Emenike'nin arkasında Kuyt-Diego-Alper üçlüsüyle daha efektif bir hücum hattı oluşturmuştu ki, bunun ödülünü de aldı.

Diego, Fenerbahçe kariyerindeki en etkili performansını sergilerken, Emenike de ilk dakikadan itibaren hücumu düşünen Bursa savunması karşısında eski günlerinden kesitler sergiledi.

Alex değil Alves!

Karşılaşmanın 26. dakikasında Mehmet Topal'ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Emenike, uzak direğe yaptığı vuruşla kaleci Harun'u avladı: 1-0. Bursaspor'un cevabı gecikmedi. 33'te Volkan Şen'in sol çaprazdan vuruşunu çelen Volkan Demirel, boşta kalan topu Belluschi'nin kafayla tamamlamasına engel olamadı: 1-1. Ancak ilk yarının skorunu Bruno Alves belirledi.

36'da ceza alanı sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Portekizli, Alex'i anımsatan jeneriklik bir vuruşla Fenerbahçe'yi yeniden öne geçirdi: 2-1. Sarı-lacivertliler ikinci yarıya da hızlı başladı. Fakat, 49'da Emenike'nin şutunda Harun mutlak golü önlerken, Bursa da dizginleri ele geçirdi. 59'da Bakambu'nun sol çaprazdan şutu uzak direği yalarken, 76'da Emre Taşdemir'in vuruşu yan ağlarda kaldı.

82'de Enes'e Volkan gol izni vermedi. Bursa tüm hatlarıyla saldırdı, 4 stoperli Fenerbahçe etten duvar ördü. Kanarya, İstanbul'a avantajlı döndü. Bu maçın rövanşı 21 Mayıs'ta oynanacak.

İSMAİL KARTAL TURU GÖRDÜKLERİNİ SÖYLEDİ

Avantajlı skor

F.Bahçe'nin hocası, "İstediğim gibi bir oyun oldu. İnşallah İstanbul'da finale yükseliriz" dedi
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal Bursaspor maçı sonrası, "Bizim takımımız topu iyi kullanan, hızını arttıran, futbol oynayan bir takım. Eskişehir'de böyle bir zemin yoktu. Bursa yönetimini zemin için tebrik ediyorum" dedi. Bursaspor ile ilk oynadıkları maçtan ders aldıklarını belirten Kartal, "Kadıköy'deki ilk maçta da iki takım elindekileri ortaya koydu.

Duran toptan ve karambolden 1-2 pozisyon bulundu. Neyle karşılaşacağımızı biliyorduk, konsantre olduk. İstediğim gibi bir oyun oldu, avantajlı bir skor elde ettik. İnşallah İstanbul'da da avantajlı durumumuzu kullanır ve finale yükseliriz" ifadelerini kullandı. İsmail hoca hakemlerle ilgili olarak diğer teknik adamların yaptığı eleştirilere sinirlenirken, "Bir meslektaş olarak bunları yadırgıyorum. Hakemlerin hataları olur. Bizim lehimize, aleyhimize hatalar da olur. Maçlardan önce, daha maç oynanmadan bunların yorumlanması yanlış" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim