• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Fenerbahçe: 2 - Lokomotiv Moskova: 0

Fenerbahçe: 2 - Lokomotiv Moskova: 0
Hakemler: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Stefan Halberg (İsveç Futbol Federasyonu)

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Stefan Halberg (İsveç Futbol Federasyonu)

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer, Caner Erkin, Volkan Şen (Dk. 78 Alper Potuk), Mehmet Topal, Ozan Tufan, Josef de Souza (Dk. 84 Kadlec), Luis Nani, Robin van Persie (Dk. 77 Fernandao)

Lokomotiv Moskova: Guilherme, Yanbaev, Durica, Pejcinovic, Kasaev (Dk. 62 Maicon - Dk. 76 Mikhalik), Denisov, Manuel Fernandes, Samedov, Tarasov, N'Dinga, Skuletic (Dk. 79 Miranchuk)

Goller: Dk. 18 ve 72 Josef de Souza (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Tarasov, Dk. 84 Mikhalik (Lokomotiv Moskova), Dk. 90+1 Kadlec (Fenerbahçe)

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe, Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova'yı 2 - 0 yenerek bir hafta sonra oynanacak maç için önemli bir avantaj elde etti.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan ve İsveç Futbol Federasyonu'ndan hakem Martin Strömbergsson'un düdük çaldığı maçta Fenerbahçe'ye galibiyeti ve avantajı getiren golleri 18 ve 72. dakikalarda Brezilyalı yıldız futbolcu Josef de Souza attı. Temsilcimiz Fenerbahçe'nin 90+4. dakikada Fernandao'nun şutunda bir topu da direkten döndü.

Bu skorla 25 Şubat Perşembe günü Moskova'da oynanacak rövanş maçına temsilcimiz Fenerbahçe avantajlı çıkacak. Lokomotiv Moskova'da Tarasov, ilk yarıda gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü ve rövanş maçında forma giyme hakkını kaybetti.

58. dakikada Caner Erkin'in soldan ceza alanına ortasında Robin van Persie ayağını uzattı ancak dokunamadığı top yere de çarparak direğin dibinden auta çıktı.

60. dakikada Caner Erkin'in kullandığı köşe atışında ceza alanı içinde savunmadan seken topa Simon Kjaer vurdu, meşin yuvarlak kaleci Guilherme'de kaldı.

63. dakikada Lokomotiv Moskova ceza alanı içinde oluşan karambolde top Caner Erkin'in önünde kaldı. Caner, yaklaşık 20 metreden çok sert vurtu kaleci Guilherme, topu güçlükle çeldi.

68. dakikada Denisov'un sol kanattan ceza alanına ortasında Samedov, kafa vuruşunu yaptı ancak top az farkla üstten auta çıktı.

72. dakikada Josef de Souza, takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti. Bu dakikada Caner Erkin ve Volkan Şen'in paslaşmalarında en son top Caner Erkin'de kaldı. Bu futbolcu sağ ayağıyla arka direğe topu kesti. O noktada bulunan Josef de Souza da ayağının içiyle meşin yuvarlağı kaleci Guilherme'nin bacak arasından ağlarla buluşturdu: 2 - 0.

90+4. dakikada Caner Erkin'in soldan ortasında kale ağzında Fernandao'nun kafa vuruşunda kaleci Guilherme, topu çeldi, üst direğe de çarpan topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı. Dönen topu bu sefer Gökhan Gönül kontrol etti. Gökhan, ceza alanı sağ çaprazından yerden sert vurdu ancak meşin yuvarlak uzak direğin dibinden auta çıktı.

Bu pozisyonun ardından karşılaşma da Fenerbahçe'nin 2 - 0 üstünlüğü ile sona erdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim