• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Fazla Hırkanız Yok Mu" Yardım Kampanyasına Büyük Destek

Fazla Hırkanız Yok Mu" Yardım Kampanyasına Büyük Destek
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gaziantep İl Müftülüğü ve Büyükşehir Yardım Gönüllüleri...

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gaziantep İl Müftülüğü ve Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen "Fazla Hırkanız Yok mu" isimli yardım kampanyasında toplanan yaklaşık 7 bin parça kıyafet, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneğine teslim edildi.

GTB tarafından organize edilen, Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gaziantep İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi Yardım Gönüllüleri Derneği tarafından desteklenen "Fazla Hırkanız Var mı" Yardım Kampanyasının ilk etabında toplanan kıyafetler ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneğinde düzenlenen dağıtım törenine, GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Durdu Yetkinşekerci, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Hamza Bayram, Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Oya Hengirmen ve GTB Meclis üyeleri katıldı. GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, törende yaptığı konuşmada barış, sevgi ve hoşgörü şehri Gaziantep'in farkındalığını bu yardım kampanyasıyla bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Yardıma muhtaç ve sokakta yaşayan insanlara yönelik, "Fazla Hırkanız Var mı?" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına beklentilerin üzerinde bir destek sağlandığını kaydeden Tiryakioğlu, toplanan tüm yeni ve kullanılabilir vaziyetteki kıyafetlerin ihtiyaç sahibi ailelere bugün itibariyle dağıtımının gerçekleştirilmeye başlandığını söyledi. Kampanyanın nasıl başladığı konusunda da bilgi veren Tiryakioğlu, "Fazla Hırkanız varmı" isimli yardım kampanyasının gerçekten bu kadar ilgi göreceğini açıkça beklemiyorduk. Çok spontane gelişen bir olay oldu. İl Müftümüz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüzle birlikte bu kampanyayı başlatmaya karar verdik. Konuyu ilk önce borsamız meclisinde görüştük ardından da Gaziantep ve tüm Türkiye'den katılım sağlanması için çalışmalar başlattık. Gaziantep'imizin bu kadar duyarlılık göstermesi bizleri daha da duygulandırdı. Herkes gönüllü olarak bu kampanyaya destek vermeye çalıştı. Hatta bazı şirketler başka şehirlerdeki lokasyonlarından bu kampanyaya destek sağladılar.Projenin başında giyilebilir ve yeni elbiseler demiştik, eskiden daha çok yeni kıyafetler geldi.Zaten eski olanlarda yeni veya gibi birkaç kez giyilmiş elbiselerdi. İnşallah bundan sonra da bu projelerimiz devam edecek. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. Yardımda bulunmak isteyenler evlerindeki giyilmemiş veya yeni kıyafetlerini koliye, çuvala veya poşete koyduktan borsamızı aramaları yeterli. Biz tüm bu yardımları gerekirse o vatandaşlarımızın evinden alacağız" dedi.

GÜZEL BİR PROJE OLDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Durdu Yetkinşekerci ise yaptığı konuşmada, kampanyanın bu kadar ilgi ve destek göreceğini tahmin etmediklerini belirterek, "Ben her şeyden önce bu kampanyaya gönülden destek verenlere teşekkür etmek istiyorum. İlginin bu kadar yoğun olacağını beklemiyorduk. Bugün itibariyle 7 bine yakın farklı giyilebilir ve yeni kıyafet yardımı gelmiş durumda. Bu kısa süre için oldukça sevindirici bir rakam. Bu kampanyaya sanayicilerimiz ve üreticilerimizde destek sağlayarak sahiplendiler. Biz bu projeyi, proje ortaklarımızla birlikte daha da büyütüp geliştirmek istiyoruz. Gaziantep'in zaten ortak bir yapısı ve anlayışı var. Bütün projelerimizi ve çalışmalarımızı hep birlikte ortak akılla yapıyoruz. Buda zaten Gaziantep'in en büyük farkı. Duyarlılık gösterip bugün yardıma muhtaç ailelerimizin ve çocuklarımızın sevinmesine vesile olan, kampanyada emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum "

Tören sonrası toplanan giysiler yardıma muhtaç ailelere ve çocuklara dağıtıldı.

Fazla Hırkanız Yok Mu" Yardım Kampanyasına Büyük Destek

Fazla Hırkanız Yok Mu" Yardım Kampanyasına Büyük Destek

Fazla Hırkanız Yok Mu" Yardım Kampanyasına Büyük Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim