• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Feminist Eyleme, Kadın Çevik Önlemi

Feminist Eyleme, Kadın Çevik Önlemi
Antalya'da bir grup kadın, Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında izinsiz yürümek istedi.

Antalya'da bir grup kadın, Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında izinsiz yürümek istedi. Kadınların eylemi için tedbir alanlar bu defa hemcinslerinden oluşan çevik kuvvet ekipleri oldu.

GÜVENLİ ALANA KARŞI ÇIKTILAR

Aralarında HDP'li kadınların da bulunduğu yaklaşık 300 kişilik kadın grubu Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında toplanarak yürüyüş yapmak istedi. Aydın Kanza Parkı içerisinde toplanacaklarını duyuran kadın grubu için emniyet güçleri güvenlik önlemi alarak parkın etrafını demir barikatlarla kapatıp park içerisinde eğitimli köpeklerle bomba araması yaptı. Park girişinde bir araya gelen bazı grup üyeleri arama yapılmasına karşı çıkıp park içerisine girmek istemedi ve toplanma noktalarını Beşşehitler Parkı olarak değiştirdi.

KADINLARA KARŞI, KADIN ÇEVİK KUVVET

Yeni toplanma yerinin Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısında olması nedeniyle olası bir duruma karşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önü bir TOMA ile korundu. Ayrıca parkın geçiş güzergahı üzerinde çevik kuvvet ekipleri TOMA ile önlem alıp hazırda bekledi. Çevik kuvvet ekiplerinin tamamının kadınlardan oluşması ise dikkat çekti.

Park içerisinde toplanan grup uzun süre bekleyip sloganlar attı. Yola çıkıp bir sürede oturma eylemi yapan gruba, yolu kapatmaya devam etmeleri halinde müdahale edileceği uyarısında bulunuldu. Grup içindeki bir kadın bir ara kadınlardan oluşan çevik kuvvet ekiplerinin karşısına geçerek Kadınlar Günü için düzenledikleri eyleme katılmaları için davet edip uzun süre ısrar etti. Ancak ekiplerden hiçbir yanıt alamayan kadın davetinden vazgeçti.

Grup üyeleri eylemlerine son verip dağılmaya başladıklarında slogan attıkları için emniyet güçleri ile kısa süreli bir tartışma yaşandı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Feminist Eyleme, Kadın Çevik Önlemi

Feminist Eyleme, Kadın Çevik Önlemi

Feminist Eyleme, Kadın Çevik Önlemi

Feminist Eyleme, Kadın Çevik Önlemi

Feminist Eyleme, Kadın Çevik Önlemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim