• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Fenerbahçe - Arsenal maçının kadroları belli oldu

Fenerbahçe - Arsenal maçının kadroları belli oldu
Arsenal’i bu akşam Devler Ligi play off turu ilk maçında ağırlayacak olan F.Bahçe, Londra’daki rövanş için avantajlı skor peşinde koşacak.
Başkan Yıldırım ve yöneticiler de CAS duruşmasında ter dökecek.
 
Fenerbahçe bugün hem sahada hem de masada tarihi bir sınav verecek... şampiyonlar ligi play off turu ilk maçında Kadıköy’de İngiliz devi Arsenal’i ağırlayacak olan sarı lacivertliler, Londra’da 27 Ağustos’ta oynanacak rövanş için avantajlı bir skor peşinde koşarken, CAS’taki duruşma da bugün yapılacak. 
 
MUHTEMEL 11'LER
 
FENERBAHÇE: Volkan, Mehmet Topuz, Bruno Alves, Yobo, Kadlec, Mehmet Topal, Raul Meireles, Emre Belözoğlu, Kuyt, Sow, Emenike
 
ARSENAL: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Rosicky, Wilshere, Ramsey, Walcott, Cazorla, Giroud
 
Sarı lacivertlilerin, Şampiyonlar Ligi’nde yer alabilmesi için sadece Arsenal’i elemesi yetmiyor. CAS duruşmasında da Fenerbahçe’nin zaferle çıkması şart. Özellikle Lozan’daki sınavın kaybedilmesi, Avrupa’ya veda anlamına geliyor.
 
ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE KATILMAK ÖNEMLİ
 
Fenerbahçe cephesi kalabalık bir delegasyon ile CAS duruşmasının yapılacağı Lozan’a gitti. Ancak yolculuk başlamadan önce Başkan Aziz Yıldırım, Samandıra Can Bartu Tesisleri’ne uğradı. Yıldırım uçağının kalkmasından kısa bir süre önce futbolcularına moral vermek için tesislere geldi. Başkan Yıldırım, Lozan’a uçsa da aklının Arsenal maçında olduğunu ifade ederek futbolculara, “Önemli bir maça çıkacağız. Hepinize başarılar diliyorum. 
 
Mücadele bizim açımızdan çok anlam ifade ediyor. Şampiyonlar Ligi’ne katılmanız hem ekonomik hem de kulübün geleceği açısından çok önemli” dedi.
 
KARAR 28 AĞUSTOS’TA AÇIKLANACAK
 
Yıldırım’ın sözlerini dikkatle dinleyen futbolcular da galibiyet sözü verdi. Futbolcular Arsenal’e hazırlanırken, sarı lacivertli hukukçular da çok yoğun bir CAS mesaisi yaptı. İki gün sürmesi beklenen duruşma için Lozan’a çok sayıda tanık götürülürken dün akşam Martens Hukuk Bürosu avukatları ile bir araya gelen Aziz Yıldırım ile hukukçular, savunmaya son şeklini verdi.
CAS prosedürü doğrultusunda kamuoyuna kapalı olarak gerçekleşecek duruşmalara, kulüp temsilcileri katılacak. Fenerbahçe ile ilgili karar 28 Ağustos’ta verilecek.
 
İç sahada kaybetmiyor
 
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off  turunda oynanacak Arsenal maçıyla Fenerbahçe’nin başında kariyerinin en önemli  karşılaşmalarından birine çıkacak Yanal, yönettiği  takımlarla Avrupa arenasında iç sahada hiç kaybetmedi.
 
Kariyeri çok başarılı
 
Arsenal’in başında 17. senesini geçiren Arsene Wenger özellikle Şampiyonlar Ligi’nde sergilediği performansla göz dolduruyor. Arsenal, Devler Ligi’nde Wenger ile 156 maçta 72 galibiyet aldı.
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, kariyeri boyunca Avrupa Kupaları’nda sahasında maç kaybetmedi. Başında bulunduğu takımlarla 14 Avrupa sınavına çıkan Yanal, 7 galibiyet, 5 beraberlik, 2 yenilgi aldı. Yanal’ın takımları Avrupa’da başarılı oldu.
 
Wenger F.Bahçe maçı öncesi iddialı konuştu
 
Arsenal hocası Arsene Wenger, Şampiyonlar Ligi play off turu ilk maçında bugün karşılaşacakları F.Bahçe’nin çok kaliteli bir takım olduğunu, rakiplerine saygı duyduklarını söyledi. Wenger, ligde cumartesi günü aldıkları Aston Villa yenilgisinin ardından çok hızlı bir şekilde toparlanmak istediklerini belirterek, “F.Bahçe’ye saygı duyuyoruz. Kuyt, Meireles, Yobo, Sow ve Alves gibi önemli isimlere sahipler. Kaliteli bir takım olduğumuzu göstermek istiyoruz” dedi.
 
4 maç daha var
 
Şampiyonlar Ligi’nde play off ilk maçları bu akşam tamamlanacak. Tamamı 21.45’te başlayacak günün programı şöyle: D.Zagreb-A.Wien, Ludogorets Razgrad-Basel, Schalke 04-PAOK, Steaua Bükreş-Legia Varşova.
 
Konya yenilgisi bir daha asla yaşanmaz
 
Ersun Yanal, Konyaspor maçını unuttuklarını söyledi. “Öyle bir yenilgi bir daha yaşanmaz. Arsenal sınavlarına ve karşımızdaki güçlü rakibe hazırız” diye konuştu.
 
F.bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Arsenal maçında avantajlı bir skor almak istediklerini söyledi. Yanal, İngiliz ekibiyle iki zorlu maç oynayacaklarını ifade ederek “Arsenal’e karşı oynayabilecek güçte ve kalitede bir takıma sahibiz. İlk yarıyı kendi evimizde oynuyoruz. Bir önceki karşılaşmamızda hem yarışarak hem de hazırlanarak oynadığımızı söylemiştik. 
 
‘Beni tartışmayın’
 
Bu süreç devam ediyor. Konyaspor maçını geride bıraktık. Biz artık ikinci haftadan itibaren lige başlamaya karar verdik” diye konuştu. Londra’ya avantajlı bir skorla gitmek istediklerini ifade eden Yanal, şunları söyledi:
- Ersun Yanal tartışılacak biri değil. Ancak bir daha asla Konya maçı olmaz. Bu takım bir daha asla öyle bir şey yaşamaz. O geçmişte kaldı.
 
F.Bahçe maç saatini bekliyor
 
Şampiyonlar Ligi play off turu ilk maçında Arsenal’i ağırlayacak olan F.Bahçe, hazırlıklarını tamamladı. Can Bartu Tesisleri’nde Ersun Yanal yönetiminde 1 saat 20 dakika süren dünkü çalışmanın ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirildi. İdman sonrası F.Bahçe tesislerde kampa girdi.
 
Londra’daki maç daha zor
 
Bruno Alves, Arsenal’in ne durumda olursa olsun her zaman çok güçlü bir takım olduğunu söyledi. Portekizli, “Londra’’daki maç daha zorlu geçecek. Bu rekabetin içinde olduğumuzu göstermek istiyoruz” dedi.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim