• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Fatsa’ya Bu Yaz 10 Milyonluk Doğalgaz Yatırımı

Fatsa’ya Bu Yaz 10 Milyonluk Doğalgaz Yatırımı
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa ilçesinde bu yaz sezonunda 10 milyon liralık bir yatırımla 50 kilometrelik doğalgaz hattı döşeme çalışmasının...

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa ilçesinde bu yaz sezonunda 10 milyon liralık bir yatırımla 50 kilometrelik doğalgaz hattı döşeme çalışmasının yapılacağını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanı Mehmet Dikici, OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun, Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Doğan Gürler ve Aksa Doğalgaz Ordu İl Müdürü Tufan Duman, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ı ziyaret ederek durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıda Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Fen İşleri Müdürü Hüsne Şerbetçi ve Fen İşleri Şefi Ayhan Uslu da hazır bulundu.

"BU YAZ 50 KİLOMETRELİK BİR YATIRIM PLANLIYORUZ"

Ziyarette ilk açıklamayı yapan Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Doğan Gürler yaptığı açıklamada, "2016 yılı başında biz Fatsa'ya gaz arzı sağladık. 2016 yılında da şebekemizi genişletmeye çalışacağız. Bu seneki yatırım programımızda da yaklaşık bina bağlantı hatları ile beraber 50 kilometrelik bir yatırım planlıyoruz. Bu yatırımlarla beraber Evkaf ve Dolunay Mahallelerinde eksik kalan yatırımların tamamlanması Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nin tamamına doğalgazın ulaşmasını hedefliyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımız şu anda devam ediyor" dedi.

"26 MİLYONLUK DOĞALGAZ YATIRIMININ 10 MİLYONU FATSA İLÇEMİZE OLACAK"

OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun ise yaptığı açıklamada, "Altınordu, Ünye ve Fatsa'da doğalgaz çalışmalarının ivme kazanması anlamında Büyükşehir Belediye Başkanımızın tarafımıza talimatları oldu. Bu talimat üzerine biz 2014 yılında hiç hız kesmeden yatırımlara devam edildi. Altınordu'nun yüzde 85'ine yakını bitti. Bu sene 2016 yılında 26 milyonluk yatırımı Aksa Doğalgaz'a kabul ettirdik. 26 milyonluk doğalgaz yatırımı Aksa Doğalgaz'ın CEO'su tarafından deklare edildi. 26 milyonluk yatırım içerisinde Fatsa ilçemize 10 milyonluk yatırım olacaktır. Bizim hedefimiz 2017 sonu itibariyle Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçemizde doğalgaz yatırımının tamamını bitirmek" diye konuştu.

Ziyarette son açıklamayı yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise önemli bir gün yaşadıklarını belirterek, "Ortak bir çalışmayla inşallah Fatsa'da doğalgaz bu sene çok daha hızlı bir şekilde devam edecek. Daha önce Dolunay Mahallemize kadar doğalgaz gelmişti, bir takım alt yapı çalışmaları yapılmıştı ve geçen sene Kasım ayı itibariyle doğalgaz abonesi yapılmaya başlanmıştı. Yani şu anda Fatsa'da Dolunay ve Evkaf Mahallelerinde biz abone yapıyoruz, burada kullananlar var. Bu sene buralarda çok daha fazla abone sayısına ulaşacağız. İnsanlar kömürünü almadan doğalgaz abonesi olabilecekler. İnşallah Dolunay Mahallesi'nde bu çalışmalar devam ederken şehrin doğu yakasında bu çalışmaları herkes bekliyor, biz de bekliyoruz. Bu sebeple bu sene yoğunluğu şehir merkezine de veriyoruz. Sayın genel müdürümüzün ifade ettiği gibi 2017 yılı sonunda Fatsa'nın imar bölgesinin tamamında doğalgazı ulaştırmak hedefimiz ama bunun önceliği bu sene şehir merkezi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi var. Bu çalışma kısmen Sakarya ve Dumlupınar Mahallelerinin merkezideki alanlarını da teşkil ediyor. Çalışmalar şu anda hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu sene vatandaşlarımıza şunu söyleyebiliriz: Şehir merkezinde doğalgaz çalışmaları merkezde bu sene tamamlanacak ve inşallah vatandaşlar abone olabilecek seviye gelecek. Bir yandan da Reşadiye Caddesi üzerinden Kurtuluş Mahallemizin sonuna kadar da hat çalışması devam edecek" şeklinde konuştu.

"2017 YILINDA ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZE DE DOĞALGAZ ULAŞTIRMIŞ OLACAĞIZ"

Başkan Anlayan şöyle devam etti: "İnşallah bu vesileyle 2017 yılında Organize Sanayi Bölgemizde de doğalgaz ulaştırmış olacağız çünkü şu anda Organize Sanayi Bölgemizde taşıma ile 11 milyon metreküplük doğalgaz sarfiyatı var. Bu vesileyle bu sıkıntıyı da açmış olacağız. Vatandaşlarımıza bu müjdeyi verirken şu hassasiyeti ve anlayışı da bekliyoruz. Herkes hizmetin kapısına gelmeyi bekliyor ama bana dokunmadan bana bir sıkıntı vermeden yatırımın kapısına gelmesini bekliyor ama bu yatırımlar alt yapı yatırımları olduğu için kazmadan dökmeden kırmadan bu işi yapamıyorsunuz. Bu vesile ile her caddemiz kazılacak her sokağımız kazılacak biz bütün ekip ile beraber Büyükşehir Belediyesi ve kendi ekibimiz ile beraber şu hassasiyeti firma ile paylaşıyoruz. Çalışmalar yapılırken beklenilmeyecek kazı işlemi yapılacak ama arkasından hemen kapatılacak. Biz bunun mutlak takipçisi olacağız. Bu yüzden vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz çünkü biz artık iş çok uzadı bir an önce bitirmek istiyoruz daha kısa sürede daha fazla sıkıntıya yaşayalım ama hizmeti bir an önce alalım istiyoruz. Bu vesileyle Mustafa Kemalpaşa Mahallemizde yoğun bir çalışma bu sene görülecek inşallah çalışmalar bittiğinde doğalgazı yaktığımızda bu sıkıntılara değdi diyeceğiz."

Başkan Anlayan sözlerini şöyle tamamladı: "Bunun 35 kilometresi ana hat, 15 kilometresi de bina bağlantısı olmak üzere 50 kilometrelik doğalgaz çalışması Fatsa ilçe merkezimizde yapılacak. Bu bakımdan vatandaşlarımızın bu yoğunluğu anlaması lazım. O yüzden kaybettiğimiz zamanı telafi etmek istiyoruz. Vatandaşlarımız kısmen belki mağdur olacaklar ama bizler de daha kontrollü çalışarak takipçisi olacağız. Amacımız kimseyi mağdur etmek değil, bir an önce bu yatırımı hayata geçirmek. Bu da yaklaşık 10 milyon lira değerinde bir yatırım olacak. Bu sene 10 milyon liralık yatırım Fatsa merkezimizde hayata geçecek."

Fatsa’ya Bu Yaz 10 Milyonluk Doğalgaz Yatırımı

Fatsa’ya Bu Yaz 10 Milyonluk Doğalgaz Yatırımı

Fatsa’ya Bu Yaz 10 Milyonluk Doğalgaz Yatırımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim