• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Fenerbahçe Doğuş Dörtlü Final için sahada

Fenerbahçe Doğuş Dörtlü Final için sahada
Fenerbahçe Doğuş, THY Avrupa Ligi'nde 2-0 önde olduğu play-off çeyrek final serisinde 24 Nisan Salı günü İspanya deplasmanında Baskonia'yı yenmesi durumunda üst üste 4. kez Dörtlü Final'e yükselecek.

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nde 2-0 önde olduğu play-off çeyrek final serisinde 24 Nisan Salı günü deplasmanda İspanyol temsilcisi Baskonia'yı yenmesi durumunda üst üste 4. kez Dörtlü Final'e yükselecek.

Serinin dördüncü maçı 24 Nisan Salı günü Fernando Buesa Arena'da TSİ 22.00'de oynanacak.

İstanbul'daki ilk iki maçı 82-73 ve 95-89'luk skorlarla kazanarak seride 2-0 öne geçen sarı-lacivertlilere, Dörtlü Final için tek galibiyet yetecek.

Baskonia'nın 24 Nisan Salı günü kazanması durumunda serinin 4. maçı 26 Nisan Perşembe günü yine İspanya'da oynanacak.

Bu sezon Baskonia'ya yenilmedi

Fenerbahçe Doğuş, bu sezon Baskonia'yla oynadığı 4 maçı da kazandı.

Normal sezonda deplasmanda rakibini 83-69'la geçen sarı-lacivertliler, sahasında ise 79-74 galip geldi. Play-off çeyrek final serisinin ilk iki maçında da rakibine şans tanımayan Fenerbahçe Doğuş, İspanyol temsilcisi karşısında serisini devam ettirirse Dörtlü Final'e adını yazdıracak.

Obradovic, kariyerinde ilk peşinde 

Fenerbahçe Doğuş'da başantrenör Zeljko Obradovic, Baskonia'yı geçmeleri durumunda kariyerinde bir ilke daha imza atmak istiyor.

Sarı-lacivertliler, İspanyol ekibini geçmesi durumunda, Sırp başantrenör, THY Avrupa Ligi'nde çalıştırdığı bir takımı, ilk kez 4 yıl üst üste Dörtlü Final'e taşıyacak.

Fenerbahçe Doğuş'un tecrübeli başantrenörü Zeljko Obradovic, takımıyla turu geçmesi durumunda kariyerinde ise 17. kez Dörtlü Final'de mücadele etmeye hak kazanacak.

Bu kulvarda kariyerinde 23. sezonunu geçiren Sırp başantrenör, çalıştırdığı takımlar Panathinaikos'la 8, Fenerbahçe'yle 3, Real Madrid'le 2, Partizan, Benetton ve Joventut Badalona'yla ise birer kez Dörtlü Final'de yer aldı.

Geçen sezon Fenerbahçe'yi bu kulvarda zirveye çıkaran Obradovic, Avrupa Ligi'ni 9 defayla en fazla kazanan başantrenör unvanına da sahip.

Obradovic'le çeyrek finalde maç kaybetmedi

Fenerbahçe, başantrenör Obradovic yönetiminde THY Avrupa Ligi'nde play-off çeyrek final serilerinde çok iyi bir performans sergiliyor.

Sarı-lacivertlilerle Avrupa Ligi'nde 5. sezonunu geçiren Sırp başantrenör, takımını 3 kez play-off'lara taşıdı. Fenerbahçe, tecrübeli çalıştırıcıyla çıktığı 11 çeyrek final maçını da kayıpsız geçti.

Fenerbahçe, 2014-2015'te Maccabi'ye, 2015-2016'da Real Madrid'e, 2017-2018'de de Panathinaikos Superfoods'a maç kaybetmeden serileri 3-0 kazanmıştı. Baskonia'yı ilk iki karşılaşmada yenen sarı-lacivertliler, son üç sezonda gerçekleştirdiği başarıyı tekrarlayarak play-off serisinde maç kaybetmeden Dörtlü Final'e yükselmeye çalışacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim