• BIST 9530.47
  • Altın 2484.848
  • Dolar 32.5195
  • Euro 34.8601
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Fatso’dan Fındık Eleştirisi

Fatso’dan Fındık Eleştirisi
Ordu'nun Fatsa İlçe Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, fındığın 20 TL olacağını söyleyenlerin bugün caddede dolaşamadığını...

Ordu'nun Fatsa İlçe Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, fındığın 20 TL olacağını söyleyenlerin bugün caddede dolaşamadığını söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tayfun Karataş "Ben fındığın uzmanı bir insan değilim. Bunu bilen biri olsam zaten malımı mülkümü satar fındık alımına başlarım. Kimse fındığın ineceğini veya çıkacağını söyleyemez. Söylerse yalan konuşur. Fındığın 20 TL olacağını söyleyenler bu gün caddede dolaşamıyor. Hava şartları fındık üretimini ve fiyatını etkilediğine göre kimse bu konuda olmayan fiyatları söyleyemez. 2014 yılında don oluncaya kadar 6 TL olan fındık, dondan sonra 10 TL'ye çıktı. Bu tamamen Rabbimin takdiri ilahisidir. Allah'ın işine karışılmaz. Hiç kimsenin topa girmesine gerek yok. O yüzden fiyat açıklayıp da kendini kahraman ilan etmeye çalışmak doğru bir yaklaşım değildir. Bunu yapanlar bak şimdi caddede gezemiyorlar. Vatandaşın emeğine, üreticinin alın terine mal olan bir ürün için, kulağa hoş gelenleri söyleyip insanları hayal kırıklığına uğratmak hakka girmektir. Allah da bunun hesabını bir gün sorar" dedi.

Karataş sözlerine şöyle devam etti: "Fındık için kesinlikle bir emniyet supabına ihtiyaç vardır. Ben bunu defalarca söyledim. Bu anlamda fındığın iki sahibi var. Bunun biri ziraat odası, diğeri borsa. Ziraat odasının amacı ürünün rekolte bazında takibini yapmakla birlikte kalitesini artırmak, borsanın amacıysa pazar bulunmasını sağlamaktır. Fakat bu iki odanın dışında üçüncü şahıslar ya da kurumlar bu noktada bilgi paylaşmaya ve söz sahibi olmaya yetkili değildir. Bunu açık yüreklilikle söylemek lazım. Ayrıca farklı farklı konuşmamak lazım. Sadece sözünü ettiğim bu iki kurum konuşabilir. Çünkü biri üreticinin, diğeri sanayicinin temsilcisidir. Buna rağmen çok kişi konuşuyor. Doğru birdir, iki değil. Ama diyelim ki rekolte konusunda Ünye, Fatsa farklı konuşuyor, Ordu daha farklı konuşuyor. Bu kavram kargaşası ve bilgi kirliliği ortaya çıkınca da fiyat düşüyor. Fındığın 20 TL ya da 22 TL olacağını söyleyenler tamamen insanları kandırıyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim