• BIST 9530.47
  • Altın 2484.901
  • Dolar 32.5016
  • Euro 34.8472
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

“Fatura sağlık çalışanlarına çıktı”

“Fatura sağlık çalışanlarına çıktı”
Sivas'ta Devlet Hastanesi ile Numune Hastanesinin birleşmesinde mağdur olan sağlık çalışanları protesto etti.

Sivas'ta Devlet Hastanesi ile Numune Hastanesinin birleşmesinde mağdur olan sağlık çalışanları protesto etti. Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Kürşad Öksüm, "Altyapısı oluşturulmadan, fiziki ve insan kaynakları yeterince değerlendirilmeden yapılan bu birleştirme nedeniyle Sivaslılar başka şehirlere tedaviye gitmek zorunda kalacak hatta ve hatta hastanede çalışan sağlık çalışanları ve hekim kadrosu da emeklerinin karşılığını alacakları başka şehirlere tayin isteyeceklerdir." diye konuştu.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Kürşad Öksüm, Yeni Hastane önünde toplanan sağlık çalışanları adına yaptığı açıklamada, Türk Sağlık-Sen olarak Sivas Devlet Hastanesi ile Numune Hastanesinin birleştirilmesinin Sivas'a, Sivaslıya ve sağlık çalışanlarına fayda yerine zarar getireceğini, bu yanlıştan dönülmesi için defalarca uyardıklarını belirtti. Öksüm, şöyle devam etti: "Fakat "biz yaptık oldu" mantığı ile hareket edenler bu iyi niyetli uyarılara kulaklarını tıkamışlar ve gözlerini kapatmışlardı. Bugün ise bu birleştirmenin faturasının ilk olarak sağlık çalışanlarına çıktığını görüyoruz. Hastaneler birleştirilmeden önce Numune Hastanesi yoğun bakımda görev yapanlar 450-550 arası ek ödeme alıyorlardı. Sivas Devlet Hastanesinde ise 1 Aralıktan önce 400-500 TL ek ödeme ücreti alınıyordu. 1 Aralık'tan sonra hastaneler birleştirilmesine rağmen alınan ek ödeme ücretleri 50-150 TL'ye kadar düştü. Neredeyse riskli birimde görev yapmayanların sabit ek ödemeye mahkum edildiği bir düzene dönüştü. Numune Hastanesi yeni binasına geçtiğinden beri 3 aydır sabit ek ödeme dışında herhangi bir ücret verilmedi. Kısacası bu birleştirmenin ilk mağdurları sağlık çalışanları yani hemşire, sağlık memuru, memur ve doktorlarımız oldu. Emekleri, alın terleri ellerinden alındı. Sağlık çalışanlarının iş yükü sürekli artarken ne hikmetse ek ödemelerin ciddi oranda düşerek sıfır noktasına ulaşması son derece manidardır."

"EYLEMLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK"

"Birleştirmenin acı reçetesinin sağlık çalışanlarına yüklendiğini görmekteyiz. Bunu da kabul etmemiz asla mümkün değildir. Buna asla rıza göstermeyeceğiz. Buradan yetkililere duyuruyoruz eylemlerimiz artarak devam edecektir" diyen Öksüm, şunları söyledi: "Bunun sorumlusu ve vebalini ödemesi gerekenler bu parlak fikrin sahibi olan siyasetçiler ve idarecilerdir. Yaptığımız uyarılara rağmen dediğimiz dedik diyenlerdir.Böyle düşünenler çalışanın ekmeğine de göz dikmişler ve zor şartlara rağmen özverili bir hizmet sunan sağlık çalışanlarını mağdur etmişlerdir."

"HEKİMLER BAŞKA ŞEHİRLERE TAYİN İSTEYECEK"

"Altyapısı oluşturulmadan, fiziki ve insan kaynakları yeterince değerlendirilmeden yapılan bu birleştirme nedeniyle Sivaslılar başka şehirlere tedaviye gitmek zorunda kalacak hatta ve hatta hastanede çalışan sağlık çalışanları ve hekim kadrosu da emeklerinin karşılığını alacakları başka şehirlere tayin isteyeceklerdir" ifadesini kullanan Şube Başkanı Öksüm, şunları kaydetti: "Bu nedenle tüm Sivas bu zararın neresinden dönülürse kardır olarak düşünmeli ve harekete geçmelidir. Biz Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda tepkimizi bugün bu açıklama ile gösteriyoruz ilerleyen günlerde her platformda bunları söylemeye ve çalışanın hakkını savunmaya, Sivas'a sahip çıkmak adına bu yanlıştan vazgeçilmesi için çalışmalar yapmaya da devam edeceğiz. Bu haklı mücadelemizi başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm Sivaslılardan da destek bekliyoruz."

Sağlık çalışanları taşıdıkları dövizlerle hastanelerin birleşmesinde mağdur olduklarını dile getirdi.

“Fatura sağlık çalışanlarına çıktı”

“Fatura sağlık çalışanlarına çıktı”

“Fatura sağlık çalışanlarına çıktı”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim