• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Fatsa’da şehitleri anma programı

Fatsa’da şehitleri anma programı
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Şehitlere ölü demeyin, onları kesinlikle ölü olarak sanmayın. Allah katında rızklandırıldılar....

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Şehitlere ölü demeyin, onları kesinlikle ölü olarak sanmayın. Allah katında rızklandırıldılar. Şehitliğin tarifi budur" dedi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Din Görevlileri Derneği tarafından düzenlenen "18 Mart Çanakkale Şehitleri ve Tüm Şehitleri Anma Programı" Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti. Programa; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam, Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başladı. Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Sakın Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin. Onlar diridir, fakat sizler hissedemezsiniz. Ayette yazan, kesinlikle şehitlere ölü demeyin, onları kesinlikle ölü olarak sanmayın. Allah katında rızklandırıldılar. Şehitliğin tarifi budur. İnsanlık açısından düşünüldüğünde şehitler ölümsüzleşen insanlardır. Aslında insanın ölümsüzü yoktur fakat Rabbimiz onlara öyle bir makam lütuf ediyor ki, şehitler artık ölümsüzleşiyor. Tam 1 asır önce Çanakkale'de şehit olan, hatta daha geri gitmek gerekirse hakla batılın mücadelesinden bu yana hakkın yanında durup da Rabbinin rızası için şehit olan bütün insanları biz minnetle anıyoruz. Minnetin de ötesinde onların bizlere ihtiyacı yoktur. Ansak ne olur anmasak ne olur. Onlar alabilecekleri en üst makama peygamberlikten sonra erişmişlerdir. Sadece bizlerin onlardan alabileceklerimiz var. Adam gibi ölmeyi, ölümsüzleşmeyi, değer uğruna nelerin verilebileceğini, nerede nasıl durulmasını gerektiğini bize gösterdiler" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın konuşmasının ardından program, din görevlilerinin şehitler için yaptığı dua ile son buldu.

Fatsa’da şehitleri anma programı

Fatsa’da şehitleri anma programı

Fatsa’da şehitleri anma programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim