• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Fatsa’da İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı

Fatsa’da İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı
Ordu'nun Fatsa ilçesinde genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetlerde toplumun katılımını ve desteğini sağlamak, güvenliğine ilişkin sorunları...

Ordu'nun Fatsa ilçesinde genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetlerde toplumun katılımını ve desteğini sağlamak, güvenliğine ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek amacıyla düzenlenen İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Belediye Spor Kompleksi'nde gerçekleşti.

Toplantıya Kaymakam Mehmet Yapıcı, Garnizon Komutanı Salih Gödek, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İ. Etem Öztürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve apartman site yöneticileri katıldı. Toplantı Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Komiser Mehmet Bayram'ın 2014 ve 2015 yılı verilerini sunumuyla başladı. Daha sonra toplantıya katılanlardan görüş alındı.

"EVDEN ÇIKARKEN KAPIYI SADECE ÇEKMEYİN, KİLİTLEYİN"

Toplantının son bölümünde bir konuşma yapan Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, bu güvenlik toplantısının senede 2 kere öngörülen bir toplantı olduğunu belirterek, "Bu toplantılar ne kadar geniş katılımlı olursa bizim görevimizi ne kadar daha kolay yapacağımız aşikârdır. Fatsa'nın suç kapasitesi aylık 200. Her sene bu rakam böyle gidiyor, yalnız suçların karakteristik özellikleri üç aşağı beş yukarı değişik olabiliyor. Mesela bu senede Mart ayı itibariyle suç oranı 600. Üç ayın sonunda bu suçların karakteristik özelliklerine baktığımız zaman önlenebilir suçlar mıdır? Evet, çoğu önlenebilir suçlardır. Biraz eğitimle, biraz duyarlılıkla biraz sorumluluk bilincinin geliştirilmesi ile beraber bu suçları önleyebiliriz. Son dönemlerde özellikle Dolunay Mahallesi, Evkaf Mahallesi ve Ayazlı Mahallesi civarında evden hırsızlık olayları meydana geliyor. Bu olayların karakteristik özelliklerine baktığımız zaman bu evlerde apartmanlarda kimse kimseyi tanımıyor. Hırsızlığı yapan şahıslar apartmanları tek tek dolaşıyorlar, boş ev var mı yok mu diye kontrol ediyorlar. Kapıyı açan şahıslara isim soruyorlar "burada var mı yok mu" diye. Kapıyı açan kişi genelde "tanımıyorum" diyor. Gelen kişiler çok şüphe arz etmiyorlar yanında çocuk oluyor kendilerine normalmiş gibi göstererek herhangi bir şüpheye mahal vermiyorlar. Kapının üzerine çekilip çıkılan evlere çok kolay bir şekilde giriyorlar, kilitlenmeden çıkılan evlere çok rahat giriyorlar kapıyı 2 saniyede açıyorlar ve içeride hiçbir yeri dağıtmadan elleriyle koymuş gibi özellikle ziynet eşyalarını alarak gidiyorlar. Bu olay bu bölgede son bir hafta içerisinde 6 defa oldu. Bu yerler sabah karı kocanın evden çıkıp akşam geç saatlere kadar evin boş kaldığı yerler. Bu hırsızlar kapısı çekilen ve tam olarak kilitlenen evlere giremiyorlar. Bir de dolandırıcılık olayı var. Dolandırıcılık konusunda biz ne kadar tedbir aldıysak onlarda o kadar tedbir alıyorlar yöntemlerini çeşitlendiriyorlar. Ben her halükarda dolandırıcılık konusunda vatandaşlarımızdan 155 Nolu hattımızı aramalarını rica ediyorum. Geçen gün bir yerden bir aracın kaldırılması için arkadaşlarımız aracın sahibini arıyor emniyete gel diye, karşıdaki kişi siz dolandırıcısınız diyor ve tepkili bir şekilde telefonu kapatıyor. Yani gerçek polislere böyle tepki veriliyor dolandırıcıların ise ne söylerse yapılıyor. Dolandırıcılık olayına maruz kalanlar genellikle emekli ve yaşlı vatandaşlarımız. Bir diğer önemli konuda aile içi şiddet konusu. Bu aile içi şiddet konusu ayrı bir eğitim gerektiriyor. Bu eğitimi de toplum olarak bir şekilde yapmamız gerekiyor. Her gün her hafta üç dört tane aile içi şiddet vakası ile karşılaşıyoruz. Bunların genelinde baktığımız zaman tabi gurbet olayı var, evden uzaklaşma var, alkol var, kumar var bu tür alışkanlıklar ailenin durumunu olumsuz etkiliyor" dedi.

"FATSA DOĞU KARADENİZ'E AÇILAN KAPI"

Toplantıda son konuşmayı yapan Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı ise Fatsa ilçemizin güvenli bir ilçe olduğunu ifade ederek, "Fatsa aslında doğu Karadeniz'e açılan bir kapı. Belki de Türkiye'nin en güvenli ilçelerinden biri de Fatsa. Biz her hafta asayiş toplantıları düzenliyoruz eğer bu asayiş toplantımızdaki verileri görseniz belki daha dikkatli olursunuz. Yani dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle çocuklarımızla ilgili çok dikkatli olmamız gerekiyor. Gelecek toplantımızın daha geniş katılımlı geçmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Fatsa'da 2015 yılında 2014 yılına göre aile içi ve kadına karşı şiddet suçlarında yüzde 240, taksirle öldürme suçunda yüzde 86, dolandırıcılık suçunda yüzde 80, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçunda yüzde 70, narkotik suçlarda yüzde 52 artış olduğu bildirilirken, mali suçlarda ise eksi yüzde 51 azalma olduğu ifade edildi.

Fatsa’da İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı

Fatsa’da İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı

Fatsa’da İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı

Fatsa’da İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim