• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Fatsa’da Atm Dolandırıcılığı

Fatsa’da Atm Dolandırıcılığı
Ordu'nun Fatsa ilçesinde özel bir bankanın hem şubesine hem de ilçedeki ATM'lerine kurulan düzenek ile vatandaşların işlem yaptığı sırada bilgileri...

Ordu'nun Fatsa ilçesinde özel bir bankanın hem şubesine hem de ilçedeki ATM'lerine kurulan düzenek ile vatandaşların işlem yaptığı sırada bilgileri kopyalanarak hesaplarından para çekildiği bildirildi.

Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri konu ile ilgili ilçede geniş çaplı araştırma başlattı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bu konuyla ilgili 10 kişinin şikayette bulunduğu öğrenildi.

Görevli polisler ilçedeki tüm bankaların şubelerindeki ATM'ler başta olmak üzere diğer ilçede bulunan tekli ATM'leri de kontrol ederek çalışma başlattılar. Bir bankanın ATM'sinde araştırma yaptıktan sonra işlem yapıldığını fark eden emniyet ekipleri daha sonra olay yerine inceleme ekiplerini sevk ederek konu ile ilgili geniş çaplı araştırma başlattılar.

16 Aralık'ta para çektiğini ve bu sabah telefonuna uyarıcı bir mesaj geldiğini belirten Sinan Gülen isimli vatandaş, "Maaşımı çekmek için 16 Aralık'ta bankanın ATM'sinden işlem gerçekleştirdim. Sanırım o gün kopyalama yapmışlar. Telefonuma bu sabah "kartınızdan bin 500 TL çekildiği" yönünde uyarıcı mesajı geldi. Sonrasında bir mesaj daha geldi ve kartımın iptal olduğu belirtildi. Hesabımda para olmadığı için benim şuan için çok kaybım yok. Konu ile ilgili bankada çalışan şubedeki arkadaşımı aradım ve seninle birlikte bugün beni arayan bu konu ile ilgili 7. kişi olduğumu söyledi. Bu konuyla ilgili sanırım birçok kişi mağdur durumdalar" dedi.

Bankamatiklerde işlem yapan dolandırıcılar ATM'nin kart girişindeki yeri zorlayarak tahrip verdikleri gözlenirken, Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü bağlı ekipler ATM'lerin başında durarak vatandaşlardan bugün için işlem yapmamaları konusunda uyarılarda bulundular.

Polis konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattılar.

Fatsa’da Atm Dolandırıcılığı

Fatsa’da Atm Dolandırıcılığı

Fatsa’da Atm Dolandırıcılığı

Fatsa’da Atm Dolandırıcılığı

Fatsa’da Atm Dolandırıcılığı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim