• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Fenerbahçe Doğuş, Avrupa'da rahat kazandı

Fenerbahçe Doğuş, Avrupa'da rahat kazandı
Fenerbahçe Doğuş, THY Avrupa Ligi'nin 23. haftasında İtalya ekibi AX Armani Exchange Olimpia Milan'ı 89-70 yenmeyi başardı.

Fenerbahçe Doğuş, Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 23. haftasında İtalya ekibi AX Armani Exchange Olimpia Milan'ı 89-70 yendi.

Sarı-lacivertli ekip, bu sonuçla ligde 16. galibiyetini aldı. İtalyan ekibi ise 16.kez sahadan mağlup ayrıldı.

Karşılaşmaya tam saha presle başlayan Fenerbahçe Doğuş, Sloukas'ın sayılarıyla 3. dakikayı 9-6 üstün geçti. Her iki ekip dış atışlardan sayılar bulurken Vesely ve Ahmet Düverioğlu ile de pota altında etkili olan sarı-lacivertli takım, ilk çeyreği 23-20 üstün tamamladı.

İkinci çeyrekte savunmayı sertleştiren ve rakibine kolay atış şansları vermeyen Fenerbahçe Doğuş, 16. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 34-24. Hücumda çok fazla top kaybı yapan konuk ekip karşısında potaya çabuk giderek sayılar bulan sarı-lacivertliler, 19. dakikada farkı 20'ye kadar yükseltti: 46-26. Fenerbahçe Doğuş, soyunma odasına 48-33 üstün gitti.

İkinci yarıya iki ekip de hücumda etkisiz başladı. Micov ve Cinciarini hücum ikilisiyle 6-0'lık seri yakalayan AX Armani Exchange Olimpia Milan, 25. dakikanın içinde farkı tek hanelere indirdi: 48-39. Moladan, Sloukas'ın üç sayı çizgisinin gerisinden, Thompson ve Vesely'nin boyalı alandan bulduğu sayılarla 7-0'lık seriyle dönen sarı-lacivertli ekip 26. dakikada farkı 16 sayıya kadar çıkardı: 55-39. Skor üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Doğuş, final periyoduna 65-48 önde girdi.

Son çeyrekte taraftar desteğini arkasına alan sarı-lacivertliler Thompson'ın pota altından kaydettiği sayılarla 36. dakikada farkı 24 sayıya kadar çıkardı: 78-54. Üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Doğuş, sahadan 89-70 galip ayrıldı.

Sarı-lacivertli ekipte, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 2019 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'nda İsveç ve Letonya ile oynayacağı karşılaşmaların kadrosunda bulunan Melih Mahmutoğlu ve Ali Muhammed forma giyemedi.

Fenerbahçe Doğuş'un İtalyan oyuncusu Luigi Datome, son antrenmanda yaşadığı sakatlık nedeniyle maç kadrosunda yer almadı.

Karşılaşmayı ayrıca Fenerbahçe Futbol Takımı oyuncularından Jose Fernandao da takip etti.

Fenerbahçe Doğuş'un başantrenörü Obradovic: Savunma açısından agresiflik olarak çok memnun oldum
Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 23. haftasında konuk ettiği İtalya ekibi AX Armani Exchange Olimpia Milan'ı 89-70 mağlup eden Fenerbahçe Doğuş'un başantrenörü Zeljko Obradovic, önemli bir maçtan galibiyetle ayrıldıklarını söyledi. 

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, "Her maç olduğu gibi bizim için bu maç da çok önemliydi. Nasıl oynamamız gerektiğini anlamamız gereken bir maçtı. Bazı maçlarda pozitif şeyler dışında negatif şeyler de olabiliyor. Bugün açık sahada oynadığımız anlarda doğru karar veremedik. Savunma açısından agresiflik olarak çok memnun oldum ve bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Önemli bir galibiyet aldık. Biraz farklı bir takım ve kesinlikle nasıl oynamaları gerektiğini biliyorlar. Taraftarlara güzel destekleri için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

Mart ayında zorlu bir fikstüre gireceklerini vurgulayan Obradovic, "Biz hep adım adım ilerliyoruz. Hep önümüzdeki maça bakıyoruz. Ne kadar zor olacağının farkındayız, çünkü 11 maça çıkacağız. Bu yeni bir şey değil. Program bu şekilde, biz de en iyi şekilde hazırlanıp oynayacağız. Söylediğim gibi bütün maçlar önem taşıyor. Oyuncularımız sağlıklıysa daha kolay oluyor. Söylenmeye hakkımız yok, her şartta hazırlanmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

AX Armani Exchange Olimpia Milan cephesi

AX Armani Exchange Olimpia Milan Başantrenörü Simone Pianigiani, son bölümdeki hatalarla maçı kaybettiklerini belirtti. 

Fenerbahçe Doğuş'un çok iyi bir takım olduğunu ifade eden Pianigiani, "Bizim için zor bir maçtı, özellikle oyun kurucumuz Jordan Theodore'nin yokluğunda ritmi kontrol edemedik. Çok kötü oynamadık. Savunmamız da çok kötü değildi, iyi mücadele ettik. Üç sayılık atış yüzdemiz ile maçın içinde kalmamız zordu. Son periyotta yaptığımız top kayıpları maçın sonucunu belirledi." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim