• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Fazıl Türk: 4 yıl neyi beklediniz?

Fazıl Türk: 4 yıl neyi beklediniz?
Mersin merkez Akdeniz Belediye Belediye Eş Başkanı M. Fazıl Türk, kendisine ve çalışanlarına yönelik son dönemdeki operasyon ve gözaltılara tepki gösterdi.

Mersin merkez Akdeniz Belediye Belediye Eş Başkanı M. Fazıl Türk, kendisine ve çalışanlarına yönelik son dönemdeki operasyon ve gözaltılara tepki gösterdi. Türk, "Madem ortada suç vardı, suç örgütü vardı, neden 4 yıl beklediniz? Ben 2014 yılı yerel seçimlerine katılıp yeniden seçildim, bu kadar zaman neden beklediniz?" diye sordu.

Geçen Cuma günü ihaleye fesat karıştığı iddiasıyla belediyesi çalışanı 25 kişi ile birlikte gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Akdeniz Belediye Belediye Eş Başkanı M. Fazıl Türk, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve HDP İl Eş Başkanı Selman Günbat ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) basın toplantısı düzenledi.

Geçen Kasım ayı içinde Mersin TEM Şubesi tarafından yapılan bir operasyonda toplam 11 kişi gözaltına alındıklarını hatırlatan Türk, "Gözaltına alınma gerekçemiz, 2011 yılında açılan bir dosyadan açılan bir dava idi. Bu dosyada belediye olarak PKK/KCK'ye para transferi yaptığımız iddia ediliyordu. Mahkeme bütün arkadaşlarımı ve beni tahliye etti. Fakat aradan 20 gün geçtikten sonra, yine 2011 tarihli aynı dosyanın içeriği-vasfı değiştirilerek, bu kez "Suç örgütü kurma, ihalelere fesat karıştırma, ihalelerde yolsuzluk" gibi saçma iddialarla, belediye birim müdürlerim ve çalışanlarımla birlikte geçen Cuma sabahı KOM Şube polisleri tarafından evlerimizden gözaltına alındık." şeklinde konuştu.

Akdeniz Belediyesi'nin tüm ihalelerinin devletin ve Kamu İhale Kurumu'nun gözetiminde, basına ve kamuoyuna açık, şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini anlatan Türk, şunları söyledi: "Yakın geçmişte, basına da yansıyan müfettişlerin denetleme raporları incelendiğinde, yolsuzlukların ve vurgunların, hangi siyasi partiye ait belediyelerde yoğunlaştığı görülecektir. Akdeniz Belediyemizde, yılın 300 günü Sayıştay ve Mülkiye müfettişleri denetim için bulunmakta, belediyemizin bütün ihale dosyalarını, iş ve işlem raporlarını tek tek teftiş etmektedirler."

"MÜFETTİŞLER BİZE TEŞEKKÜR ETTİ"

Belediyeyi teftiş eden müfettişlerin, belediyenin ihale dosyalarında bugüne dek suç teşkil edecek yanlış veya eksik bulamadıkları gibi kendilerine de teşekkür ederek belediyeden ayrıldığını anlatan Başkan Türk, "Açıktır ki mevcut siyasal iktidar, adli mekanizma tarafından kendisine yönelen her türlü suçlama karşısında yaygaralar koparırken, kendisinin muhaliflerine yönelik yürütülen bu tür operasyonları ise kullanmaya devam etmektedir." dedi.

Dosyaların 4 yıl sonra yeniden raftan indirilmesine tepki gösteren Türk, şöyle devam etti: "Madem ortada suç vardı, suç örgütü vardı... Neden 4 yıl beklediniz? Ben 2014 yılı yerel seçimlerine katılıp yeniden seçildim, bu kadar zaman neden beklediniz? Açıktır ki sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölge illerinin; tanklar, zırhlı araçlar, helikopterler ve on binlerce asker, polis ve özel timle abluka altına alınarak masum insanların acımasızca katledildiği bu günlerde, belediyelerimiz ve seçilmişlerimiz de siyasi algı ve yıpratma operasyonuyla karşı karşıyadır."

SORUŞTURMANIN KONUSU 9 İHALE

Daha 3 hafta önce TEM şubesi tarafından Akdeniz Belediyesi'ne yapılan siyasi algı operasyonunun, bu kez KOM Şubesi tarafından tekrarlandığını ifade eden Başkan Türk, "Akdeniz Belediyesi ile Mersin Adliye binası yan yana, birbirine birkaç adım mesafededir. Camdan çıkıp sesle, sesi bana gelir. Buna rağmen, halkın iradesini temsil eden seçilmiş bir belediye eş başkanı ile belediyemizin birim yetkilileri ve çalışanları, sabahın 6'sında operasyonla evlerinden alınıyor. 2011 tarihli aynı dosyanın vasfını değiştirerek bizleri tekrar gözaltına aldılar. Bilinmelidir ki bu dosyada, bir önceki dosyadan farklı, yeni bir delil de yoktur. Son yapılan soruşturmanın konusu olan 9 ihale var. Söz konusu ihale dosyaları, 2011-2013-2014 ve en son 2 ay önce İçişleri Bakanlığı tarafından özel olarak görevlendirilen Mülkiye müfettişi tarafından denetlenmiştir. Sonrasında ise Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan bir bilirkişi heyetince de dosyalar inceletilmiştir. Bu heyet de ihale dosyalarında suç teşkil edecek hiçbir eksik tespit edememiştir." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim