• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Fatsa’da Bayır Bucak Türkmenleri İçin Yardım Seferberliği

Fatsa’da Bayır Bucak Türkmenleri İçin Yardım Seferberliği
Ordu'nun Fatsa ilçesinde Bayır Bucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Bayır Bucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.

AK Parti Fatsa İlçe Başkanlığı başlatılan yardım kampanyası ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti İlçe Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Cemal Paşalıoğlu, AK Parti İlçe Sosyal Politikalar Başkanı Mustafa Halıcı ve partililer de hazır bulundular.

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, "Dün Fatsa Belediye Başkanlığımız ve Kaymakamlığımızın nezdinde sivil toplum kuruluşları ile birlikte bir yardım kampanyası düzenlenmişti. Bu yardım kampanyası ay sonunda bitecek, o yardım kampanyası un ve paket halinde bir kampanya olacaktır. Biz inşallah ona da destek vereceğiz ama bizim geçtiğimiz hafta Başbakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile birlikte tüm Türkiye'de tüm teşkilatlarımızda il başkanlıklarında ve ilçe teşkilatlarında Bayır Bucak Türkmenleri ile ilgili yardım kampanyası başlatıldı. Bu yardım kampanyamız Ocak ayının 11 itibariyle başladı ayın 21'i itibariyle İnşallah sona erecek. Bayır Bucak 1918 yılında Ankara Fransa anlaşması sonucunda Hatay'ın da içinde bulunduğu Türkmen kardeşlerimizin olduğu bir yerdir ama 1939 yılında Hatay'ın tekrar ana vatanımıza bağlanması ile birlikte orada Türkmenler ve Bayır Bucak dediğimiz bizim orada Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizin bulunduğu Hatay'ın güneyinde kalan bir yer. Oradaki insanlar bizim kardeşlerimiz, oradaki insanlar bizim ecdadımız. Onlar bugün Rusya ve Suriye'nin çatışması içindeler. Bizim yardımlarımızı onların çok büyük ihtiyacı var ve aynı zamanda dualarımıza da çok büyük ihtiyaçları var. Bizim de bu konuda Sayın Başbakanımızın da talimatı ile bir yardım kampanyası düzenliyoruz. Bu yardım kampanyasına biz ilçe teşkilatımız vasıtasıyla gerçekleştireceğiz. Kış ayı olması nedeniyle battaniye ve bot bunlar en önemli ihtiyaçlar ama gıda olarak da özellikle çocuklar için çocuk bezi mama ve giysi yardımı gerekiyor. Bu yardımları biz ilçe binamızda kabul edeceğiz ve inşallah yerine hayırlısı ile ulaştıracağız. İnşallah Allah yardımlarınızı kabul etsin, yardımlarınızı hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

"BELEDİYEMİZ VE PARTİ TEŞKİLATIMIZIN YAPTIĞI KAMPANYA BİRBİRİNİ TAMAMLAYICIDIR"

Daha sonra konuşan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yapılacak yardımın sadaka niyeti ile yapılacak bir yardım kampanyası olduğunu ifade ederek, "İnşallah Rabbim hayırlı eyler. Dün benzeri bir kampanyayı kamuoyu ile paylaşmıştık. Fatsa Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma Başkanlığımız ile Fatsa Belediyesi olarak bizler de organizasyon yaparak Fatsa ilçemizdeki tüm sivil toplum örgütlerini katarak bir büyük kampanya başlatmıştık. Kampanya ile parti teşkilatımızın kampanyası asla birbirini baltalayıcı değil tam aksine birbirini tamamlayacak bir kampanya. O manada çok isabet oldu. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere bütün parti teşkilatlarımızı yürekten kutluyorum. Bizler teşkilat mensubu olarak bizlerde bu kampanyanın her daim içerisinde olacağız ve destekçisi olacağız. Akşam başımızı yastığa koyduğumuzda rahat yaşamadığımız günleri yaşıyoruz. Sebebi her ne olursa olsun sonuçta orada ciddi bir mağduriyet yaşanıyor. Başta Bayır Bucak Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere Suriye'deki bütün Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere, kardeşlerimiz diyoruz. Allah için kardeşiz. O sebeple dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslüman'ın çekmiş olduğu ızdıraptan sıkıntıdan hepimiz mesulüz" diye konuştu.

"MAZLUM VE MASUM İNSANLARA YARDIM ETMEK DE BİZİM ÖNCELİKLİ DİNİ BİR GÖREVİMİZDİR"

Belediyelerin görevinin sadece yol yapmak ve su yapmak olmadığını belirten Belediye Başkan Hüseyin Anlayan, "Tabii bunlar bizim asli işimiz ama insani olarak da sıkıntı ne olursa olsun, sıkıntıya düşmüş nerede bir mazlum ve masum varsa ona yardım etmek de bizim öncelikli dini bir görevimiz ve vecibemiz. Bugün en fazla sıkıntı çeken yerlerden bir tanesi Suriyeli Bayır Bucak kardeşlerimizin olduğu yerler sadece Bayır Bucak Türkmenleri değil Suriye'deki bütün Müslüman kardeşlerimiz için bu yardım kampanyasını yapıyoruz. İnşallah bu kampanyada iyi bir yardım toplanır. Belediye ve sivil toplum örgütleri olarak yapmış olduğumuz yardım kampanyası ile bu kampanya birbirini bütünlüyor. Belediye ve sivil toplum örgütleri olarak bizim yapmış olduğumuz kampanya tamamen nakit yardım üzerinedir. Yani nakit yardım yapmak isteyen herkes Ziraat Bankası hesabına para yatıracak. Biz o nakdin neticesinde kamuoyu ile paylaşarak alacağız ve çocuk paketi hazırlayacağız ama asla giyim yardımına girmiyoruz. Parti teşkilatımızın kampanyası giyim kısmını da tamamlayacak. Burada giyim yardımı ağırlık vermek daha da isabet olacak. Arkadaşlar sadece söylemek ve dinlemekle kalmayalım. Bu bir fırsattır, bu imkan bir daha kapınıza gelmez. Bugün ciddi manada bir kampanya var. Allah rızası için lütfen bu kampanyaya gerçekten destek verelim" şeklinde konuştu.

Fatsa’da Bayır Bucak Türkmenleri İçin Yardım Seferberliği

Fatsa’da Bayır Bucak Türkmenleri İçin Yardım Seferberliği

Fatsa’da Bayır Bucak Türkmenleri İçin Yardım Seferberliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim