• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Fen Lisesi’nin Yer Teslimi Yapıldı

Fen Lisesi’nin Yer Teslimi Yapıldı
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, eğitimi çok daha üst düzeye çıkarmak için kaymakamlık tarafından 2013 yılında başlatılan "Eğitim Kampüsü Projesi"...

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, eğitimi çok daha üst düzeye çıkarmak için kaymakamlık tarafından 2013 yılında başlatılan "Eğitim Kampüsü Projesi" kapsamında, kampüs alanına yapılacak ilk lisenin yer teslimi yapıldı.

Çerkezköylü hayırsever sanayici ve iş adamlarından Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve eşi Seval Çetin'in yaptıracağı Fen Lisesi için yer teslim töreni gerçekleştirildi. Törende Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköylü sanayici ve iş adamı Ahmet Çetin ve eşi Seval Çetin ile okul projesinde yer alan üst düzey yöneticiler hazır bulundu.

YER TESLİMİ İMZALARI ATILDI

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yer teslimi imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada "Çerkezköy ülkemizin önemli bir sanayi kenti ve biz ilçemizin adını sanayinin yanı sıra eğitim alanında da büyük kitlelere duyurmasını istiyoruz. Bizin önceliğimiz eğitim olduğunu düşünüyoruz. Eğitime çok önem veriyoruz.2013 yılında kaymakamlık olarak başlattığımız Eğitim Kampüsü projesi çalışmaları kapsamında belirlenen alana çeşitli okulların yapılmasını öngörüyoruz. Bu da ilçemizdeki sanayi kuruluşlarımızın, hayırseverlerimizin, sivil toplum örgütlerimizin katkılarıyla gerçekleşecek bir proje olduğu için projemizi her kesime tanıttık. Eğitim kampüsü alanında ilk olarak bir lise temeli atıldı. Bu lisede ilçemizin hayırsever sanayicilerinden Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan eşi Seval Çetin sayesinde atıldı" dedi.

Projeye emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Metin Kubilay'ın konuşmasının ardından imza törenine geçildi. İlk imzayı kaymakam Metin Kubilay ardından İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve sonrada Seval Çetin ve Ahmet Çetin hayırlı olması temennisiyle attı.

"ÇERKEZKÖY'ÜN HER YIL 3-4 OKUL İHTİYACI VAR"

İmza töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, "Tekirdağ'ımızın 11 ilçesi içerisinde eğitim alanında en çok çaba sarf eden Çerkezköy Kaymakamımızdır. Çerkezköy'ün eğitim alanında da çok daha iyi yerlere gelmesi için çok özverili bir şekilde çalışmaktadır. Sanayi kenti olması dolayısıyla devamlı göç alan Çerkezköy'ün mevcut alanları da çok dar ve her yıl göç nedeniylede devamlı öğrenci sayısının artmasıyla her yıl 3-4 okula ihtiyaç duyulmaktadır. Bu proje nedeniyle kaymakamımıza ve destek verenlere teşekkür ediyorum. Fen Lisesi yapılması, öğrencilerin başarısını yükseltecektir" diye konuştu.

"ÇERKEZKÖY'DE BÜYÜDÜK"

Çetin Gurup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin de, "Biz eşimle Çerkezköy'e bir okul yapmayı düşünüyorduk. Bir kahvaltı programında bu konu bize teklif edildi. Mutlu olduk. Biz 18 yıl önce Çerkezköy'e geldik. Burada kazandık. Burada büyüdük. Biz Çerkezköy merkezli bir şirket olduğumuz için Çerkezköy'e bir şeyler kazandırmamız gerektiğini düşündük. Çerkezköy'e bir Fen Lisesi yapılmasının en doğrusu olacağını düşündük. Artık bu yönde başka il ve ilçelere çocuklarımız gitmeyecek. Birçok sanayici ve hayırseverlerimizin de böyle işlere girişmelerini istiyoruz. Fen lisemizin ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"BORCUMUZU ÖDEMEK İSTEDİK"

Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ise, okul yaparak Çerkezköy'e olan borçlarını ödemek istediklerini belirterek, düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"Biz Çerkezköy'e borçluyuz. Biz Çerkezköy'e borcumuzu ödemek istiyoruz. Çerkezköy'ün daha birçok konuda ihtiyacının olduğunu da biliyoruz. Bu okulun ülkesine, ilçesine ve bölgesine faydalı olacak öğrencilerin yetişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyor ve hayırlı olmasını diliyorum."

Fen Lisesi’nin Yer Teslimi Yapıldı

Fen Lisesi’nin Yer Teslimi Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim