• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Fen Lisesi Çukurköy Mahallesi’ne Yapılacak

Fen Lisesi Çukurköy Mahallesi’ne Yapılacak
Kütahya'nın Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Çukurköy Mahallesi'ne yapılması planlanan fen lisesi için mahalle sakinleriyle bir araya gelerek...

Kütahya'nın Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Çukurköy Mahallesi'ne yapılması planlanan fen lisesi için mahalle sakinleriyle bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi.

Başkan Güler, Kütahya'nın en başarılı 2. lisesi olan Tavşanlı Fen Lisesi'nin eğitim öğretim açısından daha modern bir binada faaliyet yürütmesi ve bu başarılı lisenin Çukurköy'e kazandırılması için girişimde bulunduklarını söyledi.

Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısında karar alınacağını ve bu nedenle toplantıyı 3 gün ertelediklerini ifade eden Başkan Güler, "Yeni terminal binamızın arka tarafında bulunan Fen Lisesi Öğrenci Yurdunun inşaatı tamamlandı ve hizmet verme noktasına geldi. Geçtiğimiz yıllarda liselerin devlet hastanesi bölgesine toplanmasına ilişkin bir karar alınmıştı. Ancak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bu projeden vazgeçti. Biz ise bu projenin devam etmesi ve ihtiyaç duyulacak liselerin yapılması noktasında olumlu düşüncemizi devam ettiriyoruz. 2 okulumuzun okullar bölgesi diye adlandırdığımız alana yapılması için karar alındı. Belediye Başkanı olarak bu konuya sıcak bakmakla birlikte tüm okulların o bölgeye gideceğini düşünmüyorum. Örneğin Endüstri Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi gibi okullarımız mevcut bulundukları yerde eğitimlerine devam edecekler. Bu liselerden birinin de Fen Lisesi olduğunu söyleyebilirim. Fen Lisesi'nin Çukurköy'e kazandırılması, bu sayede mahallemizin cazibe merkezi haline gelmesi konusunda aldığımız prensip kararı var. Bu nedenle Belediye Meclisi toplantısından önce sizlerle bir araya gelmek istedim. Çukurköy eski Belediye binasına ve mevcut yeşil alana dokunmadan güreler ile halı sahanın olduğu bölgeye okulumuzu inşa etmeyi planlıyoruz. Sizlerin bu konudaki fikirleri bizim için çok önemli" dedi.

Başkan Güler, konuşmasının ardından salonu dolduran Çukurköy Mahallesi sakinlerinin fikirlerini alarak Fen Lisesinin öngörülen yerde inşaatı için oylama yaptı. Salondakilerin tamamına yakını Kütahya'nın en başarılı 2. okulunun mahallelerine yapılması için onay verdi. (EFE)

Fen Lisesi Çukurköy Mahallesi’ne Yapılacak

Fen Lisesi Çukurköy Mahallesi’ne Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim