• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

FEM ve Anafen dershanelerine tabela engeli!

FEM ve Anafen dershanelerine tabela engeli!
FEM ve Anafen dershanelerinin tabelalarının sökülmesi tepki çekerken benzer bir tahammülsüzlüğe cemaatin bir başka kurumu olan Fatih Koleji de maruz kaldı.

LYS ve uluslararası olimpiyatlarda büyük başarı elde eden Fatih, bu gururu paylaşmak için afişler hazırladı. Ancak AK Partili Başakşehir Belediyesi, parası ödenen reklam afişlerini gece yarısı operasyonuyla kaldırttı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ni hedef alan sözleri üzerine AKP’li belediyelerde hukuksuz uygulamalar yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, FEM ve Anafen dershanelerinin Mecidiyeköy’deki tabelaları reklam vergilerini ödemelerine rağmen sökmüştü. Buna benzer bir tahammülsüzlük de İstanbul’un Başakşehir Belediyesi’nde yaşandı. AKP’li belediye, Fatih Koleji ’nin parası ödenen reklam panolarını gece yarısı operasyonuyla kaldırttı.

Zaman'da yer alan habere göre, LYS sınavı ile uluslararası yarışmalarda büyük başarı elde eden Fatih Koleji, bu gururu paylaşmak için panolara asılmak üzere afişler hazırlamıştı. Afişlerde ‘Olimpiyatların Fatihi, Ulusal ve uluslararası 526 madalya’, ‘LYS’de 9 Türkiye birincisi, 10 Türkiye ikincisi ve 10 Türkiye üçüncüsü’ şeklinde ifadeler yer alıyordu. MEDYA PANO Reklamcılık AŞ’nin Başakşehir’deki 3 farklı yerdeki reklam panoları, Fatih Koleji tarafından 1 Mart 2013 tarihinde bir yıllığına kiralandı. Fatih Koleji’nin panolarda yer almasından rahatsız olan Başakşehir Belediyesi’nin, şirkete baskı uygulayarak reklamların kaldırılmasını talep ettiği öğrenildi. Reklam şirketi yetkilileri, kolej idarecileri ile görüşerek aralarında yapılan sözleşmenin iptal edilmesini talep etti. Sözleşmenin iptal edilmemesi durumunda reklamları kaldırmak zorunda olduklarını açıklayan firma yetkilileri, olumsuz cevap alınca geçtiğimiz günlerde Fatih Koleji’ne ait reklam panolarını kaldırdı. Okul idarecileri ise bütün hukukî haklarını kullanacaklarını açıkladı.

117 TABELADAN İKİSİ DAHA İNDİRİLDİ, BİRİ ANAFEN’İN

FEM Dershanesi Mecidiyeköy Şubesi tabelalarının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı zabıta ekipleri tarafından bir gece yarısı operasyonuyla sökülmesinin ardından binada bulunan Anafen Dershanesi ve başka kuruluşlara ait tabelalar da indirildi. Zabıta ekipleri, gece saat 02.00 sularında binaya geldi. Önce itfaiye araçları ve getirtilen vinç, dershane önüne konuşlandı. Sonra tabelalar oksijen kaynak makinesiyle parçalanarak söküldü. İki tabela, daha sonra vinç yardımıyla belediyeye ait kamyonete yüklendi. Anafen Dershanesi avukatı Önder Yılmaz, konuyla ilgili hukuksuz bir yaptırımla karşı karşıya kaldıklarını, belediye yetkililerinin görevi kötüye kullanma, mala zarar verme ve müvekkile yönelik nefret suçlarını işlediğini söyledi.

Dershanenin Şube Müdürü Murat Dinç de kendilerine sehven dahi olsa hiçbir şekilde ne yazılı ne sözlü uyarıda bulunulmadığını kaydetti. Dinç, “Kaldırılacak olan kaçak bir yapı bile olsa önceden tebligat yapılır. Kaldı ki (İBB Başkanı) Kadir Topbaş bile ‘Bir tebligat yapılması gerekirdi’ dedi. Biz bunu zabıtaya hatırlattık, ama sökmeye devam ettiler.” ifadelerini kullandı. Tabelaların kaldırılmasını görevi kötüye kullanma olarak gördüklerini söyleyen Dinç, şöyle devam etti: “Bu tabelaların vergisini yıllardır ödüyoruz. Madem yönetmeliğe aykırıydı kimseye astırmasalardı. Sonuçta oradan bir vergi geliri var diye kimse sesini çıkarmadı?”

Tabelası sökülen Prestige English Dil kursunun yöneticisi Burcu Uygur da “Biz tabela vergilerimizi bile çok öncesinde yatırmıştık. Zamanı gelmemiş vergiyi bile ödedik. Madem yasaktı, vergisini niye aldınız?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İBB yetkilileri, söz konusu tabela söküm işlemini Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği’ne göre yaptıklarını savunuyor. Ancak söz konusu yönetmelikte ara katlara ve çatılara tabela asılamayacağı belirtilmesine rağmen sadece FEM ve Anafen’in yer aldığı meydana bakan 117 işyerine ait tabela bulunuyor. Bu tabelalar arasında AKP Şişli İlçe Başkanlığı’nın tabelası da yer alıyor. Kanunu uyguladıklarını söyleyen yetkililerin aynı hassasiyeti parti binası için de gösterip göstermeyecekleri merak konusu oldu. AKP Şişli İlçe Başkanı Şerif Sezgin ise tabela sökülmesi ile ilgili kendilerine bir talep gelirse gereğini yapacaklarını söyledi. “Tabela kaldırımıyla ilgili şu anda bize gelen bir talep yok.” diyen Sezgin, AKP Şişli İlçe Başkanlığı tabelasının, ruhsatının olup olmadığını bilmediğini dile getirdi.
 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim