• BIST 89.809
  • Altın 145,306
  • Dolar 3,6167
  • Euro 3,9083
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 9 °C

Fazla karbonhidrat ve kırmızı et depresyon nedeni

Fazla kırmızı et ve karbonhidratla beslenen kadınlarda depresyona daha sık rastlandığı ortaya çıktı.
Harvard Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, fazla kırmızı et ile cips, makarna ve ekmek gibi karbonhidratlı yiyecekler tüketen kadınlarda depresyona rastlanma oranının yaklaşık yüzde 41 fazla olduğunu gösterdi.
 
ARAŞTIRMA 12 YIL SÜRDÜ
 
Bilim adamlarının 12 yıl süren araştırmasına depresyon geçmişi olmayan 43 bin kadın katıldı. Kırmızı et ve karbonhidratı fazla tüketenlerde depresyona daha sık rastlandığı, zeytinyağı, kahve, şarap ve balık yeme alışkanlığı olanlarda ise bu oranın daha az olduğu görüldü.
 
Ancak bilim adamları, kırmızı et ve karbonhidratın mı depresyona yol açtığını yoksa depresyondakilerin mi bu tür yiyecekleri fazla tükettiğinin henüz kesinleşmediğini belirtti. Araştırmanın sonuçları "Medical Daily" dergisinde yayımlandı.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim