• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Fatsalı Gençler Okuyor

Fatsalı Gençler Okuyor
Ordu'nun Fatsa İlçe Kaymakamlığı himayesinde oluşturulan projeyle ilçe genelindeki ortaokul ve liselerde 6 ay sürecek kitap okuma seferberliği başlatıldı.

Ordu'nun Fatsa İlçe Kaymakamlığı himayesinde oluşturulan projeyle ilçe genelindeki ortaokul ve liselerde 6 ay sürecek kitap okuma seferberliği başlatıldı.

Projenin, Fatsa ilçesindeki ortaokul 5, 6, 7. sınıflar ile lise 9, 10, 11. sınıflar arasında öğretim gören öğrencilerin dikkatlerini kitaba çekmek, kitap okumaya olan ilgiyi artırmak, öğrencinin okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla düzenlendiği bildirildi.

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı himayesinde gerçekleşen bu proje Edebiyat Öğretmenleri Hayati Türkmen, Ali Bektaş ve Türkçe Öğretmeni Elif Güngör tarafından yürütülecek.

Proje sorumlularından Edebiyat Öğretmeni Ali Bektaş yaptığı açıklamada, "Projeye katılım üst seviyede gerçekleşti. Ortaokullar düzeyinde 1978 öğrenci, lise düzeyinde 1881 öğrenci olmak üzere toplamda 3859 öğrenci projeye başvurmuştur. Başvurularla birlikte 6 ay sürecek olan okuma süreci başladı. Mayıs ayı sonunda yapılacak olan değerlendirme sonucunda öğrencilere ödülleri verilecek. Bu proje ödülleri ile de dikkat çekmektedir. Birçok ulusal projede bile göremediğimiz ödüller verilecek olması projeye olan ilgiyi artırdı. Proje kapsamında toplamda 18 adet dizüstü bilgisayar ödül olarak verilecek" dedi.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı ise, "Amacımız Fatsa'da değer yetiştirmek. Bu projemizin yıllarca devam etmesini istiyorum. 100 temel eser var. Bu kitaplar içinde en çok kitap okuyan 18 kişiye bilgisayar vereceğiz. Denetimleri görevli öğretmenler yapacak. 2016 yılı Mayıs ayında ödülleri öğrencilere vereceğiz. Projemize başladık ve katılım çok güzel oldu. 3859 öğrencimizin bu projeye katıldığını söylemek istiyorum. Bu öğrencilerimiz arasında yarışma başladı ve Mayıs ayında sonuçlanacak. Bu katılım sayısı gerçekten bizleri çok memnun ediyor. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz ortalama 20 ile 30 arasında kitap okuyor. Bakıldığı zaman Türkiye genelinde böyle bir kitap okuma sayısı yok" diye konuştu.

Ayrıca değerlendirme süreci sonrası Fatsa Kaymakamlığı tarafından özel bir ödül töreni düzenleneceği ifade edildi.

Fatsalı Gençler Okuyor

Fatsalı Gençler Okuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim